Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Monday, April 4, 2016

EAT HERE: WILLIAM'S CORNER PETALING JAYA, SELANGOR.

Assalamualaikum and Hi everyone!


It's been a long time i didn't share my food hunting stories and this post also has been drafted for so long. Taip taip padam, taip taip padam. At last it ended up in the draft section.


I tend to promise a lot. From doing exercises to practice healthy diet, no ice cube, no more eating after 6P.M, etc....but..sometimes i break those promises. In this case, how can i regain my desire to succeed? I mean succeeding in getting fit, being healthy all the time, no sick, no weak, and no obessity! There's nothing more important than having a good body shape before getting married, right? (I think it will be a great moment when you can show to your kids your wedding picture someday-where you would be looking so beautiful and charming with the great body figure atas pelamin, better than 'future' figure which i always imagine myself getting older, cuter and chubbier in 30 years later. Hahahaha)


Since we already went to WILLIAM'S CORNER at Setapak branch, so we decided to have family dinner here in PJ which is more to santai-santai concept. Kami pergi hari Sabtu, so memang ramai la family, couples, kawan-kawan lain yang santai-santai di situ.  Ada persembahan juga dari seniman jalanan. Lagu yang didendangkan boleh tahan merdu!


Let me introduce you these drinks. They are SODA HERBS WITH LYCHEE (RM 8.00) and PINEAPPLE-RAMBUTAN ASAM BOI JUICE (RM 8.00)




I'm still a normal human, i don't eat like a caveman but for this it's really exceptional. This is what we called as SEAFOOD ARRABIATA (RM 50++). The pasta is served with loaded seafood and the arabiata (spicy tomato sauce) tasted Ya Allah hanya Tuhan yang tahu sedapnya. This is served in a very large portion which  you can share with 2 other people. Please don't be shocked if i said i ate this alone! Yes, ALONE! People can colek, try, sesudu dua sudu je last time. Hihi tamaknya I.


What kind of reaction is this, ca?


LAMB CHOP (RM 30.00) is for Arisha - Served with mashed potato, coleslaw and green sauce.



Abah's order. CHICKEN CHOP (RM 25.00)


This is what abby got! CHICKEN CHOP (RM 25.00)

One more menu yang tak sempat kita fotokan. Ianya GARLIC BUTTER NOODLES (RM 12++) 


Durian Pancake. What a lucky day. We got this for free from Uncle William. Beliau di situ masa kami dinner haritu. Dia sapa and offer this for us! :) Thanks uncle.


Delicious Desserts




P/s:

1. If you're planning to come here for dinner, make sure kena kental mental dan fizikal and terima hakikat yang ianya konsep terbuka, yang boleh dengar hilai tawa, gelak bicara manusia lainnya yang riuh rendah termasuklah para pekerjanya yang 'gegey' tapi cepat buat kerja. Sekali order tup tap tup tap, 15 minutes kemudian sampai segala makanan yang dipesan. Taraf restoran jalanan yang jual menu western yang tak kalah rasa sedapnya. Makan sedap sambil hirup udara segar!


2. Berminat untuk datang weekend? Bersiap sedia untuk ketiadaan seat untuk anda. Tapi biasanya ada sebab dari hujung ke hujung bangunan diorang bukak meja. Cuma makanan tu kena tunggu dengan manyakkkkkk manyakkkkk sabar naa!


3. Tak kan ada buku menu yang diorang prepare you guys. Bila kita datang, ada seat untuk kita duduk, pelayan akan terus laju datang ke meja dan akan tanya apa kita nak makan seolah-olah kita dah mahir dengan menu yang disediakan. Cakap saja nak apa, diorang boleh buat! Power kan? Bagi yang nak tengok menu jugak, masuklah ke dalam tempat pekerja memasak, ada menu board di situ. Hahaha. Tapi takkanlah nak serbua ruang orang buat kerja, ye dakkk? Sebaiknya apa yang anda ingin makan, sebutkan saja, maka akan mereka laksanakan ataupun boleh juga google dulu apa yang pelanggan lain pernah makan di sini, mungkin anda boleh cuba makan juga! Banyak review melalui blog yang boleh anda baca sebagai rujukan, menu apa yang digemari ramai dan tunjukkan foto tersebut kepada pelayan yang ada!


4. Jangan tamak order banyak sekaligus. Portion untuk satu-satu makanan itu sangatlah besar. Sesiapa yang tak makan dari pagi berkemungkinan boleh makan sorang, tapi kalau jenis perut kecik takleh terima makanan banyak, memang dicadangkan untuk berkongsi makanan tersebut. Jika order menu sharing platter pun ok.


5. Apa menu yang saya suka di sini?
Naan Cheese nya yang likat dan mewah dengan cheese disediakan dengan susu pekat manis dan choco cair gitu and of course Seafood Arrabiata! :)


6. Menu western ni biasanya harganya memang mahal kan? Tapi di sini sangat berbaloi, sangat padan harga dengan makanan yang kita dapat. Memandangkan tak ada buku menu beserta harga,sebelum order, rujuk gambar google atau foto melalui carian hashtag di instagram, #williamscorner, tengok apa yang orang lain makan dan puji sedap, cakap nak sebijik macamtu and tanya harganya langsung supaya tak ada salah faham antara customer dengan pekerja. Jangan malu bertanya kerana kita guna duit kita untuk bayar, bukan duit orang. Hahaha.


Address: William Corner Petaling Jaya, Kelana Jaya, 3-1, Ground Floor Plaza Mayang, Jalan SS26/4, Taman Mayang Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Facebook: William's Corner
Instagram: #williamscorner


My Rating:
Food and Beverages: 4/5
Place: 2/5
Service: 4/5



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

1 comment:

pilot yohan said...

nice. would try out this soon. its been a while. lame x update dr u..daa kt da KL rupenye..ingatkan di indonesia lg..hehe....

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails