Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, August 26, 2015

EAT HERE: JOHNNY ROCKETS @ PAVILION, KUALA LUMPUR


Assalamualaikum and Hi!

Anda penggemar American Dining, dan BURGER khususnya? Nah pastinya anda akan menyukai apa yang saya paparkan kali ini! It's bcuz i'm not so obsessed with burgers, makanya entry ini terkeluar LAMBAT dari date terjah jalan-jalan cari makan saya yang sebenar! 

I've gained my weight. From 50kg to 59kg dan haritu turun sedikit 55kg now dah tak timbang dah, so last timbang my weight is 55kg, but i can feel that my perut makin membuncit disebabkan kerenah saya yang yang agak meruncing pelik laparnya tak kira di mana-mana dan bila-bila masa. Kakpi tahan nafsu makan Kakpi, please please.... Kang belum kawin lagi orang cakap kita ni mak orang. HAHAHA. Guaaaa marah nanti!

Sangkin laparnya, saya cuba cari tahu lokasi terbaik untuk saya terjah menternak lemak, daging, sayur, nasi, karbohidrat, vitamin, juices, etc. demi kelangsungan hidup! Ceh overrr la Kakpi ni! Seterusnya dan seterusnya punya makan kita pikir kemudian. Pelihara saka pun tak lapooo camni. Tepuk dahiiiiii! Dang Dang..

Nahh kali ini menu santapan kegemaran anda sudah di depan mata. Sebuah restoran yang asalnya daripada US kini sudah ada di Malaysia iaitu JOHNNY ROCKET. Sudah lama ada cuma saya saja yang baru menjejakkan kaki ke sini. Now, you guys tak perlu jauh-jauh ke US lagi untuk menikmati sosok gaya yang very AMERICANA....Menikmati hamburger nya, sandwiches nya, fries nya, shakes nya, dan lain-lain lagi dengan suasana decoration, pelayan & seragamnya serta alunan muzik gaya negara Amerika zaman 50-an yang tak boleh saya nyatakan kesemuanya di sini kerana anda harus menikmatinya sendiri!


Credits To: Facebook Page - Johnny Rockets Malaysia 

Maaf terpaksa copy foto from Facebook, halalkan eh kita cilok foto sebab haritu jenjalan weekend, dah masuk tengahari Kakpi dah tak tahan, lapar menusuk kalbu, cepat-cepat masuk tak amik foto deco-deco, susun atur dalam restauran, pemandangan, etc. secara baik. 

Anyway, I like the concept of colours combination Black-White-Red! First time masuk penuh orang jadi tak focus sangat on the deco and colour theme for this Restaurant! Memang classic vintage sangat. Gaya betul saya menapak masuk ke sini, betul-betul terasa duduk dalam restoran di sebuah negara gah, iaitu Amerika pada zaman 50-an gituuu! 

Haritu ke sini on weekend, memang full house... Hihi, penuh orang, foreigners especially ye lah kan Bukit Bintang tak sah kalau tak ada pelancong dari luar! Nasib baik la jumpa tempat untuk kami berempat duduk, ye lah kan pwincesss kakpi nak santap kena ada meja beradab la. Hahaha.


Credit To: Facebook Page - Johnny Rockets Malaysia 

Haaa susana ramainya dalam dan luar Restaurant sampai payah nak cari ruang kosong sama macam dalam foto di atas. Dah dapat gambaran jelas? So you guys kalau datang in groups gitu, Insyallah selamat dan berjaya dapat seat, jangan risau, pekerjanya very lah friendly. Mata mereka meliar cari tempat kosong untuk you guys! Tapi kalau datang weekends, jangan nangis tau kalau penuh, tapi ronda-ronda shopping la dulu nanti pasti tunggu sejam dapat seat untuk uolls! :)


Credit To: Kakpi. 

Sambil-sambil orang duk order, i duk terdetik dalam hati, kenapa termenung tu banggggg, ingatkan i eh... Muahahahhaha. Kena cekik kat orang sebelah kalau tahu kita monolog sedemikian. Tapi tak hensem, k tak jadi monolog lagutu! Mata melilau cari foto abang hensem, tapi tak nampak, kita rabunn tak pakai spek dan berzaman.


Credit To: Kakpi. 

Ok tengah imagine kita pulak yang dalam foto tu. Makkk aiiii hot nya! Wakakakakaka... 


Credit To: Kakpi. 

Unik juga foto-foto di dinding oren, dengan lampu oren, dengan lantai black and white, kerusi meja merah! Kita kalau ke mana-mana kita suka tengok-tengok deco-deco manalah tahu dapat ilham buat dapur rumah sendiri nanti macam-macam konsep dah ada dalam kepala tinggal nak D.I.Y saje...Masa ni tak ramai lagi tapi bila kita masuk, kita diibaratkan pelaris, meja-meja dan kerusi-kerusi yang kosong di atas, dipenuhi dengan lautan manusia. Ehh overnya statement KAU NYAHHHH... hahaha.


Credit To: Kakpi. 

Johnny Rocket merupakan sebuah restoran yang sesuai untuk sajian 3 waktu, BREAKFAST, LUNCH dan juga DINNER. Tapi kalau nak datang minum-minum coke, milkshake, juices je pun oke... Takkan orang nak halau, ye dakkkk??? Bila-bila waktu santai, bawalah keluarga anda, sahabat atau pasangan anda untuk berkunjung dan menikmati sajian di sini, mana tahu the burgers here will be your next OBSESSION, kan? Hari-hari makan sedap, rabakkk laaaa wallet :p

And punyala terkezutt sonok-sonok kami duk bercakap diorang the waiter and waitress berdansa molek depan mata. Rupanya di sini, para pekerja kena berdansa every 50 minutes untuk menghiburkan tetamu. Comelsss juga. Tak sempat rakam video sebab macam terkejut tetiba je semua duk berjoget. Hihi betulla yang orang-orang duk berceghitaa ada tarian di sini oleh pekerja-pekerja nya...


Ni dah serabai sebab dah lapar ye? Siannyaaaa kat diri sendiri -,- Jom-jom silakan makan dengan rakusnya sebab dah lapar kan, stoppppp amik gambar!!! 
Rocket Single (Beef) (RM 22.90)
Orange Juice (RM 8.90 each)


Credit To: Kakpi.
Bacon Cheddar Double (Beef) (RM 31.90)

This one i cuba juga sikit, highly recommended. Para penggemar dan penggila burger sila order yang ini ok, BACON CHEDDAR DOUBLE!

"Para penggemar dan penggila burger sila order yang ini ok, BACON CHEDDAR DOUBLE!"

Bagusnya American Cuisine ni, bukan sahaja muda-mudi macam iolls suka (walaupun iolls tak berapa gemar tapi iolls tetap muda-mudi macam mereka-mereka di luar sana), haa  yang dewasa dan kanak-kanak pun suka. Almaklum fast food macam burgers, fries, etc yang sudah berkembang pesat dalam kehidupan anak-anak zaman moden, mak pak tak sempat masak di rumah, bibik kabur lari dari rumah, jadi mangsanya anak, mak, pak kena hadap fast food ataupun apa-apa menu yang boleh didapatkan di restoran, tak leh nak masak sebab balik kerja dah lewat -,-


Credit To: Kakpi.
Turkey Ham Cream Spaghetti (RM 22.90)


Credit To: Kakpi. 
Chilli Cheese Sausage (RM 23.90)

Looks yummy but in reality i really don't like it! Yang saya tahu, saya tak tahu apa yang saya rasa di lidah, tapi pedasnya memang terasa. Saya tak tahu jika anda yang merasakannya, bagaimana pula pendapat anda tentang menu ini!


They are serving smiles everyday, alah tak jelas lah smiles nya..... hahahha. snap terketaqqqq ketaqqqq. I love this A&W Root Beer Float! Boleh je beli eskrem vanilla, beli root beer, buat sendiri kat rumah sambil hadap tv! :)
A&W Root Beer Float (RM 9.50)

So total untuk kami berempat makan di sini ialah RM 140++ inc GST. Untuk students yang sangat obsess dengan burger sebulan sekali bolehla makan nanti buncit perut kopakk duit dalam wallet kalau hari-hari makan burger mahal-mahal, Kalau untuk pekerja gaji ribu riban, bawaklah anak bini merasa ye paling tidak mereka akan terhibur dengan para pekerja di sini berjoget ala JOHNNY ROCKET.


For your information, katanya di Facebook Page mereka, restaurant ni tidak ada Sijil Halal oleh JAKIM disebabkan adanya bar dengan penyediaan alkohol. @#$%^&*())))))(*&^%$#@#$%^&*() Jadi apa kita makan ni??? HALAL KE TIDAK??? Jangan nak sakit sangat, chillekkkkkk lah jangan melatah, jangan risau semua makanannya halal, oleh kerana bahan mentah untuk diorang pung pang pung pang masak itu ini di dapur, meat and puoltry for examples, haaa itu semua dibekalkan oleh supplier Malaysia yang ada Sijil Halal dari JAKIM. Sebelum kita nak berteriak melalak apa semua, nak menuduh restoran ini tak halal, cafe itu haram, yakkkkboktammmm cek lah molek-molek dalam peti ais uolls, sosej, nuggets, ayam segera, daging burger, susu, gelatin buat kek, kerepek, krupuk, kripik, nahhhh semua itu dibuat di kilang-kilang, yang ada SIJIL HALAL dari JAKIM. Tapi sahih ke HALAL nya? HALAL now is about MONEY! Permainan dunia. Hidup ni jangan was-was. Tawakkaltu Ala-Allah. I am putting my trust in Allah and depending HIM.




JOHNNY ROCKET bukan hanya ada di Pavilion, tetapi sudah membuka jaringan cawangan lainnya seperti yang tertera di bawah.

The Curve Outlet:
Lot G52, The Street, The Curve, Mutiara Damansara, PJ
Reservations: 03-7732 8366 / 03-7732 9366

Avenue K Outlet:
Lot G-8A, Ground Floor, Avenue K, 156 Jalan Ampang (opposite KLCC), Kuala Lumpur
Reservations: 03-2181 5466

KLIA2 Outlet:
Lot S2-3-L03A, Departure Level, Public Concourse, Kuala Lumpur International Airport 2.
Tel: 03-8787 8250

Sunway Pyramid Outlet:
Lot OB.F(MS), Blue Cube Building, Oasis Boulevard, First Floor, Sunway Pyramid Shopping Mall.
Tel: 03-5611 8252

Pavilion Outlet:
Lot C3.03.00, Level 3, Pavilion Kuala Lumpur
Tel: 03-2110 3963

IOI City Mall, Putrajaya outlet:
Lot GE-16, IOI City Mall, Lebuh IRC, IOI Resort City, 62502, Putrajaya, Sepang.
Tel: 03-8938 9108

Parkson Maju Junction Mall outlet:
GF-03, GF-04 & GF-05. Tel: Tel: 03 2602 2433.


My Rating:
Food: 4/5 
Place: 5/5
Service: 5/5



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

3 comments:

Hafizin Jamil H.J said...

Burger hot juga yang sedap last2. haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@Hafizin Jamil H.J: Hot burger la bro. bukan burger hot... :p dokkk, burger benjo jugak sedap.. lemak berkrim! i like...

shah said...

sedapnyaaa dap nyaaaa

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails