Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Friday, February 11, 2011

FLM dengan artis ke ni??? Vokalis D' Masiv???

Assalamualaikum and hi....

Penat belum hilang. Nak tak nak, hadap jugak lah lappy, boleh tengok berita terbaru kalian kan. Kalau tak, kuno lah Fifiey seorang diri, ketinggalan news penting atau gosip semasa. Gosip? Haha.  Bicara tentang cinta, bicara manusia, bicara tentang setia. Setia yang aku alami, setia sampai mati, sampai ku jadi begini. Ternyanyi lah. Sorry, tak semerdu Wali Band performing live on a show. Whatever it is, i'm always moving to motivate myself to get something better from day to day altho there's MUST be some lacks. It's normal as long as we are being a human. Eh, it's not about singing, but the level of life performing or in other words, the way we act in life to be better person! (Staring to myself with higher level confidence) Yes yes yes!



Petang tadi asyik duk pening pikir aktiviti apa yang harus dilaksakan since nak shopping kena tunggu duit banyak, nak gi kuar makan nak kena tunggu orang belanja, nak gi melancong pun kena tunggu durian runtuh jugak, nak gi buat ibadah, alhamdulillah telah diisi. Nak cuci kereta? Eh hobi baru, ok bak sini sape2 ada kereta nak dibasuh bak sini  Fifiey basuhkan. 1 kereta 100riburupiah. amacam? Lekk ahh, baru Rm 30 bang, kak. Nak gi Taman Surophati? Boleh dengar pemusik jalanan and dengar burung sokseh sokseh duk terbang sampai ke muka? Romantik kalau dengan kekasih. Tapi? Saya sendiri-,- Cancel. Nak pergi air terjun di Cibodas? Tak ada siapa bawakan, saya takut ke tempat sedemikian seorang diri. Takut tersampuk benda tak elok. Apatah lagi tersampuk dan tersangkut dek bunian. Nauzubillah, tak kembali lah Fifiey ke dunia nyata nanti. Pastu semua orang menangisi pemergian, pastu semua orang berdukacita, pastu semua orang ucap takziah. Hah? Eh jangan, mulut tak boleh terpleottt, nanti betul-betul jadi. Siapa susah? Awak semua jugak susah-susah cari Fifiey nanti. Cancel masuk hutan. Nak gi China? Kena tunggu  Kak Tulus Sweet sponsor;) Jadi dengan ini secara rasmi dan rela saya mengambil keputusan untuk berdiam diri. -,-



Punya lah berangan lagi asyik duk termenung itu ini, tiba-tiba tengok status update di facebook, seorang rakan dan juga saudara. Vokalis band D'Masiv. Kenal? Rian Ekky Pradipta. Glamour dengan lagu Rindu Setengah Mati tu lah dan juga lagu Cinta Ini Membunuhku. Haa, fifiey kenal sangat tu. There's gulp sound from somewhere. Is it real D'Masiv vocalist? By saying yes with my innocent, half-smile, all the people can believe? Oh please people, you should give a look for the picture below to make this reality instead of the news with less controversy! Tehee=B



Bangga juga guee punya sodara/sobat  persis mirip artiss.. kRennn cuyy. hha. Bisa bayangin ga? Ternyata kalian bisa ngebayangin kayak dalam mimpi. Boong kalee kalo bilang ga. Pasti di dalam hati anda, "Okay, it just nice, as other people pun boleh berfoto dengan artis yang sebenar". You are probably wondering these and those, reality or fantasy. Haha, again i told you, he's just my relatives, and he's not Rian, he's Anggi( the person that i sat next to him). Again, i heard what u said, "Alahai, tipikal nama Mat Indon". How could you recognize ha? Habis, what about my name? Valid reasons are needed to back up the argue between me and friends pertinent to the names style between the countries. Again, lari topik-,-



The another two persons, my brother and my lil sister. d
Now you know, he's not the vocalist of D'Masiv lah! Come on people, i know you can't deny they are look like twins and you are not really knowing he has the good voice just like Rian(Vokalis D'Masiv) -Nodded head and all of a sudden, realized that, Oh God, i don't even make a video on what he'd sang. Ruginya.................deep sigh. Breath in, breath out, breath in, breath out, tiada guna. Tak apa, next time boleh jumpa lagi and i'll record it for you guys ok:)



I write here for the last sentences andKu reminding one thing, spending all night long by listening to D'Masiv songs, the one which succeed to make me feel in the character like in the video clips of the songs and it's  a FATE of me to born as a sentimental, human with high sensitivity value.




P/s: People, looks like i still can't open the dashboard of this blog altho i'd already came back to Jakarta. It will turn out as 502 Server Error. I cant' update your stories thru dahsboard, but i have to open your blogs directly. It's quite slow right, have to search then to click one by one-,-  To those who really expert with this, please please HELP ME! Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul, so jom sama-sama pikul ini masalah. I know not only me facing to this problem, and i really need your help to cope with this matter. I know it just not enough to say thanks,but to everybody who can help me, i will highly appreciate. I know, u guys are just so amazing and have skills of these. So much thank you.








Last but not least, i representing you the real Rian comparing to his "twins", Anggi:





Sama kan? Fifiey pun baru perasan mereka sama! Kurus cekeding kedua-duanya. Both are taken-,- lol;D Masing-masing sudah punya cewe, uhh, jelous jelous jealous. Hahahaha -evil laugh like mentally-unstable- Tidak boleh tidak boleh, tak baik untuk kesihatan for over laughing. Eh, ada kaitan? Spoil.



Nah, listen to this one.It's one of my favourite Indonesian songs.







Lots of love,

18 comments:

Anisa Hang Tuah said...

siyesly,
lagu cinta ini membunuhku sangat menusuk membuatkan sayaaaa teringat kenangan lalu
;(

JIJI YU said...

muaha..untung kan kalo ade member same muke cam orang masyhor..ahaha..

HEROICzero said...

HAHA lebih kurang la duh! =P

thanks for the video. layaaann~!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

As Salam awek manis...thanks ya singgah blog saya tadi. Salam perkenalan.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@kak nisa:
hawatt naa kak?? cerita lama usah dikenang... sedih juga hamba di sini dengar.. wuhuhuhu...:(

@cikgu jiji yu:
masyhor? haha, abiss fifiey tak de mirip sape2 kah? hahaha

@HEROICzero :
it's my pleasure. enjoy watching it yaa:)

@Miss Mirror a.k.a Sam:
again my pleasure. salam kenal akak manis:)

psstttt people, do anyone know how to go to dashboard clearly? Tak boleh nak pergi dashboard lagi ni.. so i can't update ur stories:(

deAnza-wAnda said...

huhhu...terkujat jap hihi...

Ayeem Jemain said...

suka lagu merindukanmu :D

zacky ~786~ said...

leh thn laa lgu nie..

Robot | Sakti said...

best jugak lagu dia.

terasa ke awan-awangan.


:)

Sasa Al-Sharif said...

agak mirip la jugak. tapi suadara cik fifiey lagi macho. ops.. sory abg d masiv

APi said...

1. mahal tu basuh kereta sampai rm30..heh

2. nak gak buat temujanji ngan cik fy ke air tejun cibodas..heh

3. tak dapat den nak nolong nya masalah kamu tu..tolong pikul sama2 boleh..heh

4. saya pon kurus cekeding..tapi belum punya cewek..heh

5. yeah..cinta itu membunuhku..heh lagi..^^

miszlullaby said...

ML pernah jumpa dia!time ML pergi tgk konsert samson dulu. Tapi suare die sengauuuu.kekekek..
Fifiey, ML tag fifiey.Jom join header give away by fashion designer yg berbakat besar ni. I'm sure u gonna like it!

http://miszlullaby.blogspot.com/2011/02/life-with-sandra-azwan.html

alexa yussida said...

dik,akak dah stat kelasss n dah stat bz bee....sorry taw kalau jarang2 sekali dtg jenguk..huuuu:D tp wiken akan guna spnuhnya utk blogging n bw..:p i miss u adek manes!

A.s.t.i.n.a said...

la gojes ni dah blk Jakarta upenyerr.. patut lama senyap.. miss ur beautiful faces all over la darl..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

uyoo... 30 hinggit.. mahal makcik..
takmau la haha...

p china.. mau join... sponsr ok..

still single.. tapi chubby ni...
but full wit love...
damm... hahhah

syAzAnA said...

a'ah lah fifiey. hampr sama!

penaberkala said...

gak paham sik part bahasa indonesia
kasik tau sama gue,LOL

wah, hebat fifiey speaking indonesia
kasik ajar sama sini boleh

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@deAnza-wAnda:
jangan terkejutt sygg. haha

@Ayeem Jemain:
ayeem winduu kat sape yemm? hahahaha..

@zacky ~786~ :
lagu d'masiv? boleh tahan laah...

@Robot | Sakti :
sentiasa ke anwangan kalau dgr. heheh..

@Sasa Al-Sharif :
cetttt, jangann puji dia dalam nii, tak pasal2 kembang hiung pipi semua.. haha..

@APi :
alahii, panjangnya komen. random ok random. haha..mahall ka? tak tak, steadyy je harga;) pastuu nak teman ke air terjun? wahh, boleh jadi panglina ke 7 niii... haiyyak, cuba tanya sape2 yg tahu ok? cinta itu membunuhmu, bukan aku:p haha...

@sis ML:
D'masive sengau? itu dulu sekarang dh pulih dh. macam tomok gak, dulu sengau je, skrg dh ok lah sikit pulih dr sengaunya tu. -eh maaf tomok. hehe..

ok, i'll join. sbb meRobot | Saktimang minat:) cuma tengah pkir ideas apa yg perlu diitulis...


@sis yuss:
kakak sygg, takpe, takpe.. undestoood:) ok, kita berdatings etiap weekend je ok:) nak study hard macam akak jugak lah!:D

@kak asttina:
buat certa lawak lagi, rinu ni rindu ni. buat cerita lawak berkaitan fifiey pun boleh;)

@Fh:
hamboii, 30 hengget pun oyak mahal? mahal ka? takelah pak cik murah je.. nk i china jugak? aduhaii,nanti sama2 kita cari sponsor ok:) alahii, chubby kah? jum diet;)

@kak syaz:

almost kan?? hampur tertukar;)

@ encik khariul:
haahhaha, ambo pandai kecek mace2 bahaso;) nk dengar live? nnt kita buat gathering;) nnt buleh ajr!

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails