Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, April 8, 2015

EAT HERE: CANDLE LIGHT DINNER AT BORA OMBAK, AMPANG, SELANGOR, MALAYSIA


Assalamualaikum and Hi!

That was a pretty happy moment when you're invited for a very special dinner to somewhere romantic dining place. Either you're a woman or a man, you will feel very appreciated with celebration and surprise made by your partner. The feeling was there, when you stepped into the Bora Ombak located at Ampang, Selangor. For the full address i will add here later on the last paragraph. Don't worry and keep reading this first.

I just want to express my feeling actually. Saya wanita terbahagia masa kini. Alah, itu lagu BCL la. (Nyanyi ala-ala BCL gitu). Wahh mentang-mentang gi dinner ala-ala western, i tertulis omputih jap. Nak amik feeling. Don't be mad at me ya. Actually i planned all this. I just want to surprise him since he's working on his birthday date, 3rd April, so he said we'll be going out on Saturday which can be our Saturdate to celebrate his birthday. Dia tak tahu yang i dah booking, make payment for reservation awal-awal for this. He thought it's only going out for watching movie, dinner for two, as usual.

Mula-mula ikut je rentak dia nak bawak pergi mana. As we went out earlier on that day, around 4p.m so we went to QUILL CITY MALL first. Plan nya nak tengok movie. But i stopped him from purchasing any movie tickets since i don't like all the movies showed at that time. So he decided to bring me to Secret Recipe! I said i didn't want cake yet. "Just get me this" (i'm showing something like the tomato soup) on the menu list, I just forgot what that name is and he chose the Caesar Salad  and for the drink we just shared, selalu share sebab perut saya mudah kembung minum air banyak-banyak. We just don't want to eat something heavy here since we planned to go dinner out of this mall.

I said stop me at the Berjaya Times Square, since i want to get the cake for him, for the celebration that night. Malas nak beli di Secret Recipe tadi nak beli yang slices tak padan, nak beli yang besar kang terbungkam pulak makan. So i just decided to get not too big and not too small cake, so that if tak habis pun i boleh tinggalkan untuk pekerja-pekerja at BORA OMBAK, jadi tak membazir. I asked him to choose the cake, and he chose the chocolate hazelnut cake at the one of the bakery shop in Berjaya Times Square. For the cake not so surprise la, sebab dia sendiri yang pilih, sekali ngan lilin-lilin dia pilih -,- So good of you!


Lepas Solat Maghrib, malam tiba, cakap-cakap atas kereta. As usual he asked me where we wanted to eat. I said let's waze, sebab i nak explain panjang-panjang to him pun i don't know the route in KL....So just waze the location. Seperti biasa i juga ambil his phone and start wazing the place "BORA OMBAK" while he's driving. Taip itu je dah keluar route mana nak pilih ada yang 33 miles, ada yang 36 miles. "Pilih je lah mana-mana pun asalkan sampai." Katanya. I tengok jam, masih awal kata i dalam hati. Since i dah rancang dengan Bora Ombak sampai around 8.45 P.M. But it's ok lah, we reached there on time.


Mula-mula sampai, dia kata, wahh lawa jugak ye Bora Ombak ni. Ye lah tengok la siapa yang pilih, Kakpi kan...Hahaha. Sambil ketawa berdehek-dehek. Kakpi ni orangnya kalau tak lucu pun ketawa camtu. We parked the car and turun kereta and he brought the cake along. I thought Bora Ombak ni ada cawangan di Bali, tapi google takde pulak cakap. Haha. Mungkin konsepnya bertemakan gabungan Asli Malaysia dan Bali. Konsep Bali memang terlihat la, sebab masuk pintu gerbangnya pun dah tahu konsep pintu kecik macamtu dan juga decoration dalamnya ala-ala Bali gitu ada pohon bunga kemboja.

So here we go! Jom kita masuk dulu ke dalam cerita seterusnya. The stories, the actions, the sceneries.














I was so excited so i took pictures of all views inside the place. The sceneries at night was so beautiful. Just like what i'd imagined when i googled and viewed the post from some bloggers who had been here before.

So once we stepped into the place, i macam wahhhhhh, lawanya, kata dalam hati je la. Si dia pun tergamam je tengok. Since we didn't know where was our table, we couldn't simply sit. Fortunately less than 5 minutes, one of the Bora Ombak team came greeting us, like he knew that i....Shafifi..i think he was Mr.Taufiq or Misca, i'm not sure, sorry lupa pulak nak berkenalan even thru whatsapp pun i tak tahu i deal dengan siapa. MashaAllah, fifi, fifi. What's wrong with you. Haha. Sigh. Then he showed and brought us to our table which i'd booked earlier. I just gave the cake to him cuz i knew he knew what to do with it. Hahaha. Sekali lagi expectation i betul. Macam i dah discuss dengan Team Bora Ombak, they prepared everything. Servisnya puas hati la. Waiter and waitress nya very friendly, nak minta fotokan pun mudah, selalu senyum, tak perlu suruh-suruh, kadang-kadang diorang sendiri akan tahu apa yang perlu diorang buat untuk surprise kan someone's special. Jadi i tak perlu ajar banyak. Good job Bora Ombak!


The candle and white flowers! The good combination for the romantic night. Suitable with the lighting behind. Rasa macam special sangat, when we sat, a bali style of kebaya waitress came toward us. Kita duduk, dia bukakan napkin and letak on our lap. Dia nyalakan lilin juga. The service is really tip top. Similar to 4 or 5 Star Hotel i guess. 


The waitress serve us with the appetizer first. Mushroom Soup and Garlic bread. We ate all. Memang dah lapar kan. The sparkling water and mocktail were there too!


Right 5-10 minutes after we finished the appetizer, the waitress came again with the main course. Here what we were waiting for. The steak was really yummeh. Lembut and juicy dagingnya. We chose lamb instead of beef or chicken. Sayurnya juga segar as well as the blackpepper sauce, very nice! I enjoyed eating this with my dear one on his special day.


"Sepatutnya birthday man la difoto banyak-banyak, ini dia pulak yang rajin amik foto kita, suruh posing gitu gini. I nak makan dulu...Please please..." Kata kakpi kepadanya. 


The Banana for dessert. Omaigod, i was so fallin in love with this! I masih dapat rasakan di lidah, how it tasted. I nak try to make this at home. Homemade lebih banyak boleh makan. Pisang tu pisang pejal yang direbus, bukan pisang lembik-lembik tu. Jadi just nice la dimakan, not too lembik, not too pejal, tambah pula rasa honey/marple syrup on it....dan dilapik dengan daun pisang. Daun pudina, Vanilla ice cream dan taburan kelapa goreng as decorations, menambahkan lagi rasa keunikannya tersendiri! I love it i love it i love it! Termimpi-mimpi i jadinya.


He loved this too!


Then, Bora Ombak team came with the cake. I pun terkejut sama, tiba-tiba nyanyi dari jauh and datang, letakkan slow-slow cake and diorang pasang candle for the Chocolate Hazelnut Cake! Me and his favourite actually. But we were really full with the 3 course meals before. We together sang the birthday song with the musicians and he blew the candles. I minta dia niat and doa yang baik-baik supaya yang baik-baik sentiasa datang kepada kita. I potong kek sama-sama dengan dia, and we ate little only dengan alasan full. Eh bukan alasan juga, tapi memang dah full sangat-sangat. Selebihnya i pesan kat waiter di situ untuk they all makan la!

"Prayer is not asking. It is the longing of the soul. It is daily admission of one's weakness. It is better in prayer to have a heart without words than words without heart."

Masa diorang bawak cake tu, the Musicians came to us. Nyanyi-nyanyi birthday song. I pun nyanyi sama. Actually after that i nak request lagu Everyday I Love You! Tapi rasa segan. Hahaha, tetiba je segan...Then next, diorang nyanyi lagu Tercipta Untukku. Ya lah sesuai juga kan. As long as ia kena dengan mood, i layankan saja. Jadi for you, i dedicated this song ok! Then dia pulak yang request lagu from the musicians "DOA BUAT KEKASIH". One of his favourite Malay song. I sengih-sengih je, malu jugak kan, orang nyanyi-nyanyi lagu live khusus untuk kitorang berdua.


video


Ok here are some details for you to know about the place!


This place opens everyday from 5P.M to 11P.M. It's good for you untuk bawak your wife, husband, mama, papa, and anak-anak. Ianya selalu dikunjungi artis juga. So weolls yang tak artis pun dialu-alukan datang juga, anda apa tunggu lagi? I datang masa weekend, memang banyak juga orang! Ada event jugak dalam dewan, i'm not sure nikah ke apa. Ramai yang celebrate birthday on that day. Ada yang berkeluarga, ada yang couple. Jadi you better book first before coming here.



And for the Candlelight Dinner Package like what we had, last year punya price berbeza dengan this year punya.







They got 2 categories (The latest prices):



1st Package:

RM 200+ net per couple (Not include GST)

3 course western

Appetizer, Main Course (Lamb Steak, Beef Steak and Chicken Chop) and Dessert

Sparkling water and Mocktail
Include decorations and 2 love helium balloons



2nd Package:
RM 300+ net per couple (Not include GST)
4 course western
Mushroom Soup, Salad, Main Course (Lamb Steak, Beef Steak and Chicken Chop) and Dessert
Free Flow Sparkling water
Include decorations and 2 love helium balloons



I think it's not so expensive, since layanan pun taraf 5 star. Bermula dengan cara they greet us, the decorations, they serve the good meals, dengan live band datang nyanyi depan kita, dengan cara diorang surprise kita, dan yang penting dengan keramahan team mereka. Nak tempat romantik for dining? This is the place. Believe me, your family, your wife or your gf will feel special when you bringing them here.







Not only for family dining or candlelight dinner (anniversary, birthday, wedding proposal or just-a-special date), Bora Ombak juga popular dengan lokasi resepsi ala Bali bagi bakal-bakal pengantin sekalian. Berdasarkan what i read thru blogs, this place every weekend penuh dengan wedding. Memang masa i survey on Facebook, dah ramai yang buat the garden wedding concept here. Ada pakej tau for 600pax(day wedding) and 1000pax(night wedding). Memang kena dengan tema dan keinginan pengantin zaman moden bukan sekadar jimat, ianya FREE PELAMIN, RED CARPET, PA SYSTEM, CAKE, HOTEL ROOM and MANY MORE. Wahhh. For the cost per head, you can refer to the poster abover. It's really worth. For further informations or to get the perfect quotation  for your wedding reception, better you all confirmkan balik with BORA OMBAK thru calls or email sebab i takut ada perubahan harga ke apa. Kakpi nak buat wedding reception sini nanti pun boleh. Takpe, at least kita dah kenal with whom we must meet if ada apa-apa nak buat sini, not only wedding, nak launch product ke, high tea ke, apa-apa je la, semua boleh sebab di sini ada hall, ada stage, boleh muat 600-700 people :)



Bak kata mereka, "Let's Make a date with Ambience @BoraOmbak, where the twinkling lights catches your eye bringing that feel of Tranquility' The Ambience, The Food & The Music in Reminiscence of Bali."



We left the place with all the good memories! Here it is, the cafe and wedding place. Bali in Malaysia. 

My rating:
Food: 3/5
Place: 4.5/5
Service: 5/5

So, this is the address, contact number, and email of Bora Ombak!



G1, Kompleks Sukan Ampang, Persiaran Mamanda 1, Ampang point, 68000 Ampang Selangor.

03-4251 6303/03- 4251 6302

010- 2141825/ 016- 6089806

Boraombak@gmail.com
Facebook: BoraOmbak


Haa, cepat-cepat booking for your engagement, solemnization, wedding reception, birthday party, wedding proposal or dating here! Nanti dah pergi sini, link kan on this post tau, kita nak baca cerita dari you guys pulak.


Setelah itu Kakpi dibawa ke OASIS SQUARE. Lawa jugak sini. Tempat yang ok untuk hang out! Next time datang boleh minum-minum coffee or tea and makan burger sini. 

Dia cakap,
"I thought it's only the simple celebration, dinner for two. But it's more than that. Awak sediakan semua ni eh? Macamna awak arrange, bila? Anyway Thank you for the night." Sambil matanya macam sedang mengupas bawang, terutamanya bawang merah. Hahaha.

I cakap,
"Sesama. Bila-bila je la, ha'a kita book awal-awal to surprise you. Make sure next dinner you arrange for me, something that will be more special than just now." Kemudian I Sengeh-sengeh malu-malu ketawa berdehek-dehek seperti biasa.

"When words come from the heart of anyone, they find a place in the heart of another and the one who plants the tree of goodness will reap the sweetest fruit. Bak kata Mama Cinderella, be kind and have courage, GOD will repay you with all the kindness."

Multiway Collar Midi Jeans Dress from:
@hfj_2012
Heels from:
CR2
Leather Handbag from:
Paul Costelloe



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya nak cuba la

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@Nurzakiah Hanum: Hi akak. Haaa bolehla... nanti letak link cerita akak sini ye, biar saya tak ketinggalan track. A must try, untuk feeling-feeling romantic gitu..

Rizalman Rawi said...

Good to know that you are happy. . :-)

Unknown said...

i think its a good taste and so cozy room Fie. tx*R3M

Mek Onie said...

fifiey,i yang di Malaysia pun tak penah sampai bora ombak lagi,haha...good review dear and ehemmmmmmmm ehemmmmmmm..bau nasi minyak ^_^

Carl Lesmana said...

nanti nak try soon.

fafau90 said...

Nice entry. Jom singgah blog say

Anonymous said...

just nak tnya..in terms of payment, deposit u bayar macam mana ek?sbb i was told by one of the staff there boleh bank in. tp dia bagi account num guna personal number dia. bank in ke invenzioni food management services sdn bhd. boleh percaya ke?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@ Sir Rizalman Rawi : Haha, yaahh let's pray everything we truly love becomes a part of us forever!

@Unknown : iyaa, cozy and romantis.. tp waspada juga takut pada nyamuk, kalo-kalo ada..makanannya juga oke lahhh .. not bad.

@Mek Onie : dating kita selalu tertunda, kali ni kalau deal, kena jadi jgk cmna carapun!

@Carl Lesmana : ya ya sure , why not!

@fafau90 Insyallah.

@Anonymous : Hello!
I bayar full payment for reservation to this account;
MAYBANK: 5621-7951-8693
BORACATERING
Tapi, for more details, i think you better contact this number, +6010-214 1825
I lupa namanya apa, but he/she can handle your booking/reservation.

Ardy Wisnu Prayoga said...

Hi i nak tnya. The food okay tak? I nak buat wedding dkt sana. Is it tasty?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@ardy wisnu prayoga: Hallo Ardy! In my opinion ok kot. hihi. You kena try dlu bru tahu ok ke tak. Cuba bincang2 dengan people in charge di Bora Ombak yang handle pasal wedding event.

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails