Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, November 17, 2015

PRIZE GIVING EVENT #MYSANGKAYA2015


Assalamualaikum and Hi!


Setelah sebulan berlalu, inilah masanya untuk saya menulis serba sedikit dan memaparkan foto kenang-kenangan di PRIZE GIVING EVENT #MYSANGKAYA2015 tanpa memerap post ini dengan lebih lama. Sebelum ini, ada apa-apa acara pun saya jarang nak update. Namun, semenjak blog ini kembali aktif, macam-macam cerita pula nak dipaparkan, itu pun bergantung pada mood saya untuk menaip. Kadang-kadang tu, dah taip, padam, padam, taip, berulang kali berlaku. Untuk pengetahuan anda, contest ini dianjurkan oleh Sangkaya sempena bulan kemerdekaan Malaysia pada bulan Ogos lalu, dan event ini berlangsung pada bulan Oktober 2015 di Outlet Sangkaya yang terletak di dalam Sunway Pyramid.


Berlangsung sederhana dengan kehadiran beberapa peserta yang memenangi Video dan Photo Contest, mereka berjaya memaparkan betapa pentingnya kelapa terhadap kehidupan seharian kita di Negara Malaysia dengan gambaran yang terbaik dan salah seorang yang memenangi pertandingan ini ialah saya. I won under Photo Category (as i told you on the previous post. Click here to read)


Setelah menerima hadiah berupa Voucher RM 200 daripada Sangkaya dan ditemuramah pendek oleh team mereka, kami pun apa lagi, terus merasmikan voucher tersebut dengan beberapa pembelian. By the way i bring along my sisters and my father untuk merasai kenikmatan coconut ice cream yang super special ini. We were are all happy, sebabnya kami berpeluang untuk mencuba menu baru Sangkaya, iaitu cendolnya.


Ok, stop babbling and i'll straight away attach you the pictures!


We arrive sharp at 4.45 PM. 15 minutes before the event. Ok lah kan, tak lewat.


Sebelum tu kena isi macam borang pengesahan yang kita membenarkan rakaman ataupun foto disiarkan di dalam mana-mana laman media sosial mereka.


Saya ada foto untuk peserta  Best Photo Category sahaja. For the winners of Video Category, my sister tak capture pun. Lupa katanya. Tak apalah, lain waktu, berjumpa lagi, boleh say hi hi dan ambil foto sesama.


When HFJ BOSSES met SANGKAYA BOSSES. We really love the SANGKAYA experience and want to be the successful 'SANG KAYA' ones as well.

Let's start working hard now to make our goals happen! @sangkayacreamery is the best! You definitely have our supports guys!


Wefie from us. All the ladybosses are here. Ms Fifi and Arisha with the lady behind the ever famous Sangkaya - NUTS ABOUT COCONUTS, Ms. Sangrida Kaya at the Prize Award event, ‪#‎mysangkaya2015‬. For those who don't know, Sangkaya's brand is named after her name :p


Orang kuat Sangkaya ni! Hope to see you again Sis Elle.



We screammmmmmm COCONUT ICE CREAMMMMM! Be remember to post  your photos on Instagram and  #sangkaya whenever you get Coconut ice cream from any SANGKAYA outlet.


Cha Yen or Signature? Of course we chosed Signature! Yummy sangat uolls!


Our cendols. Yummylicious. This is the best so far selain daripada Signature. YES, I WOULD DEFINITELY REPEAT ORDER for Cendol Sangkaya and Signature Coconut Ice Cream.


I still have lots. Any blogger want to hang out with me? Let's meet up and i'll treat you with this SANGKAYA!


Throwback. When i was being interviewed by SANGKAYA team yesterday after the prize awarding. I'm eagerly waiting the official video from them! Thanks to the whole team especially to the big bosses of Sangkaya John Isaac Ho & Ms Sangrida. Oh ya, not to forget, thanks to Sis Ell also for being supercool.

I love ‪#‎sangkaya‬ , what about you?


The End. Tapi tak the end mana jugak sebabnya  setelah itu kami berlegar-legar di ruangan Sunway Pyramid untuk mencari sport shoes buat Si Fifiey Lychee Maration. Maka bertafakur lah beliau duk memilih kasut di rumah kasut ADIDAS. Balik-balik singgah melahap di William's Corner PJ. Nantikan cerita saya tentang kasut dan makan, makan dan kasut. Hahahaha. Bai.


"AND YES, WE ARE NUTS ABOUT COCONUTS."


Website: www.sangkaya.co
Facebook: Sangkaya
Instagram: @sangkayacreamery
Contact Number: 03-7972 7798


My Rating:
Food and Beverages: 5/5
Place: 5/5
Service: 5/5



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

No comments:

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails