Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, May 18, 2011

Cencalok dan kerepek dari seorang blogger! Baiknya awak! Thanks ya:)

Assalamualaikum and hye people...

Cuaca sekarang tidak begitu bersahabat dengan sekalian manusia. Pemanasan global mungkin memberi kesan terburuk kepada kita semua, sekalian makhluk turut menjadi 'PANAS' dalam sudut dan kondisi yang berbeza. Panas akibat suhu badan meningkat, demam, etc, atau mungkin kepanasan dengan sifat dan sikap mereka sendiri. Oleh yang demikian, bersahabatlah dan sentiasa mendukung alam supaya masalah 'PANAS' ini kian larut dan mendapat kesejahteraan dan restu alam untuk bertindak lurus dan betul:) Alahai, faham ke tak nih bahasa kiasan/ sastera kuno? Lol;D Yang tak faham, faham-fahamkan ok. 




Tujuan saya mengupdate entry kali ini adalah mahu mengucapkan segulung tanda jasa dan penghargaan buat yang telah berbaik budi mengirimkan sesuatu yang saya idamkan, bukanlah kereta ferrari, bukanlah honda yang terbaru mahupun skyline ataupun lotus, tapi ini adalah makanan tradisional yang ingin saya benar-benar coba makan, iaitu CENCALOK. Ok, i know many of you, ada yang suka akan cencalok, dan ada juga yang tidak menggemarinya. For me, i can't explain it yet cuz i never taste it, kalau you all tanya pasal budu, ok fine, i akui yang i really love budu. Haha, sampaikan i ada ajar lots of people in jakarta to eat budu, and they can accept it:) Lepas-lepas ni, bolehlah eksport import budu ye? Buat kilang budu ke? haha, Fifiey jutawan budu. It sounds so funny;) OMJAYYYYY. Nevermind lah. Wetever it is, nanti i postkan video i tengah makan cencalok from Zacky ya:) 




Macam mana tak terharu terima bungkusan daripada teman blog Zacky. Zacky yang mana? Alahai ada kan yang nama blog nya MORE THAN WORDS!!!:) Ce ingat ce ingat.  Ingatkan ia sekadar gurauan untuk mengirimkan Fifiey cencalok, but once i terima tu, terkejut yang amat lah. Haha, terima kasih ye Zack:) Nanti i balas bungkusan tersebut dengan something else yang u should try to taste:) Macam tahu2 sahaja Fifiey ada balik Kelantan (short holidays) on the date u post it, padahal i told u on june soon right i'll be coming to Malaysia, namun takdir Tuhan untuk saya menerima langsung bungkusan tersebut:) Rezeki rezeki:) haiyya, itulah kadangkala perancangan kita tidak semestinya sama dengan takdir.


Kotak bungkusan tersebut, 1, 2, 3 jom bukak:DD


Meh kita sama-sama tengok harta karun apa yang dikirim Cet Zacky kita ni. Jauh tau datangnya dari Johor Baharu diterbang khas ke Pantai Timur Semenanjung Malaysia khas untuk Fifiey Lychee Maration:) Sobs sobs:') Tangisan gembira dan terharu yang amat sangat.



Model iklan cencalok sajo la eden ni yo (~_~) Tak eksklusif tapi tetap tampak klasik kan? Mempromote produk makanan tradisional bagus apa, kan kan kan? Produk lain belom ado tawaran nih. Kalo ada cakap yo. Jum gelak beramai-ramai.



P/s: Sorry zack, i baru buat entry ni, baru sempat and baru ada free time:) nanti i post the way how to eat cencalok with the correct way:) Hehe, Btw, inilah first time i makan cencalok and big thankssss to you zack sebab baik hati post kan cencalok and these kerepek untuk i:) Terharu you:') -Dah rasa macam duta cencalok lah pulak. :DD


LOTS OF LOVE,


27 comments:

Syarafina Sabri said...

fifiey smbg di singapore ke ?

d_LA said...

wahhhhh zacky bg cencalok ngan kerepek kat fifiey??kenape?kenape??hehe...baiknya zacky ni kan..

kakchik@ella said...

Hai Fifiey, dis mth end kakchik gi jakarta. kakchik stay dpn JIS je tau, kat Hampston Park tu. boleh la kita 'dating-dating'. hihi

APi said...

tak makan cencalok..
keh keh keh

miszlullaby said...

hhahahaha...amboi zack!pandai amek hati naaaa~hehehe.sedap ke x fifiey.xmakan lg ke?hihihi.ML busy la darling,lame xjenguk u.take care k.;)

TunTeja said...

wahhh.bestnyeeeee...fifiey taknak share dgn saye ke? hehehe

daddykoolz said...

hehe....baik ada makna tuuu...

ghost writer said...

Zacky yang sangat bermurah hati..ya kalau yang jauh lagi dikirimin bungkusan pasti dia tidak pernah lupain kamu fifiey...hihi

zacky ~786~ said...

slm ..

waaa.. terharu ngn entry ni n dapat tngok utusan dari den ni sampai ke tgn fifi.. hehe .. lawak2..
mana tak lawak yer..yang pada asal nya hanya mau bergurau gitu.. tak sangka leh jadi kenyataan lak kn ?? hehe.. my pleasure la fifi..

tak sobau nk tgk fifi mkn cencalok tu ..hahahaa.. selamat makan cencalok ku ucapkn .. yeah !

btw : nice posing with cencalok.. duta cencalok pn blh laa.. :P

senyum :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@Syarafina Sabri:
hye fina. yes i am fine. already in singapore. how about u? any offer from JPA?

@d_LA:
hye dear sis... hehe...tu lah, gurauan jd kenyataan:)kenapa2?? sbb dia nk kasi lah:D ye, zacky baik sgt.

@kakchik@ella:
KC, KC, KC, mengapakah anda terlambat untuk ketemu sama saya di jakarta. sy sdh di singapore...tapi tidak mengapa, nnt fifi bg contact number my sisters d sna ye. mna tahu dpt jumpa mereka.wuwuwuw... takde rezeki jumpa kc lg lah ni. anywaysssssssssss, have fun d jakarta. jgn lupa sopimmmm byk2 ye:)

@APi:
hye encik api yg budiman:) tak mkn cencalok? coba2 makanlah. ye ye ye??? hehe..

@Ml:
i never try it. best ke tak ye? hehe. nnt nk cuba lah. belum bukak2 lg, msih pdt dlm botol...:) well, nvm dear, sy sgt memahami. n so with me, jrg dh dpt online sesuka hati mcm dulu. apatah lg bw:(

@Tun Teja:
hye sis:) hehe, meh nk share meh. suap pun boleh:)

@daddykoolz:
haha, MAKNANYA zacky berbaik hati untuk berbagi:)

@ghost writer:
iya, kalau pertemanan yang tulus pasti membuahkan keikhlasan serta kebaikan budi dlm bentuk cara apapun.

@Zacky:
u have to wait ya. tak sabau jjugak mcmna ghupe video yg bakal dikeluarkan nnt:) hehe... dihargai sgt2 pemberiannya:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah best nye dapat hadiah dari rakan blogger :)

Hanis MY said...

bestnyaaa fiey, so best tak cencalok tu? take care dearie...

cik teyn teyn said...

bestnyeeee dieeee ..

b a m b a m ' s said...

seronoknya diaaaa dpt adiah cencalok...hik2..

tetiba rasa nak makan budu lak.. --'

rebecca melessa said...

perh!besh gle..lama x makan cncalok!mao jugak~~bahahaha

deDetz said...

whoaa~ seronoknya~ =)
teringin juga nak rasa cencalok...
tak pernah makan hihihi~

hantar la ke sabah pula haha =D

Syafiq Rosli said...

owh my..hehe i tak makan cencalok..:)

rara pinkmafia said...

eheheheh besh nya dpt cencalok.sedap x cencalok?rara tak penah mkn =)

mardhiah ismail (: said...

wahh bestnyerrr hehe

**::CIKNUURUL::** said...

cencalok??,..fifiey mkn ek?,.hehe,.CN xpernah mkn,.dn xpernh rse nk try,..xtau knape,.mybe sbb die pnyer kaler tu la,meriah sgt,.pink gitu,.hehe,..err,budu pon CN jrg mkn pdhal fmily sume dr pntai timur,.hehe,.


btw,Thanks ek sudi snggah komen kt blog CN,.hehe,.bru la ade mse nk bls jjak blk,.

naz said...

hm hmmm ada pape ke ahaha

Mohd Shahir bin Shamsudin said...

wah.bestnya dapat hadiah!

Myra Arshad (: said...

whoaaa. me love cencalokkk too. lapo plak :'(

shark said...

waduh..
cam sesuai jer fifi jd model cecalok tue..
hehee

mykhalis said...

khalis kena tengok dua kali cencalok tue..hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

heheh! bestt kan dapat giftt nih, tanda die ingat kite :)

alexa yussida said...

ehem ehem...

ini bungkusannya...

aritu baca latest post je sbb kejar masa...now baru tahu cerita full :)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails