Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Monday, March 12, 2012

Rainbow Al-Quran. (UPDATED)

Assalamualaikum semua sekalian makhluk alam. Saya yakin anda pasti suka ini. Suka apa? Yang akan saya terangkan di bawah. Sila lihat lanjut!


Al-Quran Pelangi yang sungguh mendapat tempat di hati jutaan kanak-kanak, remaja dan juga dewasa seluruh negeri Indonesia terutamanya, telah tersebar luas ke benua jirannya. Ternyata, makin cantik isi luaran al-quran makin ramai berniat untuk memiliki dan menarik minat manusia lainnya untuk membacanya. Dalamannya yang disertakan dengan terjemahan dapat melancarkan sesuatu ilmu yang diserap bukan sahaja melalui pembacaan tapi juga pemahaman!


Saya sertakan bersama anda contoh al-quran yang dimaksudkan. Antara fotonya yang super cantik adalah dari laman blog Dian Pelangi, seorang fashion designer yang makin kian disebut-sebut, menggendong nama besar melalui bakatnya dalam mereka bentuk jati diri dalam meliputi fesyen dunia muslimah.


Jom, kita lihat sama-sama. Anda juga punya peluang untuk mendapatkannya!










Ini adalah Al-Quran yang bersaiz kecil yang tidak mempunyai terjemahannya. 


Al-Quran Pelangi ini muncul dalam 12 warna berbeza pada kulitnya seperti dalam foto yang tertera di  atas. Anda pasti tertarik dengannya. Saya pasti kerana saya juga sama. Menariknya lagi, di dalamnya juga punya warna-warna pelangi yang berbeza yang membuatkan 30 juzu' Al-Quran mempunya 30 warna berbeza pada lain-lain juzu' nya. Interesting!


Mendapat Penghargaan Museum Rekor Dunia Indonesia.


Ini adalah sebahagian koleksi saya. Mahu beli dari saya? Ayo, kita sama-sama pelajari ilmu Al-Quran, jangan tahu baca saja, harus tahu isinya juga!








Al-Quran Pelangi yang bersaiz sederhana. Punya terjemahan juga. Terjemahan dalam Bahasa Indonesia. Tapi boleh difahami senusantara. Selamat dibawa ke mana-mana tanpa ragu tanpa jemu. Dapatkan segera sementara stok masih ada. Yang ini sangat laku kerana punya terjemahan.

-Boleh juga dijadikan hantaran buat si calon isteri/tunang, 

-Boleh didapatkan buat anak gadis/teruna untuk belajar Al-Quran, 

-Boleh dijadikan cenderamata buat sahabat handai, 

-Dijadikan hadiah buat anak-anak yang cemerlang, 

-Boleh juga digunakan buat diri sendiri-sendiri untuk beramal ibadah. Itu yang lebih penting.


Warna yang begitu striking sangat menarik perhatian muda-mudi. Ini sekadar contoh. Kita punya 12 pilihan warna yang mungkin menjadi favorit anda sepanjang masa. 


Warna covernya 12 kesemuanya; pink, biru gelap, krim, merah, hijau, kuning, coklat tua, coklat muda, kelabu, dan hitam.


Satu yang bersaiz kecil dan satunya bersaiz besar. Yang bersaiz besar sudah tidak ada stok dan tidak diproduksi lagi.




Bagi yang teringin benar untuk mendapatkannya secara serius dan bukan main-main, sila buat tempahan segera supaya mudah untuk saya membuat order lanjut. Sila membuat tempahan dari sekarang supaya mudah diuruskan dengan sesegera mungkin sebelum stok kehabisan. 


Harga: 
Sila membuat tempahan dari sekarang supaya mudah diuruskan dengan sesegera mungkin sebelum stok kehabisan. Saya membekalkan Al-Quran pelangi yang bersaiz kecil, sederhana dan besar. Kini edisi tanpa terjemahan

Kecil ( Tanpa Terjemahan ) : RM 140
Sederhana ( Tanpa Terjemahan ) : RM 160 
Besar ( Tanpa Terjemahan ) : RM 160

 It's now available back with all colours, all sizes! So, let's take order once again ! This time, you can choose any colour you like including the pink one!!! Fill up the form order here; 

*Promotion. To clear the stocks that less than 100 qurans!!!

Harga Al-Quran tersebut sudah termasuk harga Pos Laju langsung ke tempat anda. Bagi yang berada di luar negara tidak kiralah dalam Asia, Eropah ataupun dari mana-mana, yang ingin mendapatkannya, boleh email kepada saya. Hitungan Pos Laju/ Ems Post akan kita ambil kira.


Cara-cara membuat tempahan

Jangan lupa untuk email saya ke alamat lycheemaration@gmail.com untuk makluman lanjut. Sila nyatakan bersama nama lengkap anda, alamat tuju pos, nombor telefon, jumlah naskhah, warna dan saiz naskhah. Setelah itu, saya akan reply sesegera mungkin email anda untuk menerangkan tentang pembayaran dan juga lain-lain hal berkaitan.



Perkhidmatan pos secara Courier akan dibuat dalam jangka masa seminggu lebih setelah anda membuat payment. Setelah anda membuat bayaran secara online mahupun ATM Cash, sila sertakan Nama, Jumlah Bayaran, Tarikh, Masa serta bank yang digunakan. Ia dijamin sampai di depan rumah anda. Jangan khuatir, bayaran yang mempunyai baki akan disertakan di dalam parcel Al-Quran Pelangi itu.



Blogger yang ingin berdiskusi tentang ini di facebook, jangan lupa singgah ke laman Facebook saya. Sila klik Fifiey Lychee Maration On Facebook | fifieylycheemaration.blogspot.com

ATAU BOLEH JUGA;

Klik di ruangan ini, http://www.highfivejewelry.biz/p/order-form.html dan isi 'order form'. Kami akan segera membalas borang tempahan anda beserta dengan cara bayaran! So, please alert with your email!


INI UNTUK HARGA BAGI SELURUH KE SELURUH MALAYSIA DAN SINGAPURA. LAIN-LAIN NEGARA, SAYA AKAN HITUNG DITAMBAH DENGAN HARGA POS. HARAP MAKLUM.


More on HIGH FIVE JEWELRY

63 comments:

Syazwan Che Deraman said...

menarik, harga pun menarik.

design pun disertakan dengan ciptaan Allah jugak.

Anonymous said...

Canteknye...lagi best klu ade terjemahan ;) ~azie~

Anonymous said...

Lupe nak tnya..terjemahan dlm bhasa Melayu or Indonesia? Tq ^_^
~azie~

m.u.l.a.n said...

cantik nya..

Mra Mastura said...

mra suke pelangi. :) cantik :)

tp terjemahan dlm bahasa indonesia kan?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

design menarik dengan harga yang berpatutan..harap si pembeli tak jadikan ia satu koleksi.. sebaliknya membaca dan menghayati isinya :)

Azhafizah[フィザ] said...

teringin juga nak memiliki.InsyaAllah kalau ada rezeki nanti fiza roger roger ye.yang penting kena amalkan pembacaan Al-Quran tu.^__^

Azham Vosovic said...

I saw the same blog post by your sister... hehe....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe, just trying to do business...ye lah, the same post with arisha, because it's our business. dia tak sempat nak urus, so, i helped her!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Let's get it now sebab nanti kehabisan stok.....

nanakimie said...

nice:)

mizzkechique said...

nice..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ada jugak tgk kat blog dian pelangi hari tue..

[sutera kasih] said...

eeeeee cantiknya..kalau sy nk beli nnti, sy contact awk saja ya dear.

thanks sbb bagitau kt blog :)

Azlan Strider said...

cantik sungguh Al-Quran ini.. :)

Regards,
-Strider-

el said...

canteknya alquran tu
nak juga memilikinya huhu

.: mama lynn :. said...

klu alamat malaysia still boleh tempah kah

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Ini untuk semua rakyat malaysia ataupun rakyat dari negara lain yang bermastautin di malaysia. hehe.... Bolehlah buat tempahan segera ye sebab takut stok habis.

Eima Ari said...

sweetnyeer yg pink color,

like banyak kali..=)

madammondoq said...

cantiknya!!! sejuk mata time nak baca quran kan.. like!!!

Munirah Abd said...

how about the translations in english ker, bahasa malaysia ke bahasa indonesia ker?? hehehhe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Translation dalam bahasa indonesia. Sama je dengan bahasa malaysia. Don't worry, pasti boleh faham:)

Mohd Norafzal said...

fifi suka yg mana..saya blikan satu.ewaahhhh hahaha

♥ Wina ♥ said...

baru je tengok kat FB..menarik!

btw, salam kenal & singgah kembali :-)

eB ezrin said...

mmg cantek. tapi kena tunggu dulu nmpknyer :)

EyqaLuvender said...

subhanallah...cantiknya alQuran ni...
kena kumpul duit nak beli ni...
a must!

Gen2Merah said...

wah cantiknyaa...... harap lebih ramai muslimin dan muslimat uk memiliki dan membacanya

apix said...

cantik2 quran tuh ,

MawardiYunus said...

cantiknya Quran nie..

Anonymous said...

dah selalu tengok ni.terfikir je mana
nak dpt kan...huhu...rupanya si manis ni ada.
insyaAllah akan dpt kan. cantik sgtt.

syafiqakarim said...

terkomen anonymous pulekk :p

aizu's life said...

cantik.. memang menarik :)

sue zainun said...

menariknya

..::SangRatoo::.. said...

fifiey..saya berminat juga, nanti akan saya email ye..tapi penghantaran melalui pos kan..adakah nanti pihak pos mengetahui barang yg dipos itu adalah Al-Qurran?

Anum said...

saya berminat.. saya dah emailkan

lieynanilaz said...

memang cantik dengan pelbagai warna..semoga boleh menarik minat untuk membaca..

NOOR FATIN said...

cantik! insyallah, ada rezeki nak dapatkan jugak :) menarikk :)

fathiahRAIHANA said...

Wahhhhh mengidam AlQuran ni since 1st time nmpak gmbar tu dulu, hehehe.

tapi lg sayang AlQuran yg sedia ada ni, dah lama menemani saya :)

cik chinta said...

akhirnya. dapat cara nak beli mende ni.

eyqa amin said...

seindah kandungannya :))

Phat said...

nice sangat2

FatmaFazira said...

jum like

1.http://www.facebook.com/pages/Honey-Clovers-Closet-HCC/250513828359624

2.http://www.facebook.com/photo.php?fbid=272659919478348&set=a.270565059687834.61605.250513828359624&type=1&theater

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Last day for promo price. Hurry people. Take order now before 12a.m!!! You still can get it with RM 100 for the small one and RM 150 for medium size!!!

Eera Shera said...

cantik..yg penting isinya lg sgt cantik dan indah

ps: sama la bday kita ^^

erma nazillah said...

I just knew it..nak order tp x sempat dah..huhu :(

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Great news. Stock untuk quran kecil warna pink pengeluarannya banyak berbanding dahulu. Sila ambil order segera sebelum stok habis dan habis lagi. ok?:)

Hehe, masih sempat dear. Masih ada stock.but u have to hurry makin order.

ok, anyone yg dh make order for the promo price, make payment ya, senang untuk saya transfer kepada adik di indo untuk urusan pembelian dan penghantaran berjalan lebih lancar:)

TQ. Selamat beribadah dengan Al-Quran.

nazirah said...

wah cantiknye berwarna warni
perasan gak .. awk de bagi pada
blogger irine kan? cantikk

caliph shuriken said...

design yg menarik ^^

*selamat beramal...

^ FA NORIZAN ^ said...

salam kak, kalo nak jadi agen Al-Quran nie mcm mana eh?

Gadis said...

cantikla...nnti kalai kiter nk kiter akan cari kamoo...=)

EMZ said...

salam alikom
i live in kuwait i really would love to buy two small pink "Qur'an" so do u deliver worldwide? and how much does it cost?
thanks alot
eman

EMZ said...

al salam alikom
i live in kuwait,and i am interested in buying pink rainbow "Qur'an", so do u ship worldwide? and how much will it cost?
thanks

Anonymous said...

saya nak order...

emel saya smithez01@yahoo.com

Rawya said...

al salam alikom
i live in dubai,and i am interested in buying pink rainbow "Qur'an", so do u ship to middle east? and how much will it cost?
thanks
rawya

Rawya said...

al salam alikom
i live in dubai,and i am interested in buying pink rainbow "Qur'an", so do u ship to Middile East? and how much will it cost?
thanks
rawya

nadhra said...

Ade lagi tak??? saya nk buat hantaran bln 10 ni..bole dptkn yg sederhana berwarna pink dan biru??

nadhra said...

Masih ada stock lg x?? Saya nak yg sderhana..pls email sy skirenye masih ade ye..
nadhcap88@yahoo.com

nadhra said...

Uppsss..salah email..nadhcap88@gmail.com.tq

jepunnye said...

masih ada stok lagi ke? thanks

mamaDarwisy said...

camana nk jd pengedar ye..harga camana

mamaDarwisy said...

email kan quotation if nk ambik w/s mybabylike@gmail.com

Zombieeee said...

Hai, nak tanya ada lagi tak? Boleh bagitahu saiz apa yg tinggal & colour? Yg ada terjemahan :)

nik normie said...

Nk

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails