Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Friday, January 21, 2011

Dia.....


Dia pandang-pandang,
Pandang atas bawah,
Dia jeling-jeling,
Jelingan lirik manja,
Dia senyum-senyum,
Senyuman hangat menggoda,
Dia manis-manis,
Lesung pipit berkebaya,
Dia cuit-cuit,
Kata dia cinta,
Aku pun terbeliak teruja.

Oh aku gumbira, aku tergoda, aku percaya, aku si teruna bahagia....

Ini cinta takjub,
Kalimat keramat terukir mantap,
Dia membalas tanpa sentap,
Ternyata oh ternyata
Itu mimpi sahaja,
Bangun dalam sadar,
Menongkat realiti samar,
Dalam angin atas awan,
Macam peri terbang dia melayang.

Oh aku pilu, aku ragu, aku malu, aku si teruna yang kini kelu......

Imbau punya imbau,
Angan punya angan,
Santau punya santau,
Dia makin jauh dan jauh,
Dalam mimpi mahupun realiti.
Kasihan diri ini,
Meratap sepi, pilu sendiri,
Senyum di mulut di hati tiada lagi.
Dondang si hati berlagu melankolik.


Ciptaan: Rtp Farhanis Shafifi- 21 Januari 2011-Jumaat


Lots of love,

29 comments:

cikceriacorner said...

salam..
hai adik manis..
eheheh..fifi buat ye lirik ni..
sedap..ada bakat..bleh buat lagu..heheh

TunTeja said...

wiwit..untuk siape ni ;)

Biela Sapine said...

Phewittt !

Bulan said...

lagu pe nie?
best je lirik nye..
ehee miss u!

ishiko said...

hehee.. mcm lgu ana raffali nga altimet tu.. >__<


http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/117-contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

aisya sakaria said...

cantiknyaaaaaaa fifi!

ANATI SOKI said...

anato soki like this.. heheheheheh :)

Mata Hati said...

siapakh gadis comel dalam gambar itu?
ingin sekali ku mengenalinya?
ingin sekali ku mendekatinya?
ingin sekali ku bertanya, what is ur name?

hehehe..tetete

JIJI YU said...

camno nak nyanyi lagu ni eh..ambo buleh jugok bo ko nok nyanyi sikit2..nasyid pon buleh..ehhe

Nurzy said...

boleh dipandang tak boleh dipegang..:P

Hairil Rizal said...

Best! Best!
Tapi...nape sad ending nih?

APi said...

wahai farhanis shafifi..
melankolik indah..

miszes ugly said...

nice lorh lirik nie.
good job :)

btw dear,song in my blog not by yuna.Zee Avi.Honeybee :)

Hanis MY said...

wahh puitisnyaa..thanks singgah my blog, singgah sini dan folo...

niesz said...

hehe..comel la lagu nie..mcm lagu senario tu pon ade ckit2..hehe..

pembaris said...

sesuai dengan lagu background ni

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sbnrnya iseng2 sja, bikin tulisn kek puisi segala, eh eh ternyata jd lagu deh;) kalian nyanyi dan bikin liriknya sendiri ya:)

(sorry sorry tercakap indonesia pulak dh;) hahaha)

peeeeewwwwwwwiiiitttt jugak untuk kalian semua yg sudi komen mengomen di sini, jgn lupa reka irama untuk lagu ni. siapa berminat boleh rakam then send the vid to me. mana tahu boleh laku kn? hihihi.

A.S.T.I.N.A said...

Anda Siti Nurhalizaaaaa!!! ouh ai adore yu.. sangat gumbira berada di page iniii...

Ekinn Zhareef said...

bila selalu tengok muka fiey nie mcm muka kzen sis pon ada gak. hehehe

HonEyBuNNy said...

wah2 fifi....berbunga2....;_)....like banyak2...

~eZmALiZa~ said...

fifi buat sendiri lirik ni????hebat!!

boleh jadi penulis lirik yg baik ni!!

thumbs up honey! :))

AIMAN said...

huiiii lagu best nie

syAzAnA said...

fuyooooo..

jiwang sudah. hehe

teca said...

Thank you for visiting me...
You heave a lovely blog.
Cheers.
Kisses and hugs from Brasil.

sky said...

kuren...

mie said...

eh!!
boleh buat lagu ni..
ehehehee

ASaDa RyutaRo said...

cinta kena tulus disalut setia,
baru terasa kehangatan bahagia,
jangan lupa yang maha esa,
andai kau lupa dirimu alpa.

hehe..

hye fifiey~~

DAUD said...

best

Aidy Shahiezad said...

salam...
nice betul tulisan tue..
luv it... :)

---------
my latest entry:
Perempuan, Cukup-Cukuplah !!
http://aidyshahiezad.blogspot.com

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails