Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Sunday, February 13, 2011

APPRECIATION

 Assalamualaikum and hi......


Apabila kita menghargai sesuatu mahupun seseorang, kita bisa mengungkap sudut rasa melalui pelbagai ekspresi gaya yang sebisanya membuatkan mereka yang lain juga tersenyum manis, bukan sinis. Dari sudut rasa, Fifiey menulis, dari ruang jiwa berkarya bebas, dari mental bersih dengan idea, dari sudut luhur yang meminatinya. Penghargaan itu wujud apabila kita menghargai dan dihargai itu wujud dengan adanya daya usaha. Maksud tersirat? Fikir-fikirkanlah.

Di sini, secara terbuka dan rasminya memang saya begitu menghargai setiap pengunjung blog yang memberi komen yang begitu positif. Pengunjung yang sentiasa memberi semangat untuk Fifiey terus berkarya tidak kira coretan tentang hidup mahupun coretan tentang kegemaran serta dirangkumi dengan info-info bebas yang kadangkala senang sekali ingin Fifiey kongsikan. Alhamdulillah, kalian menghargainya! Terima kasihkepada Encik Ben Ashaari atas memberi sedikit kupasan mengenai Blog Fifiey Lychee Maration. Itu suatu penghargaan yang begitu luar biasa bagi Fifiey. Terima kasih membawa berduyung-duyung pengunjung ke laman blog ini. Secara tak rasmi petang tadi, agak terkejut melihat angka pengunjung yang bagi saya agak  banyak, berbanding dengan hari-hari lainnya. Akan saya menjejaki blog anda sedikit demi sedikit. Insyallah saya akan kekalkan identiti dan kekreatifan blog ini.



 Terima Kasih Encik Ben atas penghargaan ini!


Blog Santai Bersama Ben Ashaari mula saya kenal apabila giatnya saya ber'facebooking'. Dari situlah mula mengenali nama, dan dari laman sosial itulah saya mengenali sosok seorang Ben Ashaari melalui perkembangan di blog nya! IKut punya ikut, banyak juga pengajaran dan tauladan serta didikan untuk berblog yang saya pelajari. Rupanya setelah kita seru berkongsi cerita dengan segenap insan yang ada, dengan IKHLAS tidak kira mengenali ataupun tidak, itu boleh dijadikan minat yang sungguh menakjubkan, namun harus diingat, aktiviti luar ataupun kegiatan lainnya juga harus seimbang demi kesihatan mental;) 



Lihat sahaja gaya santai Encik Ben Ashaari ataupun dikenali dengan Ben di kalangan bloggers! Beliau amat mementingkan aktiviti luar yang menyihatkan, maka tidak hairanlah dengan pencapaian beliau yang baru-baru ini segar tampil di laman majalah RAPI. Luarbiasa. Semoga Encik Ben terus maju jaya dalam dunia blog dan juga kerjaya dan senantiasa menjadi pendorong setia buat golongan remaja yang  baru lahirnya mereka dalam dunia blog seantaro dunia bisa baca ini! Insyallah. 


 Suatu angka yang bagi and biasa, namun bagi saya alhamdulllah luarbiasa!




Mungkin anda bisa lihat di awal tahun baru lepas, ada tercatat nota penghargaan buat semua yang loyal dan setia adanya mengikuti perkembangan blog ini. Terima kasih buat semua. Buat kalian yang belum melihat dan membacanya ada dirangkumi video di sini.  LIHAT DI SINI!!!  Sesungguhnya tanpa kalian siapalah saya. Tskk Tskk:') Terharu! Sumpah, saya hargai itu.



*********************



This formula is made by myself special for all bloggers!
A- Appreciation is needed to appreciate some people, something that have been appreciated us!

P- Posterity will grow well with the new polite blogger from now on to be more knowledgeable, power to get rid of cruelty in life.

P- Practice makes perfect! The old policy to build up all the walks of life doing great in whatever condition they are being. Try and try until you succeed. Once u failed, u can't be called as failure, but the failure there is called as chicken-hearted.

R- Roses are yours, so that you can bring it wherever you feel good and put the beautiful words on blogs like you smell good on roses because each of your words are your identity and your prayers!

E- Element of water, element of fire, element of wind and element of land.  Once you have those elements, you can called yourslef as human being, and once you are called as human beings, you must have the senses. So put all the good senses on your blog, expresiion it like the world are yours, then everyone can smile all day long they want!

C- Conscientious is needed to write a fact-academic article pertinent to the global issues! Don't write it roughly and make a experiment on it first!

I- Intelectual individu will grown up by writing a blog, and this is called as the real BLOGGER!

A- Assumption and atrocious always being issues on blog! Avoid from this people otherwise it will reflect badly on u, not the person that u wrote about! Being an astound that people could admire you for the entire of life!


T- Tranquility will be found until you are really put your sincerity on your writing and you can be so amazing just the way you are!

I- Illegal actions are now allowed in blogging world. Don't take risk people.


O- Open minded, easy going, have sense of humour, and loyal. That's what we need to be!


N- Names are everywhere. Then you can call yourself and got the title of THE BEST BLOGGER!





Lots of love,

24 comments:

mcjust.lol said...

you deserve that appreciation ;)

Anisa Hang Tuah said...

hai dear..tahniah yee
teruskan blogging
(:

JIJI YU said...

muahaha..dari petang tadi lagi kan incik ben bawak kuar entry tu..tahniah fifiey...jadi perhatian blogger otai..eheh

Alia Natasha said...

tahniah kak fifie ! hee~ saya lagi :P
blog kak fifiw best,, ayat dye cantik, sedap didengar sedap dibaca, bahasa kiasan dia, amat WOW ! :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terharu... thanks to both of u!!! :') ur blogs are greattt too!

Solihin Zubir said...

bertuah btol bila otai blogger cam brader ben review blog fifie.. kan..
smoga smakin smgt utk berblogging....
teruskan berkarya dengan karya luar biasa anda yg kreatif tu... =)

nama.aku.lynn said...

u deserve that!ur blog is awesome!like it..;p

syAfA said...

tahniah la fifi..hihi

lagu blog fifiey yg lain dari yg lain..=)

alexa yussida said...

fifiey!!sorry br smpat dtg...masa weekdays cuti bw sbb kena stdy tp bila weekend,try nk masuk blog fifiey tp kluar welfare kaler merah tuh plak..langsung xleh baca..Alhamdulillah skrg bole bkk n marathon baca blog fifiey...tahniah fifie!!:)

Hairil Rizal said...

Oh, blm tgk lagi video tu. Kejap lagi nak intai intai... :)

Good news disini sis. Keep up the good work!

APi said...

kekalkan identiti kamu cik fy..
semoga terus maju..^^

Ain Asrar said...

seronok nyer..hehe
BTW kalau join segmen bro ben..kiter nyer link mesti meletop2 jugak heheh ~ jangkaan luar dari biasa kan :D

KizZ said...

Wah beshnya dapat penghargaan dari En.Ben...Tahniah tahniah!!Keep up ur good work kayh!

HEROICzero said...

jujur itu penting, bukan? =)

A.s.t.i.n.a said...

Saya tumpang terharu yang... meh sini kissing rakus333..

bunga said...

cayalah..cayokk..teruskan blogging tau..bunga suka baca..

Cik Nurul Pinky said...

salam, terima kasih kerana kata-kata semangat dan sudi singgah ke blog nurul ye..

Adzriel AB said...

yg baik elok disebar2kan. tahniah fifiey

cik kite said...

waaa...best nye die....

tahniah3!

sy sokong anda...hehe:)

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

baru bape hari tak jengok..
dah beriban entri y ade...
hhss...


xleh blah.. open2 jer.
aarrgggg...
ben promote...
urrrgg...
sakit jantung sudah..
aahahaha

Arief Arf said...

thats great!
its nice to feel appreciated right?
X)

asybedazzle said...

Terima Kasih for the tips :)) caya lah ben review :)

Hanis MY said...

Wow bestnyaaaa tahniah fifiey... memang fifiey deserve pun.. keep on blogging ya fiey!

Raji berkata said...

wahhh bestnyer ^^
nak kena join gak segmen dari Ben lepas nih
hohoho

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails