Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, August 17, 2011

CUTE? Where's the word come from?


Assalamualaikum and hye people.....



Menyerap ke-cute-an dari seluruh isi alam adalah tanggungjawab bersama. Hahaha, comellah sangat-,- Comel versi manusia!


Most of the people around the world eagerly to see/ watching live the cute stuffs, things, people and places because they have senses that moved on the spot to give actions and reactions on what they see, what they feel, what they think and yes, spontaneous reactions on the cute subjects will be more to positive reactions, like we said, OHHH, I LOVE THAT THING SO DAMN MUCH, OH I'M FALLING IN LOVE WITH IT, WOWWWWW, THAT'S SO CUTE and many more sentences to show how love you to see it!. That's the fact right? 




Can't be denied, seluruh isi alam memang suka akan benda comel, cute, dan nilai tambahan bonus bagi mereka untuk mendapatkannya! Even nak cari calon bini pun yang cantik muka, cantik perangai, cantik sifat, cantik fizikal dan yang penting cantik hati dan budi pekerti!!!!!!!!! That was cute kan? Semuanya cantik, perfectoo!! Wowwww, itu kebanggaan anda sekiranya anda dapat memiliki makhluk Tuhan sesempurna ini walaupun manusia biasa seperti kita bukanlah mendapat darajat MAKSUM! Harus diiingat, masing-masing Tuhan ciptakan kelebihan tersendiri for all human being!!! Kekurangan itu suatu hal yang biasa yang diciptakan untuk menguji tahap kesabaran kita dalam bagaimana kita bertindak demi menggunakan pengajaran daripada kekurangan tersebut untuk menjadikan apa jua berkaitan dengan kita suatu hal yang terbaik!




Begitu juga ketertarikan kita terhadap benda cute. CUTE ye. Cute di sini bermaksud comel dan sinonim juga dengan kata cantik, enak dipandang dan juga rasa nak cubit-cubit pipi, tarik-tarik telinga dan peluk kuat kuat-kuat apabila tengok kecomelan amnya benda bukan bernyawa, dan khasnya benda bernyawa! Cute puppies, cute notebooks, cute handphone, cute babies, cute dresses, and many more things valuable yang sangat super duper cute available in this world. Tak terhitung! Keluar rumah nampak pemandangan cantik@cute, nampak bunga dibilang cute, nampak kereta pink cute jugak, nampak picture teman yang diupload baru 15 saat di facebook juga alolololo cute se cute strawberry, nampak bear dipegang adik cute sangat and yang penting nampak baby gebuuuuuu lagilahhhhh cute dengar pulak ayah dengan mummy dia cakap, anak kami cuteeeeee sangat, anak anda??? haha, memandai je buat dialog  cute sendiri:P  Cute qoutes and cute saying can make people smiling. Amma rite??? Penulisan kali ini banyak berlandaskan tanda soal. Sila terima soalan tersebut dan jawab:)




Talking about cute, i'm always using the cute word expressing of my feeling towards the things i love to see! And you know how was the word cute had be formed??? Curious to know;)



AYAT-AYAT CUTE YANG SAYA BELAJAR DARI BLOG! (CUTE KE) ??? DULU TAK PAHAM PUN APAKAH INI SEMUA, SEBAB TAK BIASA GUNA. YES, I'M SO SLOW DALAM PENGGUNAAN BAHASA SEBEGINI
-,-. ANTARANYA:



giler kentang- Reaksi yang menunjukkan kita terkejut babun and expression WOWWW yang terlampau. ehh, betul ke???


cam haremmm- Reaksi tak suka sangat-sangat atas sesuatu benda ataupun keadaan yang dialami. Lebih jelas lagi, perlambangan haram itu diwujudkan menandakan yang benar-benar tidak disukai!


mende alah- Mula-mula jumpa words ni nampak macam so weirddd, ye lah, terpikir-pikir how could they say something yang diorang maksudkan itu as 'benda alah'??? Mengalami alahankah kalau menggunakannya? Atau ia sekadar eskpresi wowww bila dapat menggunakan subjek yang jarang manusia guna sampaikan disebut benda alah. Bahasa mudahnya mende alah barang yang jarang people boleh guna!


apakejadah- Ni biasanya pelawak tegar guna dalam melawak. Apakejadah! haha, maksudnya? Lu pikir sendiri:p Ok ok, here is the meaning of apakejadah! Maksudnya, apa ke benda atau kata lainnya apa ke hal! hikhik. cuba sebut, pasti tergelak, macamna perkataan ni boleh wujud kan? Manusia, macam-macam kata, makin lama makin maju, nanti lama-lama boleh masuk daftar kata dalam Dewan Bahasa dan Pustaka sampaikan generasi steresunya pun boleh guna;) Aneh!


cantik siottttttt- Cantik siot?? perlambangan yang melambangkan cantik rupa/cantik fizikal, cantik sudut, cantik barang! Motifnya nak cakap  terlampau cantik sampaikan tersebut siottt jugaaaaaa.haha

sentap mak noksssssss- Sentap di sini bermaksud melenting ke hape tak tahulah! cuma biasa tengok muda remaja guna certain words macamni komen status di facebook ! haha, jakun sungguh fifi sehingga tak reti guna bahasa-bahasa macamni......mak nokksss? mak kepada anak-anak comel kot-,- 

bosan tahap gapan/cipan- Bosan? ye lah bosan tahap cipan/gaban menunjukkan reaksi yang tak tahu nak buat apa-apa dah, atau bosan sehinggakan gaban dan cipan pun digunakan bersama. Hiperbola!


best dowhhh- Best dowhhh? Best itu menarik, tertarik atas sesuatu yang dialami! Dowwhh?den tak paham dowhhh tu stand for what! wuwuwuwuwuuuuuuuu:'(


kau pe cer- Kau per cer? cewahh try guna!! Eyherm, maksudnyaaaa, nak bertanyakan teman, kau apa cerita! Tapi disingkatkan jadilah camtu. Betulke ni explanation fifi???-,-


muka ketat- Muka ketat? Pasti kalian pernah dengar kan? Ketatnya mukau kau!haha, muka ketat itu digambarkan melalui raut wajah yang sedang menunjukkan reaksi marah/kalau tak marahpun menunjukkan raut tanpa senyum.-,- macamni pun muka ketat!





Kalian tahu tak sejarah perkataan cute dari mana? Perkataan cute mula-mula digunakan oleh seorang penjaga zoo perempuan di arizona, USA. Sewaktu itu penjaga zoo tersebut menyambut kelahiran anak gorila pertama di amerika... dan penjaga zoo tersebut menyatakan "this gorilla is so cute!"
"


Baik cakap saya cute kalau tak, saya bulatkan mata macamni, pastu telan awak! hahahahaha. Kecomelan mata bulat macam nak terkam orang sampai baby tengok pun terus meraunggg nangis tak sama dengan kecomelan para gadis yang suka buat duckyyyy lipssss yang seksi then upload di facebook tanda glamour yang ada berpuluh ribu riban komen and berjuta people liking it! TETAP CUTEEEEE;)





LOTS OF LOVE,

4 comments:

Saiazuan said...

if i'm not mistaken la, 'doh' tu stands for 'bodoh' ouch.. kasar kan?

and yeah, u look cute.. :D

A.s.t.i.n.a said...

Comey2 blako sek2 nehhhh... Muahhhhh nok etek maok situ.. Muat dok?

HEROICzero said...

si kecil baju pink tu ,

cute .


=)

Anonymous said...

Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails