Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Saturday, May 21, 2011

RATU BOKO PALACE

Photos Gallery Around Ratu Boko Palace





































Istana Ratu Boko adalah sebuah bangunan megah yang dibangun pada masa pemerintahan Rakai Panangkaran, salah satu keturunan Wangsa Syailendra. Istana yang awalnya bernama Abhayagiri Vihara (berarti biara di bukit yang penuh kedamaian) ini didirikan untuk tempat menyepi dan memfokuskan diri pada kehidupan spiritual. Berada di istana ini, anda bisa merasakan kedamaian sekaligus melihat pemandangan kota Yogyakarta dan Candi Prambanan dengan latar Gunung Merapi.


Sambungannya- di sini
Lain-lain informasinya- di sini
 

P/s: Haritu masa gi tempat nih, nampak pasangan from Japan, melancong ke sini comelssss sangat-sangat. macam dalam filem pulak mesra-mesranya duduk atas runtuhan batu-batu besar,talking sambil tengok matahari terbenam. Fascinating. Ah, kami hanya lalu dan melihat sambil tersenyum sahaja. Pastilah senyum sebab mereka comel. :D




LOTS OF LOVE,

27 comments:

JIJI YU said...

bile pulak la leh jumpe ko ek..ehehe

Rtp Farra Arisha said...

errr, kena tinggal. wuhuhuhu.

aLya maNip said...

nk gak pi jalan2 n photoshoot kat sana..hihi

rara pinkmafia said...

wahhhh besh nya...bile lah rara nk sampai sana kan. besh nya...

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

penaberkala said...

fuh, byk sungguh jalan-jalan
tempat sejarah eh?

sha said...

Cantik tempat tu.. :-)

oo, pergi Indonesia. Best kan boleh jalan2..

Erm, mmg elok jugak bangun tu dibina sb nk buat tmpt menyepikan diri dari masalah dunia :P

zacky ~786~ said...

best tmpt ni ..~ bangunnan bersejarah kt sana la kn.. mesti la ramai pelancong.. org jepun mmg cute2.. so sweet.. :D

fadh leyanie said...

wah bestnya,,,cantik lokasi tu :)

d_LA said...

lawanya pic no.3 tu fiey..suka2..

Ain Zulaikha said...

wow, view dia sangat cantik, permandangn dia.. serius wow.. dengan model dia cute2 hehehe

jeely jelly said...

canteknye tempat2 tu....
teringin nak g jugak.. tp jauhhh..

Hanis MY said...

wow cantiknya tempat tu modelnya pun lawa, kalau kak nis ke sana jd tourist guide kak nis ok...

HonEyBuNNy said...

sukanya ila tgk semua pic2 neh...

cantik la...orgnya pun cantik..;-)

faisal apardi said...

macam kat indon je..fish eye mmg menarik dan cantik..
yeah follow

Juice said...

are you indonesian or malaysian?

enyheartsdiamond said...

cantik betul tempat tu :)

Myra Arshad (: said...

cun jugak tmpt niii ~

mr.syazwan said...

wahhhhh jeles pic semua besau2 n cantik2


hehe

Naddia said...

tempat nie bkn berhantu ke??

Ain Atika Zailani said...

wahhh cantiknya....=) muka hampir macam sama je...cantik=)

Encik Psychopath said...

menarik utk dikunjungi. bg la tutorial mcmane nak ke sana.

Syariniey Amran said...

salam fifiey

cantiknya gambar2 ni
mesti best kalau dapat photoshoot kat sini kan :)

Socio Rocko said...

what a beautiful view :) kalau kawen nanti boleh buat shoot kat sini ni...hehe :)

alexa yussida said...

nama tempat ni menarek :)..

fifiey..insyaAllah akak di pc spnjg july..august not sure yet..maybe ke kota kinabalu :)..so jum dating okay..^o^

azalia hjsalleh said...

woahhhhhh bestnyaaaaaa

Telaga Putih said...

mntk tlg utk like page ni buley? help me plzzz http://fnndoubleooomph.com.my/home.php?fnnid=100000023988617 plzzz...

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails