Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, September 29, 2011

Elite stormtroopers form guard of honour at couple's wedding. Congratulations!



Bro Azfar and Sis Nur Sharifah Azlin (Sis Olin) after having solemnised their marriage earlier this month (on 5th Syawal) at Sis Olin's hometown in Kota Baru.



Syawal beransur pergi meninggalkan kita, sadarkah? Hari berganti hari, bulan berganti bulan, tahun berganti tahun, hari-hari yang dilalui pasti mempunyai sebab dan musabab tersendiri. Jadi, untuk menenangkan diri di saat gundah gulana, nikmatilah kehidupan, syukurilah dengan apa yang tersedia, cuba relakan dan ikhlaskan dengan apa jua yang terjadi dan mungkin bakal terjadi, itu lebih membuat kita merasa nyaman dengan kehidupan yang kita miliki sekarang. Bahkan lebihlah berusaha ke arah kemajuan dan keindahan diri. 

Berkongsi suatu yang menggembirakan dengan semua di sekeliling kita, adalah merupakan suatu yang bisa membuatkan kita merasa lebih senang dengan perkongsian itu. Sekurangnya, kebahagian yang dikongsi bisa dirasakan semua, sama ada teman, sahabat, ataupun kaum kerabat terdekat mahupun yang jauh.



Being agreed with the quotes, 



"Faith isn't the ability to believe long and far into the misty future. It's simply taking God at His Word and taking the next step.


Now we think, what steps we need to take in life?  Just have to pray and wait all what we want easily come to us without learning and trying, without hope and changing? No, there must be quick action, pray, try and get the result whether it is great or not. Depend on your taken steps.




Omaigosh, there's lots of things i'm babbling about, you must be bored right? Well, don't take it for granted, semua nasihat itu sangat-sangat berguna untuk diri sendiri malah untuk di luar sana juga. Pengajaran adalah pelajaran yang sangat dibutuhkan para sekalian manusia. Believe me. Tanpa pengajaran, maka tiada maknalah hidup untuk ke arah kedewasaan. Nak makin dewasa? Segeralah menikah. Bahagianya. *tiba-tiba


Jum layan cerita yang berkaitan foto-foto yang terpapar indah. Tadinya nak membebel panjang lagi, but since tengok ulang alik foto-foto ni, kesian, sampai perenggan ke berapa dah, tak masuk-masuk lagi isi bagi gambar. haha. Maaf ye teman-teman yang comel. Sila bersabar.


Ditatap indah lama-lama,
Pesona pengantin tampak gembira
Dup dap dup dap malam pertama,
Selamat pengantin baru selamat berbahagia.


Photo by: KUDEGRAPHY
The poster of their wedding. Nice right? The groom was dressed in black as Luke Skywalker complete with lightsaber, and the bride in white as Luke's wife Mara Jade, at their wedding reception at Shah Alam City Hall's banquet hall last Saturday. They were greeted by a guard of honour comprising Darth Vader and five members of the 501st Legion of stormtroopers. Frustrating can't join this event because of a few valid reasons. But then, doa tetap disertakan walau jauh di mata tapi dekat di hati. FYI, Sis Olin was my sister's schoolmate waktu sekolah rendah dulu. See, persahabatan akan kekal seandainya dua pihak tetap mengingati, saling berhubung dan saling menghargai nilai FRIEDSHIP tersebut.


"I have been a fan of George Lucas' Star Wars since age six and during a family trip to Disneyland, California, I asked my father to buy me a Darth Vader mask," - AZFAR


"My first reaction was 'idea gila' (crazy idea), but after Azfar explained the concept to me, I was sold and got excited too. He told me in Star Wars lore, the hero Luke Skywalker would eventually marry a fellow Jedi master named Mara Jade, so here I am as Mara Jade Skywalker." - OLIN


__________________________________________________________________


Star wedding

Tuesday, September 27th, 2011 10:40:00
Star Wars 501st Legion-themed nuptials
IT seems the force wasn’t strong enough for this Jedi groom to stop Darth Vader and his Stormtrooper subordinates from crashing his Shah Alam marriage ceremony.
Luckily for Azfar Muhamad and Nur Sharifah Azlin Hasmi, they came in peace.
For more on the happy couple’s Star Wars 501st Legion-themed nuptials, go to The 'force' be with them.


Keratan The Malay Mail 27th September 2011.

______________________________________________________________________

Bila giliran saya menyusul? Ahli nujum dunia, sila tilik bila tanggalnya, harinya, tahunnya? Jauh tapi dekat, lama tapi sebentar.....Apakah? Tidak mengerti? Sila mengerti! hahahaha, gatalnya. Gatal apa? Gatal tangan nak dapat duit banyak kan biasanya? Dari mana? Kayangan-,-Eh, eh, rupanya sekali dengan soalan-soalan yang disoal ni pun mimpi. Monyot lagi. Flowers tu cantiklah, geram nak bawak balik. Suka lagi!!!




LOTS OF LOVE,

14 comments:

mr.syazwan said...

waaahhh mcm STAR WARS

hehe

rara pinkmafia said...

wow sempoi nya pengantin ada theme cm tu.awesome,

Saiazuan said...

wow.. cool giler wedding tu :D

caliph shuriken said...

tertanya2 apa mksud RTP.. dh dapat jawapannya..

*nama sy bermula dgn R jgak, hikk...

Cahaya said...

lawatan k blog Fifi :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wow.. lain dr yang lain.. salute!!

ghost writer said...

jadi,kalau sudah menemui kedewasaan,mengapa harus ditangguh untuk lebih mendiami kedewasaan,Fifiey.

segera nikah toh..haha

~AmyLiana86~ said...

ganasnyer..xpernah tgk lagi wedding yg cam gini..hehehee

Saiazuan said...

new header.. nice one :)

cik yuki said...

wahhh bestnye star wedding !!!

Mama Gee said...

wahhhh mmg cool...

aLya maNip said...

waaa...nice gile wedding tu..lepas ni tunggu giliran fifi plak..hehe

A.s.t.i.n.a said...

cantiknyeee pic wedding ala star wars tuuuu...

duhai si cantik.. jodoh itu ketentuanNya.. tertulis sudah tarikh, saat, ketika... anda akan terakad dengan seorang yg persis dirimu...

alexa yussida said...

nk tunggu wedding fifiey lak.kompem meletops:)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails