Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, July 28, 2011

Kenapa budak-budak suka makan benda-benda alah macamni?

Comel tak pengepit rambut adik abby yang baru? We just got it! *Maaf foto sekadar hiasan ye.


Assalamualaikum and hye sebagai pembuka kata bicara yang tak sudah di blog usang Fifiey Lychee Maration yang sudah semakin tua dimamah usia yang kian berganjak hampir setahun++. Alhamdulillah, kini blog ini diteruskan dan di upgrade dengan pelbagai cerita berbagai genre! Genre?  Maaf, saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan? Voleyyyh??? Sama-sama kita membantu meningkatkan prestasi dan keunggulan blog! Jangan malu-malu, jangan segan-segan, membantu amalan mulia. Meh tolong Fifiey bina karangan untuk entri ni (".)


Lihat lagi kenyataan-kenyataan yang berfakta di bawah. Fakta? Oh ye itu sangatlah fakta.


Raja buah-buahan, isinya mantap, kulitnya berduri. Jangan main sama duri, main sama isi besar yang mantab sahaja ya. Baru enak. Sekali ngappp, kehangatan terasa. Ahhh nikmatnya terasa.;)) Rebutlah peluang untuk mendapatkannya selagi masih ada di pasaran dunia! Uhuyy, uhuk uhuk. Haha, batuk orang kaya jap:p


 Kalau mahu makan ini pastikan rumah anda tertutup dek kerana aura baunya yang mencengkam terlampau, terlalu, tersangat-sangatlah yang menyebabkan para ibu-ibu mengandung yang tidak gemar akan durian, termuntah tertiarap pengsan pulak! Dan menyebabkan nenek-nenek atau atok-atok yang dah memang sakit, dek kerana teliur makan jugak kan, sampai lupa yang dia takleh makan banyak-banyak pahtu boleh pulak telan sekali dengan ubat darah tinggi, kencing manis, kolestrol. Perfect package,. tup tup tengok terbaring kaku! Bahaya, bahaya. Bahana durian. Budak-budak apatah lagi, bau je durian terus masuk dah pakat berkumpul puak-puak dia. Dajh siap kopek semua, mulalah berebut nak lebih jumlah bilangan dari had yang sepatutnya. Nasib baiklah kau punya atok nenek, pak sedara, tok nyang tinggalkan harta pesaka kebun durian;) Hehe, makanlah, makan sepuasnya.


 Tadi makan buah raja kepada segala buah yang boleh menyebabkan panas dalam. Makan macam orang lahap. Seriously lahap. Tahap kempunan apakah ini padahal dah sering makan. Oh please people,. wake up. You have to be more realistic. This is Raja Buah ok. Raja lagi. Semalam cerita tentang Raja Kebab. 


Sambung fakta. So apabila berhadapan dengan sekalian buah, makanan yang terhormat, maka ambillah kesempatan untuk ambil berkat, rasakan sedikit kenikmatan yang diciptakan Tuhan melalui deria rasa yang kita punya! Tuhan bagi kita tanah untuk mengusahakan sesuatu bukan setakat untuk generasi masa kini, malah untuk masa kehadapan hari supaya tanah tidak terbakar dan terjual kepada ironis dunia!


Jadi? Apa tunggu lagi? Bercucuk tanamlah demi kesejahteraan bersama dan berbagi rezeki Allah adalah amalan MULIA:)


Nak mende alah ni pulak. Crispy choco. Serius best. Rasa kruk kruk macam snack disalut coklat dan kacang. Perghh, best sangat. Kalau jumpa benda ni tolong belikan ye:p Buah pala. Orang pulau mutiara!!! Pos kan kepada saya segera. Arahan ni arahan!!! Haha, sesuka hati bagi arahan. Anak2 kecil pasti datang serbu untuk dapatkan benda ni!!!:))


P/s: Saya sangat happy setelah berbulan lamanya saya kehilangan blogger yang dicintai. Ups, dicintai?? Haha, ye ye, Sis Astina telah kembali kepada saya dengan tangan terbuka yang bagi saya bahan ceritanya untuk hilangkan stress amatlah mujarab! Sanggup u, sanggup u baru sekarang cari i! Kenapa masa i menghilang dulu u hilang arah tak cari i terus? Tanpa khabar juga i pergi bawa hati yang merana, I cari u ke sana ke sini, merantau dari satu blog ke blog yang lain u masih tiada! I hampa setelah u tiada, that's why blog i makin pendek and pendek entrynya. Makin and makin lama hasrat i untuk berblog makin pudar dan pudar. Tiada erti lagi bagi i..... *tetiba ayat macamni. Apakah???hahahahahaha. Sila bergelak ketawa dengan puas mendengar ayat-ayat puitis bagai ibu kucing kehilangan anak ini:p Candaan semata-mata ye Sis Astina yang comel. Tengok-tengok foto kawin sangat comellah anda! Manis rupawan rupanya. Sebelum ni tak pernah tengok muka dekat-dekat! Jumpa-jumpa dah kawin. Tergamam. hehe.:)) Anyways tahniah tahniah. Semoga cepat-cepat dapat zuriat yang comel macam ibunya:)


Buat Kak Hanis Hana Sakura yang sedang berada di negara sakura iaitu Jepun, dan seorang blogger kacak yang sdang menuntut di Egypt, Cairo, iaitu Asada Ryutaro pemilik blog BLOG BUDAK MALAYSIA, selamat menyambut ulangtahun yang sekian kalinya! Semoga anda sentiasa dibawah payung lindungan Tuhan, dilimpahkan rezeki dunia dan akhirat, dipanjangkan usia untuk berbakti serta sentiasa berbhagia dengan orang-orang dicintai di sekeklilingmu! Moga cepat-cepat dapat ketemu ya!:)


LOTS OF LOVE,

10 comments:

saya bukan tomato said...

suka makan durian ! tapi memang kalau banyak sgt panas . dah tu cmpur makan dgn buah2 lain pehhh .. memang cirit la jawapnye .. hihi

Amy Syaquena said...

saya x makan durian tapi tempoyak memang fav.kalau dapat makan memang x ingat apa la..


p/s: amy singgah sini dari blog sinar raudah , salam kenal dan follow blog kamu , jemput ke sinar raudah ye. happy blogging..

アヌム ちゃん said...

hye.visit here from ur sis's blog :) love durian so much^^

meaw said...

deghiannnnnn dedolu meaw makan la,tapi sekarang pelik la,nape la tak ley masuk dah,tengok sedap,tapi tulah ,takley masuk,huuuuu....

Rtp Farra Arisha said...

bila plak photoshoot adik abby tu? tak aci makan durian tak berbagi2 kat sini!!!

pie, cha balik on the second puasa kot. nnt apa2 hal cha roger laah. maybe besok pergi check and book ticket.

Panglima Muda said...

durian................sedapnya

saiazuan said...

i just loooooove to makan durian :)

A.s.t.i.n.a said...

ohhh my Fifi..

ade ai di sini.. kenape tidak bagitau awal2.. nanti saya mau ngesep2 dan promo belog ini demi kepentingan diri yg disayangi gadis manis Persis permata hati negara Dato Siti...

Astina, sile gembira..

A.s.t.i.n.a said...

komen sebenar: durian sgt sedap dimakan bersama2 sagon kelapa.. try it.. mabeles tau..

JIJI YU said...

nnti aku nak dgr camne bunyi org kaya suke..ehehe

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails