Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Sunday, February 13, 2011

Nge-date sama Tokoh Filem. Mantabb abizzz cuyyy!


BIG BOSS of the show, "LOVE & DREAMS"...xD



Valentine memang syok? I have no aswer fot it. Bulan Februari dah memang sinonim sangat untuk pasangan bercinta merayakan Hari Berkasih Sayang yang sepatutnya disambut hari-hari. Makanya dalam Islam mengharamkan Valentine's. Pokok pangkalnya kerana Islam adalah Agama yang sejahtera yang menginginkan setiap pasangan yang dicipta untuk saling berkasih sayang bukan sekadar hari ini, hari esok, namun tiap-tiap hari selagi bisa bernafas dan bukan hanya mencintai kekasih, malah segenap umat yang ada.


Ah tak mahu lah Fifiey bangkitkan isu Valentine's oleh kerana Fifiey tidak menyambutnya!  Seems everybody are eagerly waiting to celebrate it, but i'm not-,-  Daripada berimaginasi tidak tentu pasal, lebih baik kita bayangkan sesuatu yang boleh meriangkan hari-hari indah kita tidak kira bersama keluarga, teman-teman serta orang-orang di sekitar kita. Hargailah masa yang indah sementara ini sebelum sampai duka di hari esok.


Oh, pasti anda menjangkakan suatu yang luar biasa dengan melihat tajuk enrty pada kali ini. Nge-date sama tokoh filem? Atau erti lainnya, berdating, bertemu janji or get special meeting with somebody special like artist. Overall, after you are really tired physically, mentally, perhaps some of you had day dreaming to meet glamour artist, local or international, having candle light dinner or great vacation together, and although it just a simple meeting at a shed fulled of fruits, it will be like heaven enough, because had been all day long with an artist, a hot, eminent artist ever! And when the first time he/she's looking into your eyes romantically like knowing you well, loving you more, and saying, "I LOVE YOU" while sitting next to you, holding hands tightly, hugging warmly, feel the breathe and feeling like  love is always urs while the heartbeats are there! You can hear it! :') Mimpi oh mimpi.


Wah jauh meyimpang, but you know it just a dream that never or ever happen, but possibly to happen! Remind that dude;) Don't have doubt, just dreaming ok! Nobody's will stop from your dreaming except, you yourself jatuh katil or disimbah air sebab lambat bangun. Deep breath when such nice dream are stucked for all of a sudden. Why why why? Jangan sadarkan aku dari mimpi!:) That's a song from next, new generation artist, Fifiey Lychee. RFMLAO xD Who wanna date me? Book please. lol;D I turn to be a joker nowadays. It's ok lah as long as i got fun, enjoy, outgoing friends, like you, bloggers!!!


Lol ;D why artist? Because they are being such great role models to others. Since, kalian juga punya citarasa artis tersendiri, ok, here are some questions that you need to answer too, if interested to join answering this:)


1. Kalau anda diberi peluang untuk date dengan artis/ tokoh filem/ model ataupun yang jawatannya seangkatan dengan itu, siapakah orang itu? Tidak kiralah sama ada artis lokal ataupun internasional.


2. Sudah kenalpasti pasangan artis yang anda pilih? Jika ya, nyatakan kenapa anda memilih artis tersebut sebagai pasangan anda.


3. Sekarang pasangan artis anda itu telah setuju untuk bertemu dengan anda. Wah, pasti gembira danberbunga hati anda. Namun, masalahnya anda buntu dengan lokasi untuk anda nge-date nantinya. Cuba anda fikir dengan telus, di manakah lokasi paling sesuai untuk anda dan pasangan anda untuk bertatap mata, bercinta sebagai sepasang kekasih yang romantik?


4. Aduh, anda pasti buntu lagi ni mahu pakai apa untuk jalani date anda dengan begitu selesa, kelihatan mantap dan juga bergaya. Ya, pastinya tidak mahu kalah buat kedua-duanya perempuan, lelaki. Don't have cold feets people. You MUST look great compared to normal day! This is your special day! Cuba sahaja kalian padankan busana/pakaian yang sesuai dengan tema kasih-sayang kalian! Kira-kira pakaian tema apa yang kalian pilih?



I did ask my friends, then here is the answers from them. Actually, there's more other people i'd interviewed, but you know this is just little space to write. For those yang lainnya, i'll make a video journal;) So, hayati sajalah jawapan-jawapan mereka. This is not the midget , foolish anwers, but this is a fact, reality dreaming answers......Let's see people the true disclosuer! It will be so fun reading about love, love, love dreaming! For the lovelorn, you still can dream to date an artist;)





Dudi Saputra-  Mulawarman University Student

"Saya sih maunya sama Drew Barrymore,karena di setiap film2nya  saya suka sosoknya yg sederhana,memiliki kepribadian yg kuat,pantang menyerah,manis dan selalu senyum n tertawa kalau dia mendengarkan jokes dari tmn kencan prianya..walau tidak lucu,,hhe..
dimana??hmm,,di cafe yg cozy n sederhana aja cukup yg penting lokasinya cukup romantis,,hoho,,atau di amusement park jg menarik,,yg saya kenakan yah pakainan yg casual saja,,:D,,konsepnya,,hmm,,,yg simple saja yg penting chemistry nya dapat,hhe,,"












Ike Rhesita-  France Language, Universitas Of Yogyakarta student

"hmmm... siapa ya.. maybe I would like nge-date with Tom Cruise... b'coz he are hansom and smart.. so sexy man.. and eksis in this world,ha ha haaaa.. I would like nge date di sebuah restaurant mewah di Paris..dg pemandangan la tour eiffel.. with champagne and some eroupe's foods.. I will use gaun panjang berwarna ungu yg elegan dan sexy...simple but elegan.. and Tom cruise will use jas taxido hitam dg kemeja abu2, he will pick up me with his LIMO... "







Bram- Pelajar Perpajakan, Sekolah Tinggi Akutansi Negara

"ehmmm siap ya? angelina jolie. she's sexy and looks so smart. in france. i'll wear a nice suit.
candle light dinner, dear..."

 






Bella Jesti Hergihersia- Pelajar Ilmu Ekonomi, UNISBA (Universitas Islam Bandung)
"Aku maw nge-date sama artis dari korea Yoon shi Yoon, karena aa shi yoon (wkwkwkwwk) selain pintar akting dy jga bsa nyayi loh!! trus kepribadiaannya jga baik, care, humoris, and yg bikin melting senyuman maut nya!!!hhheee
lokasi ngedate-nya d pantai..hha
bju yg aku pakai apa aja (asal jgn bikini..hhaa) poko nya yg sopan dan pantas,
konsep nya...yg romantis, tp ga terlalu formal bgt..
sambil yoon shi yoon nya nyanyi+main gitar buat aku...hhahahhaha
aaammmiiiinnnn......"


P/s: I write this entry with love. Not only for today lah, but for the rest of life pun, i'll write for u, people with all my hearts;) Wait, i'm now listening to Symphony Cinta-Once. Ahh, merdu sangat. You should listen to it. Haa? Tak jumpa? Alahaii, don't be too eccentric, benda simple jangan dibuat rumit! Google lah! Ok to the people yang nak join LOVE & DREAM, sila-sila jawab soalan-soalan yang tertera:* What u should do is Give the title -"LOVE & DREAM BY FIFIEY LYCHEE MARATION" and write a short journal based on 4 questions above. Happy writing dearies!


P/s/s: Kepada people who'd been interviewed by me, so thanks to all of u. Kalian memang kerenn!!! Love u guys most most most:') Makasyehhh yaaa!


Lots of love,


17 comments:

Anisa Hang Tuah said...

tak prnah tau kewujudan hari kekasih punn..
haaa

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

good for us for never know that:) haha...betul kan kak nisa?

Freaky said...

nak date dengan maria sharapova bole ? huhu

Nurzy said...

in Islam..everyday is our love day..so,spread our love to others everyday..oh beautiful..and i wanna date with u..haha..tapi belum kesampaian..banyaknya halangan..i wish one day i can ngedate with u

ghost writer said...

kalau bg aku..aku emangnya berbagi taste sama Bram..sapa lagi kalau bukan perempuan Tomb Rider itu,si Angelina Jolie.AJ seorang yang sexy(itu sudah pasti),sangat hebat dengan aksinya malah fokus gitu.sangat menghairahkan..gorgeous!nge date sama dia di lokasi2 yang angker!haha..ngga perlu candle light ato champagne..cukup ada cahya yang sedikit..haha.

bisa gitu ya Fifiey?

JIJI YU said...

mueheh..aku nak date dengan player2 arsenal leh tak....leh maen bola 30 min ngn deorang pon ok la..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@freaky:
maria sharapova? haha, kena tanya dia dlu;) kalau setuju ok lah tu! haha

@ kak nurzy:
beres je nk date dgn fifiey;) pelawaan diterima:D

@ghost writer:
angelina jolie, dewi hollywood..OMG! kenapa tempatnya angker dipilih? serem ahhh.. cahya dikit biar ga kesasar bila jalan bukan? hahaha. ada2 ajahhh.

@cikgu jiji:
tu bukan date, tu berentap, lawan bola:) hahaha.. boleh je;)

A.s.t.i.n.a said...

Saya maunya ngedate sama Mbak Fifi kok...

APi said...

nak join tapi segan..
heh..








nak date ngan cik fy jek..^^

miszlullaby said...

mau dating sama kamu la darling.bisa enggak?=)

tomato said...

book u dulu ! haha XD

nak date ngan avril lavigne leh ? hehe

midOri's said...

nak date ngn kim hyun joong..^^..ngee

E.d.Y said...

wah..macam reporter siap interview org ramai..huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@A.s.t.i.n.a :
ahahha, kak astinaa nii pastinya bisa donkk. ntar traktir fifiey burger prosperityy yaah;)

@APi:
alahaii jangan segan2. nnt tak meriahhh:(
haha, dating dgn i mesti angkut 1 kampung, sbb sy suka makan beramai2;)

@miszlullaby:
Sis Ml mmg fifiey dh book dh. nnt dh ada malaysiaa, haa siap lah fifiey kerjakann. hahaha.. nk suh belanja makannn:)

@tomato :
beres cik tomat... hehe..
dgn fifiey boleh, dgn AL pun boleh;)

@midOri's :
alahaii, ramai nye yg minat artisss koreaa nii:) haha

@bro Edy:
haha, biasalah, fifiey gituu lho;) nnt nk interview broo pulak;)

HEROICzero said...

Saya mahu Hilarie Burton, boleh? =)

khairul hisyam said...

err apakah itu hari kekasih?

Anonymous said...

Honourable bye, sweet friend :)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails