Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, May 26, 2011

Video makan "cencalok" haritu from Zacky. Lucu sungguh.


Fifiey Lychee Maration shows how the way to serve cencalok well, to make it to taste better:)


"Again about cencalok yang Zacky post kan haritu.
I dah try makan. Best what?! Traditional-malay-cuisine. Cuisine? Sowhatevahhh:D
It taste good lah, tapi yang tak biasa makan tu, mungkin rasa agak lain.
Well, my advice, u should try it supaya tak jakun pabila orang lain menyebut cencalok. And don't say, what izzit, what the hell izzit:)) Like most of the Kelantanesse produce budu and the other regions might not know that. Ahh, tapi gapo dio ore kelate buat pasti tersebar hebak. Phewwwiiitttt^^. PROUD WORDS.
Zacky, sorry lambat post kan video ni. To those yang lain-lain bloggers, enjoy this post ok.
I dah janji untuk post kan video, so, i tunaikanlah walaupun lambat sikit. Sorry Zacky. Tidak mengapa kan? Alahai, lambat sikit sajo, kan kan kan. Tengkiyu tengkiyu. Ada ubi ada batas, ada hari saya balas kebaikan anda. "



P/s: Mood untuk blogging down tiba-tiba apabila jaringan internet mulai curang bersama kekasih-kekasihnya yang lain sehinggakan segala misscalls, sms, serta panggilan hanget saya jarang-jarang saja dilayan. Jadi saya pun bertindak makin sombong dengan internet dan blog saya terbiar tanpa restu. Anda, jangan biarkan blog ini ditutup oleh sawang-sawang Sang Spider bukan spiderman yang selalu tolong saya^^







LOTS OF LOVE,


18 comments:

Anisa Hang Tuah said...

lama sungguh kamu menyepi

Freaky said...

cencalok best,, budu lagi best :P

Bahasa Apa Ni ?

JHaZKiTaRo said...

salam.. jemput2 la ke my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travel experiences ke 46 buah negara.. :)

Rtp Farra Arisha said...

CENCALOK VS BUDU? which one is the greetest?

ps: rindu :'(

ASaDa RyutaRo said...

tak dapat tengok video. mungkin sebab line internet sini buat hal jugak. hahaha..

tak pernah lagi makan cencaluk. tapi selalu jugak jumpa kat kedai. lain kali lah cuba kot. ngeee :D

*suka lagu mariam fares nih!

Edy Zaidi said...

cencalok mmg best..terbaik!!

aLya maNip said...

video tak pat loading..huhu

fifiey!!! jngan la biar blog nie bersawang..huhu

miss u la babe..:-)

Skydrugz said...

lucu

teyn teyn said...

dah lama tdk sggh disini :)

sy pon kelantanese! heeheee

miszlullaby said...

Haaaa...post kat ML pulak lepas tu.hihi..

alexa yussida said...

xleh pon bau cencalok..tp budu suka but kena letak asam ngn cili bnyk2 dlu kasi ilan bau ..hehe mngade kan

Q said...

tak dapat tengok video T,T

zacky ~786~ said...

alaa video xdpt tengok.. mybe line tnet tak brapa bagus kot.. huhu.. :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

syg-syg semua, bru boleh tgk video. hritu punya embed code slh. hehe. sorry. happy watching it!:D

Hanis MY said...

fiey...nak cikitttt...betul tu lama fiey menyepi...jgn lama2 sgt nanti winduuuu

d_LA said...

tenet slow sgt2..pnt tgu abes loading..nt lenkali dla try bukak ye..siyes x pnh try cencalok ni..huhu..

InsyaAllah fiey, nt raya kalo ade time free leh la arrange tu gathering sm2 bloggers kelantan..

JIJI YU said...

takleyh lawe budu belako lako

Hanim Mahali said...

cencalok sedapnyaaaaaa.....

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails