Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, June 23, 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!



SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!


Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST telah bermula pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.


INGIN MENGETAHUI LANJUT TENTANG CONTEST INI?

Saya pasti anda semua senang dan sangat suka tersenyum di saat-saat bahagia apatah lagi di saat yang ceria tanpa putus-putus senyuman di bibir. Tiada duka yang ada hanyalah suka ceria. Apa kaitannya dengan contest ini? Untuk penerangan lanjut, sila sambung bacaan di bawah dengan teliti.(Sambil senyum pun lebih bagus, dan sambil berangan dapat hadiah pun ok juga. Sila berkhayal sebelum mendapatkannnya:p )

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA., yang mana apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah. Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011.

Jadi teman-teman apa tunggu lagi? Waktu tidak menunggu anda, jadi kejarlah peluang yang ada. Bukan senang nak hadiah free kan? Jadi tidak salah kalau mencuba nasib dengan menyertai peraduan sebegini. Bukankah pertarungan secara sihat itu baik dan sangat dituntut? Cewah, terlebih ayat. Apapun, don't wait any longer and you can join this contest too if you are interested:)

Apa yang perlu anda lakukan? teruskan membaca seperti yang tercatat di bawah.




SYARAT-SYARAT PENYERTAAN


1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

ashrafjalil.com
http://aarrghitsme.blogspot.com/

(HAD BEEN FOLLOWED)



2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.



(IT HAD BEEN PASTED AS BELOW-DONE)




3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite.
(IKHLAS LA. KALAU TAK IKHLAS DOSA:P )




4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:
http://www.ashrafjalil.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

(OK, WILL DO AFTER THIS ENTRY HAS BEEN DONE)



5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)
(SINCE RAKAN FOLLOWER SAYA AGAK RAMAI, SAYA AKAN TAG 3 ORANG SEPERTI DALAM SENARAI DI BAWAH-OK, PLEASE JANGAN BANDINGKAN DENGAN CIK EPAL, FATIN LIYANA, HANIS ZALIKHA, DAN SEANGKATAN DENGANNYA. HAHAHA.)


6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall


MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)

Dibawah ini adalah gambar yang dipertaruhkan saya:



Who wanna treat me for dinner tonight? Sila angkat tangan, sila sila. Peluang masih terbuka kepada anda yang masih single tidak kira lelaki dan perempuan. Cet perempuan perlu jugak ke? Gatalnyosssssss......... jiaaaaahhhhaahahaha:p


Senyuman saya paling ceria sebab _______.Cuba anda teka sebab apa saya boleh katakan yang foto ini adalah foto ceria dari saya? Adakah mungkin kerana ada sesuatu bahan lawak di hadapan yang sedang saya tonton? Atau mungkin perasaan berbunga-bunga dengar orang puji itu ini? Atau mungkin seronok yang teramat sangat sampai tak notis orang sekeliling tengok sambil berkata dalam hati "pehal dengan budak ni gelak sensorg". Hello, mana ada sensorang ok! Ramai-ramai gelak. Serius ramai-ramai. Atau mungkin saya senyum ceria ni sebabnya.......sambung lagi, sebabnya dapat melantak banyak makanan di hadapan mata? Oh benarkah? Tidak juga, actually, all the reasons above sangat dan boleh diterima pakai. Tapi bonda ada pesan, pertuturan hendaklah ada budaya dan etikanya sendiri juga. Jadi, cara tutur yang lebih sopan untuk menerangkan megapa saya tersenyum ceria adalah kerana makanan yang saya makan adalah sangat sedap, enak, lazat, delicious, marvellous dan juga hebat rasanya. Ye la wehhhh, best sangat-sangat-sangat! Bila perut dimuatkan dengan makanan lazat dan berzat, makanya dengan itu hati akan turut senang gumbira sentiasa, dan senyuman juga jadi ceria seperti sang suria terbit di langit biru bersama cahayanya yang terang dan tidak suramkan dunia! Oleh itu, sentiasalah makan bila perlu, mengikut jadual, dan pastikan ia lazat berzat. Kata pepatah, perut kenyang hati senang:))))

dan berikut adalah rakan2 yang saya tag:







Ok, saya tag 3 rakan blogger teman sejati di alam blogger ini kerana mereka sangat baik? Nak angpauuu, sebab puji nii. haha. Kepada 3 teman di atas, sila dan sila join contest ini sekiranya berminat.





Terima kasih daun keladi,
Harap-harap menang undi,
Kepada organizer yang baik hati,
Salam ziarah salam kenal sekali.:))



Comel kan?? selain warna putih, ada warna pink, blue, brown and black jugak! Ahhhh. nak nak nak:DD Jum mimpi dapat benda alah yang comel dan berguna ni dulu. Nak mintak dengan doraemon pun, doraemon tak wujud depan mata sekarang ni, ada kat Jepun tuh haaaa:P


LOTS OF LOVE,

22 comments:

JIJI YU said...

ahaha sebabkan ko pon dah senyum manis je..baek punye senyu,,aku wakilkan senyum aku kt ko je la..ehhe

ASaDa RyutaRo said...

wollah.. fifiey in red.. cam takde harapan je nak kalahkan gambar ni. hahaha..

tenkiu sudi tag. asada tengah cari gambar yang sesuai untuk contest ni sbb sangat berminat dengan hadiah dia :D

gud luck fifiey!

Bulan said...

nice smile dear :)
gud luck :)

Ashraf Jalil said...

thanks join =D gudluck!

Q said...

nice. nak join jugalah. huhuhu

rara pinkmafia said...

thanks fify darlssss.nt rara buat eh =0

Rtp Farra Arisha said...

kmu join kontes ini, dan klo kmu menang, jgn lupa kasi ke sy kadonya itu. gampang kann. :))

adib syazwan said...

huhu..gambar ni boleh g final ni...hehe

penaberkala said...

manis molek senyuman

kurangkan manis dalam minuman,
tambahkan manis dalam senyuman

Gagak said...

Artis ke ni?huhuhu

evagurl (podshop) said...

so sweet. cantik adik ni :)

good luck! <3

fifianggun said...

cantiknya kamuuuuu

Myra Arshad (: said...

alaahhaaii. manisnyaa senyuman itu :)

Cik Kamoo said...

singgah sini ... salam kenal!! happy blogging...


seorang kamoo di sini & seorang kamie di sana [rempit kehidupan]: Tak Sia-Sia Cari Lokasi .... Akhirnya Berbaloi-Baloi Rasanya!

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

uuhhh...

nk lemparkan sekuntum senyuman gak la..

ahak...

Hayati Hamzah said...

ha dh macam diva !

Pojiekyra said...

kiut hehe

nabilfahmi said...

huhu....saya senyum xmanis....hek3x

zarazueyin said...

wahh...hebat hadiahnyer
good luck ;)

PHIRDOTE said...

this is cantek :)

iPai said...

aalaa .. takda gambar yang senyum yang best ..

d_LA said...

alololo..sweet sangat2 pic tu dear..gud luck ya..
polaroid tu menngoda jiwa la fiey..huuu

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails