Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, August 2, 2011

Belajar Gelak Jahat Bersama Abby Si Comel yang semua orang sayang!



Terimalah, the new video yang menghiburkan dari Abby yang dirakam sehari sebelum puasa:) Pesannya buat semua, jangan tiru gelak macam dia, tak baik. Dia takpe buat sebab kecik lagi. Macam-macam adik kak pi sorang ni...:')




Pesan Kak Pi pulak, jangan gelak macamni, nanti hantu masuk dalam mimpi gelak-gelak macamni, mulalah adik nak nangis. hahahaha. Ugutan tak menjadi dek kekebalan diri menebal di hati. 




Jawabnya: Kan esok puasa, hantu kena ikat. Adik yang ikat hantu sebab adik ikar perut adik. Kaitannya??? Ada-ada je.... Lawak lah! Keberangsangan otak kanak-kanak menyebabkan kita ketawa sendirian. Sila ketawa. 



She imagined how was the syaitonirrajim had been chained! Padahal dah berkali-kali cerita diceritakan. memang sifat suka akan soal yang sama;)





"Aiii lebih-lebih la dia ni.hahahahahahahaha." Panjang bebenau gelak! 


Cup cap cup cap, makin berpuasa, makin aktif si budak comel nih. Bagus betul, tiada erti letih baginya. Tahan pulak dia berpuasa tahun ni. Kemajuan sebab bakal bakat elaun lebih kalau puasa penuh. Tapi tanpa ganjaran juga dia nak puasa penuh. KATANYA. Ada-ada saja adik ni. Tak mengapalah, adik dah besar kan, jadi kenalah puasa.


Dia kuat. 
Tahan lapar.
Nafsu makan biasa saja.
Makin puasa makin control cara makannya.
Mungkin nak diet sebab takut badan besar nak beli baju raya yang cantik-cantik tak muat! hikhik...

That's all for now. Besok kalau ada part-part cerita yang best lagi menarik, i'll tell you more. 


Selamat berpuasa dengan gigih ye kawan-kawan. Please do support your kids, our kids, the youngest one in family to get fasting at the young age. Melentur buluh biarlah dari rebungnya. Tak kira dengan cara apapun, by hook or by crook, amalan tersebut akan terbiasa untuk diamalkan walaupun masih di usia muda!



"Because they are not just  kids, they are so pure kids to learn and to be teached with the good things around!"



LOTS OF LOVE,



23 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comelnye...

Selamat menjalani ibadah puasa..moga thn ini lebih baik dari yg sblmnye..AMIN.. ^_^

aLya maNip said...

miss u dear...
selamat berpuasa..kalau raya kat kelantan tahun ni, bleh la dtg umah k.alya..hehehe

bighagenjo said...

hehe. ha, kan dah terkena. bebel je.

rara pinkmafia said...

heheheh chomelssss je kan =)

belogkiter said...

comel sangta

Queen F said...

selamat berpuasa ya :)

saiazuan said...

nice :D

btw dah fix ur blog probs?

ghost writer said...

membaca sambil diiringi lagu Myriam fares nih buat pembacaan betul-betul terkesan pada hati.

bertuah melihat mereka membesar depan mata.alangkah,bila saat ditentukan terjadinya perpisahan,ia sukar digambarkan.

si para para said...

puasa..tapi seluar makin kecik..hmmm

Hanis MY said...

selamat berpuasa fiey dearie...

Ti Anne Mohd Yassin said...

fiey, tak dpt tgk la.. lagging lah tempat kak.. :(

saya_arief said...

dah cantik pon nak diet lagi..
hahaha..
ayat bodek ni. nanti kene kasik duet raye.
;D

lilypelangi said...

comel la ! :)

Daktechic said...

haha,.ch0mel sgt2 abby neh,.like like^-^

Bally Da Shoe said...

huhuhu sronok btol dye gelak kan... ^^, Salam Ramadhan Cik Fifiey

NurulJannah Asila said...

wahhhhh comel je ! haha

http://www.jannahshandwritten.com/

Amirul Amin said...

galok..hehe

MAMA CACA said...

KIUT SANGAT...mama caca nk ucap terima kasih sudi melawat blog mama caca..selamat berpuasa ye..awak sungguh cantik!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sama2 kita merebut keberkataan ramadhan. selamat berpuasa

ninie_azriena said...

fifiey..ingat ninie agy tak ?? :)

jom join segmen "bloglist teruja" ninie ;) http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/ninie-azriena-ajak-join-bloglist-teruja.html

aleen aiden said...

lamenye xdatang cni..hu3
slamat berpuasa fifie! ^_^

A.s.t.i.n.a said...

ketawa menjadikan kite muda.. sis sekrg 50 tahun, mcm 40 tahun kan? errr ' sis' kerrr? x seswaiiii...

d_LA said...

selamat berpuasa fiey..besar tol gelak abby tu but then still cute^^

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails