Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, September 13, 2011

Cerita lepas yang dikenang-kenang di TUTTI FRUITTI!



I've got too many news to say, but as you are already knew, phewww phewww, privacy can't be widely bang bang boom.....LOL:D


As what u've seen, u've read the tittle, why i said dikenang-kenang? Looks like something special or something lingered on the mind all the times when saying about Tutti Frutti. Why and why and  what exactly happened? Let me whispered...........


Because it's too nice and COSTY-,- Lol.......my mom said, 


"trying is better than you got nothing"


And yes mom, u not be there, if just u be there, u'll pay for us! Laughters shattered our conversation........


But, overall, nice taste,sweet place, and relaxing. The most important, it worthed for those who love icecreamsssssssssss like me and for those KELANTANESSE yang belum tahu kewujudan bangunan Tutti Fruitti ini, you should've known it before me! It was located opposite to Tengku Anis Park, Pengkalan Chepa! Di kota-kota Besar like Kl, Singapore pun dah wujud something like frutti frozen yogurt. OFCOURSE di kota besar terlebih awal wujud, and Arisha's said di jakarta pun dah ada. 





And i just can say wow, sangat superb and for your information, this is mine! Kenapalah i tak captured right after  i already taken for about tensssss suapan full into my mouth dan dah masuk perut  baru terfikir nak foto-foto all these sweet ice creams we got? Tapi yang paling nice di fotokan was mine lah. well.....perasan! haha. 




Yep, before it comes to liquid cepat-cepat took out the camera from the bag and captured it prupp prappp! and this is the result. Nice, right? Yeah, walaupun tak berapa nice sangat hiasan yang fifiey buat!






Sangat menikmati. Ye lah kan, it was frozen yogurt yang sangat menyegarkan. Ada 18 flavours tapi yang kat sini punya ada 6 saja if i'm not mistaken lah.. and i chosed Chocolate plus plum flavour, masam-masam manis yang sangatlah menyegarkan plusssssss i took alsothe fresh fruits provided, amik 3 jenis cukup lah, sekadar hiasan, strawberries, kiwi and mango!


Look, masam-masam manis lagi kan? chocolate yang sangat pekat ditabur dengan chips and nipsssss menyedapkan lagi mata dan rasa! Roll stick pun ada and pokoknya macam-macam ada. It's worthed la after pay RM 20 for my cup.  Yeahh, for a cup! Imagined and count youself if it's Rm 5.30 per 100g:))




Pesanan ikhlas, kalau nak datang sini, seriously talking, spare duit lebih ok! terutamanya to young people, students dan seangkatan dengannya ataupun mungkin siapa2 sahaja because i saw many people macam tak perasan diorang ambil ice cream into the cup they chosed, amiklah fruits, and chipssss, cecair segala macam yang diorg suka, then timbang-timbang it's over 500g. They just expect it's around paling kurang pun up to 10 and below 20 but it's not! Ada yang mencecah 40-50. Hitunglah untuk  5 bekas yang sama, weight yang sama! And it's WOW just for ice cream! But u have to bear in mind, it's worthed for those who love ice cream!!!! Yummy:) 





Menikmati ice cream seperti berada di syurga. teringat di Paris Van Java makan ice cream macamni. Sangatlah best, malah lebih best kot-,-








"So live that your memories will be part of your 
happiness.


Makan ice cream pun memories tau~











Cerita habis buat kali ini. banyak lagi cerita lain menanti. Dah alam otak beku untuk update blog, kini cair seperti salji terbang2 kat udara dan mencair di tanah. LOL:D Selamat malam dan selamat berbahagia! Jum makan ice cream lagi! Angkat tangan siapa nak belanja?!



LOTS OF LOVE,

8 comments:

Hanis MY said...

bestnya fiey! tak pernah makan tutti ni looks yummy!

H.J said...

dah pergi dah hari tu kat kelantan punya..haha

indonesiatooverseas said...

Sepertinya enak banget tutti frutti tu yah, seperti ice cream atau bagaimana sih rasanya? Penasaran euy.
Saya follow Blog ini, silakan follow balik.

onie said...

selalu dgr org sebut2 tutti fruiti,to xpernah merasa =(

Atiqah Wadiah said...

tutti frutti!!!feveret feveret..grape flavour attract my mouth..hehe :)

penaberkala said...

Pernah try jugak sekali di medan gopeng, perak masa openning second outlet di perak
ambil medium cup
timbang2, mak aih RM34
Luckily ada promotion time tu, diskaun 50%, haha
So byr RM17 only
but, puas hati sebab frozen yogurt ni best

Saiazuan said...

i xpernah mkn tuti fruti ~_~

A.s.t.i.n.a said...

sis juga tak pernah makan ini :(

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails