Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, January 11, 2011

It just a video. Thanks to all my loyal readers, commentars and followers:')






"Kalian membuat Fifiey tersenyum di hari-hari yang sedih, di hari-hari yang gembira, walaupun baru singkat perkenalan kita, namun jalinan anda sudah diibaratkan persaudaraan utuh yang pernah terjalin"



No more words, only my babbling, greetings and wishing untuk kalian semua sempena Tahun Baru 2011. Terharu dengan anda semua yang sangat caring walaupun hanya mengenali melalui dunia maya. Walaupun follower Fifiey tak mencecah beribuan apatah lagi berpuluh ribu-riban segala,  commentars pun tak pernah mencecah ratusan, puluhan pun dah kira ok, at least ada yang meng'respond", namun sambutan yang diterima buat setakat  ini pun sudah cukup membuat Fifiey rasa terharu atas perhatian anda semua terhadap apa jua info dan input yang dmasukkan di dalam blog peribadi Fifiey ini. Yes, Fifiey bukanlah artis, bukanlah somebody, tapi hanya insan biasa yang sekadar berkongsi cerita suka duka serta pengalaman dan luahan melalui penulisan di blog ini. Tanpa kalian semua tanpa lah seorang blogger kerdil ini. Eh, bukan kerdil pendek tu, kerdil ala-ala tak pemes sangat. :D 




Fifiey mula register blog pada April 2010 lepas dan mulai aktif sekitar Jun 2010. Sehari demi sehari banyak peningkatan dari segi ilmu penulisan, pergaulan, serta bahasa yang dapat Fifiey garapkan dalam kehiupan seharian. Melalui pembacaan beberapa blog rakan blogger yang lain, membuatkan Fifiey lebih terbuka dan berfikiran jauh serta lebih mendalami sifat-sifat kematangan serta kehidupan sekeliling yang mungkin mereka semua dari pelbagai corak latar belakang. Kadangkala ada sesetengah penulisan yang berjaya  dan mampu membuat Fifiey menangis apabila membaca kisah hidupnya, adakala membuatkan Fifiey berasa turut bahagia atas berita-berita gembira mereka yang berjaya, serta adakala merasa sangat berdukacita apabila membaca orang yang mereka sayangi pergi buat selama-lamanya. Betul, manusia mempunyai pelbagai ragam rasa yang mampu membuatkan mereka menangis, turut tersenyum serta turut berdukacita atas sesuatu hal walaupun sekadar mengetahuinya melalui pembacaan bahkan belum bertemu dengan blogger sekalian secara empat mata. Bukan itu sahaja, berita-berita dunia yang sedang hangat dibicarakan, turut membuka peluang untuk Fifiey tahu serta berkomentar dengan lebih lanju. Blog, memang bahan ataupun medium yang paling sesuai untuk perbahasan, luahan, serta penulisan dan juga menggembangkan karya anda. Jadikan blog anda sebagai tempat untuk berkomunikasi hal-hal kebaikan ok:) ~ "Kadangkala diperhatikan oleh orang-orangs sekeliling ketika saya ber'blogging' sebab saya suka sengeh sorang-sorang depan lappy. Malu je-,- Tu lah, cerita korang lawak sangat sampai mampu menawan hati fifiey;)"




“In everyone's life, at some time, our inner fire goes out. It is then burst into flame by an encounter with another human being. We should all be thankful for those people who rekindle the inner spirit.”
- Albert Schweitzer



Sebenarnya ada banyak lagi kesah2 lucu sepanjang berblogging ni, mecabar sunggoh, nak cerita panjang tapi rasanya baiklah ditangguhkan ceritanya nanti sambut birthday blog ni on April soon. Nanti, akan Fifiey akan cerita keseluruhan bagaimnana boleh terjebak dalam dunia ni. Jebakan tau jebakan, tapi jebakan virus positif la, takde HIV segala. Hope to see all of you soon. Nak jamu makan banyak-banyak, nak invite semua blogger dari seluruh Malaysia supaya fifiey dapat kenal kalian di alam nyata pulak siapa sis ML, Sis Alya, Sis Sophie, Sis Anati, Bro edy, En. Ben Ashaari,  En.Mat Gebu, Asada, En. Hairil Rizal,  Pilot Hans, HansSis Alexa, Cik Tom, Amiral Hafiz, Mama Ogy, Kak Cik, Shark, Penaberkala@encik Khairul, Sis Anisa Hang Tuah, Sis Iqa Karim, Sis Dyla Qistina, dan banyak lagi, apatah lagi yang dah pemes2 macam Irine Nadia Marcello and Marcello's Family lah kalau nak senang, sebab all the siblings of her are bloggers kan, hehe, and cik gorgeous, Cik Epal, Fatin Liyana, Cik Yana, Sis Maria Elena, and manyak lagi bloggers tau. ~ Letih tangan eden nak menaip. It just random names ok. Bagi yang sentiasa komen, alhamdulillah, Fifiey akan cam anda kalau jumpa di luar, sebab muka kalian dah familiar dah dalam blog nih. Nanti kita mulakan sesi suai kenal ye. Bagi yang singgah@ visit@ziarah blog ni, thanks sangat2, bak kata bahasa blog, traffic blog ni dah semakin meningkat lah jugak, dari 0 to some numbers;) Traffic tak penting, bagi Fifiey jalinan ukhwah yang terjalin seperti persaudaraan itu yang sangat-sangat dibutuhkan dan dihargai.




Bagi teman-teman yang sudah mengenali Fifiey di dunia nyata, this video represented special for you too;) To my relatives either in Indonesia, Malaysia ataupun di mana sahaja,  to my friends yang berada di pelbagai negara, negeri, dan pelusuk daerah, kepada family jugak kot! Layan je lah ceraman Fifiey ni ok, macam tak kenal pulak;) ~Wondering what will u say after watching this video, pasti kalian semua cakap, OMG Fifiey's babbling, as usual. Ehem ehem, bukan ceramah, tapi berbicara panjang. Nasib baik video satu lagi tu tak jadi, sebab terlalu panjang sampai tak boleh upload, so, terpaksa amik the second video tu put on this site;) Ni pun kalau kalian perasan, on the video, the last words from me sudah. Permulaan video yang dirakam terlalu panjang, sampaikan tak berjaya diupload. Bagus jugak, tak perlulah kalian semua mendengar leteran dari Fifiey. Kan kan kan?



“What is a friend? I will tell you - it is someone with whom you dare to be yourself.” 
- Frank Crane



Kenapa rasa terharu dengan kewujudan kalian semua dalam hidup Fifiey? ye lah, kalian baik. Ada yang selalu update tentang Fifiey melalui laman Facebook, twitter dan juga formspring. Tapi yang paling Fifiey aktif adalah di laman Facebook. Bagi yang Fifiey dah kenal mereka di dunia blog dengan begitu rapat. Fifiey akan approve kalian di Facebook. Insyallah, kita akan selalu meng"update" antara satu sama lain. Mana tahu, nanti kalau Fifiey nak ke tempat kalian, bolehlah suruh kalian jemputkan, and same goes to kalian semua. Nak Kenal tempat Fifiey, bolehlah beramah mesra dulu oke;) Hik hik hik. Harap persahabatan, persaudaraan serta teman tapi mesra yang wujud dalam dunia blog ni akan dibawa ke alam nyata:') Yang dah jadi kawan di alam nyata pun( kawan2 yang kenal Fifiey) terima kasih atas sokongan anda walau di mana saya berada anda sentiasa di belakang Fifiey. Terharu ada kalian semua yang wujud dalam hidup Fifiey. Terima kasih, terima kasih, ceh ayat bajet artis, tapi tak apalah, sekali sekala kan.



“Yes, we must ever be friends; and of all who offer you friendship let me be ever the first, the truest, the nearest and dearest!"
 - Henry Wadsworth Longfellow




I'm not CINDERELLA, and nor THE LITTLE MERMAID. I'm just FIFIEY LYCHEE MARATION who wanna get out from that mirror! (",)



SubhanAllah aku mencintainya, subhanAllah aku menyayanginya dari ufuk timur hingga ke barat, selalu di hatiku, subhanAllah aku mencintainya, subhanallah aku menyayanginya dari ufuk timur hingga ke barat, selalu di hatiku......terharu dengar lagu di blog Cik Irine Nadia Marcello~



Lots of love,


21 comments:

nub said...

waa sangat nice!! menitik ayaq mata...sob3..

penaberkala said...

pergh, siap ada video lg tuh
terbaik la fifiey
btw, terharu gak sebab nama dilistkan dalam entri ni
thanks a lot
really appreaciate it

hope, one fine day buleh la jumpa

Syariniey Amran said...

ada gaya jadi pengacar la fifie
serius
suka dengar fifiey cakap

btw,
tenkiu jgk sudi baca blog kak sya taw
fifiey baek sangat :)

selamat tahun baru

ANATI SOKI said...

ngeeee.. super suka!!!!!

geekz36 said...

nice, selamat tahun baru. =)

Entry terbaru: Facebook Ditutup ?

E.d.Y said...

pperrgghhh..ada video la..macam lisa..suka2

Heidi Shafiq said...

wow! wow! wow! :D

ASaDa RyutaRo said...

selamat tahun baru 2011. dah macam pengacara tv dalam video tu. huhu..

like entry ni! heee ;)

tenkiu.. tenkiu.. tenkiu..

mizah Arshad said...

i hope its nt too late for me to wish you a happy new year ! hee

wish u all the best in future love ;)

aLya said...

auuuwww..comeinya..first time dengar sore fifiey..sekiut tuannye..hehe

hepy 2 noe u... learns a lot from ur writing..
ada cuti lagi, datang la tengganu..hehe
jalan-jalan umah k.alya :)

sue. said...

HI DARLING.........

aleen aiden said...

wuuu,ramai yg suke.alin pon dabel triple likenye.hu3

abadi romeo said...

macam ada magnet bila baca mukaddimah blog ni.Menarik dan tertarik...sekali pandang..nak dua kali pandang dan lagi dan lagi dan lagi...adesss....ada soul...

~eZmALiZa~ said...

so sweet honey! :) talented... :)

wonderful! :)

amirah said...

Thank you for dropping by fifiey darling.. i love the way you write, and the maturity grows from beneath..worth following your story..=))

-Kak Mira from the land down under-

Sophie Al-yahya said...

awww...so sweet of you..
thanks Fifiey..
sis pun teringin sebenarnya nak jumpa fifiey dan ML sekali.. =)

TunTeja said...

chanteknyeee kamu ni!! ;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@bro nub:
haha, hawat smpai menitik ayaqq mata naa??

@encik khairul:
jangan dikau terharu, sememangnya kau layak sebegitu.. uhuk uhukk, terharuu jugak lah klu cemtuu:')

@kak sya:
pengacara? agak2 macam nurul shuhada nurul ain takk? kuikui;) welcome welcome sis, u deserved it.. baik? ohhh, terharuu..:') camatt tahun baru yg dh tak bru:p

@sis anat:
superr? wohhaaaa;)tengkiyuu tengkiyuu

@geekz36:
hye hye, tengkiyu ye awk sudi singgah blog fifiey.

@bro edy:
lisa mana broo?? haha, lisasunartii bibik indoo ehh? haha:p

@heidi:
wah wah wah!!!:D

@encik asada:
aduhaii, pengacara lagii? haaha, menedeee:p

btw, welcome welcome.. asada the best laah!

@sis mizah:
wohaaa.. tengkiyuu for the wishh sis.. haa? future love? lol;DD (wondering)

@sis alya:
cute tang mana na, haha..
oke, nnt kompemm g jenjalan ganu fifiey contactt;) boleh mintak kak alya belanja air nyo:p

@sis sue:
hye back darl;)

@sis aleen:
hye sis, thnks for dropping y here;)
suke jugak? maceh macehh, toce toce!!:D sygg awk..

@encik abadi romeo:
ffuyyoo, magnetikk naa? haha.. terima kasih sudi baca blog yg tak pemes n tak seberapa ni..wuhuhuhu:p

@sis ezma:
wohaaaa..pujiannnnnn..maceh macehh... tp takde lah talented sgtt, suka2 adalah..haha

@sis amirah
aduhaii, terharu sgt sis sudi baca belog fifiey:') sob sob, meh sinii nak lap air mata... haha, oke, keep in touchh taww~~ thanks again..muaaaaaahhh:*

@sis sophie:
hehe, sis, nnt klu turun jakarta ckp ah, mna tahu tak dpt jumpa mesia jumpa kat sna;)

@sis tun teja:
tq cikgu;) haha.. keep in touchh yaww~

liyani rasdi said...

wow!!
thnx soo much sis!!
luv u laa...:)

sempat x kte jmpe ni??
hihi

Ogy said...

dear..samalah..mama start buat blog balik on april 2010...sebelum ni dah ade blog..tp dah delete da amek masa lama jugak utk kembali berblog...
thanks pd fifiey juga krn sudi menjadi kawan alam cyber mama :)

Adzriel AB said...

moga fifiey terus dpt berkarya dgn cara fifiey..i like!

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails