Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, December 22, 2010

So What? Get refreshing in La Hot Spring, Besut, Terengganu In Rain. Cool:D


Ok, as usual i'll represent you my activities along the week. For last weekend, as i mentioned on the last post, memang I and sisters telah berholiday di negeri na na na na GANU KITE tak lain tak bukan Terengganu lah namanya. Tapi ni sempadan Kelantan dah, iaitu salah sebuah daerah yang dipanggil Besut. U know what so called Besut? Alahai, tempat yang penuh dengan tempat refreshing dan pelancongan alam menarik seperti Pantai Air Tawar, Pantai Bukit Keluang, Air Terjun Lata Belatan, Air Terjun Lata Tembakah, dan yang baru-baru ni we all kunjungi was La Hot Spring!


Hajatnya ke Terengganu ni nak ke Pulau Perhentian, diajak oleh keluarga angkat iaitu Keluarga Encik Che Aziz and Puan Sariman yang sememangnya telah lama mengenali, memang suatu kebiasaan apabila bertemu muka setelah bertahun tidak berpeluang untuk meluangkan waktu bersama, akan menjadi suatu yang luar biasa lah jadinya. Tapi disebabkan oleh cuaca dan gelombang yang tidak mengizinkan kami ke sana, makanya kami mengambil kesempatan keberadaan kami di sini untuk mengunjungi ke pusat rekreasi riadah seperti di La Hot Sring walaupun hari tersebut dalam waktu HUJAN! weird? Nope, it's fun. Totally.


Where's the pictures? Scroll below then u can see it! But sorry guys, the quality of the pictures is not so good:D As u know it based on the camera i used. And i don't used mine, as the brothers have captured us using their phone.



Ok fine hari hujan, tanah licin, i surrender, i tak nak turun:) sigh-.- (Tapi teringin nak redah macam dalam Kampung Boy the series)


Anak-anak semua, jum ibu taruhkan nasi dalam pinggan, letakkan lauk sekali, kalian semua diam-diam ye, nanti kita makan sama-sama. alalalalala, best tauu makan dalam hujan di bawah pondok usang. Dah lauk pun menyelerakan. Ramai-ramai. Ye tak anak-anak? Eh, wait, ada bakat jadi ibu nih. haha:D


Anak-anak semua, bagi yang pompuan, duduk bersimpuh elok-elok ye. Kata nenek, pompuan duk bersimpuh, dan lelaki harus bersila, baru supan. ups, klu supan bahasa Kutai (Borneo, Indonesia) itu maksudnya malu-malu kucing tapi sopan bahasa kita maksudnya berkelakuan baik dan beradab serta beradat:) Jum kita-kita makan ok anak-anak, ibu-ibu, bapak-bapak.


Apabila hujan telah reda, perut sudah terisi, Abby apa lain, beserta dengan other kids yang turut ikut dengan keizinan ma sa and ayah :) We called them as what anak-anak mereka panggil juga:) sangat mesra bukan? Inilah persaudaraan yang sebenar-benarnya persaudaraan.


And fine, apabila dua dara telah merendamkan kaki di dalam air panas dan kulit putih menjadi merah sebenarnya itu suatu rawatan yang mujarab sekiranya anda-anda di luar sana mengalami masalah kulit ataupun ingin menyihatkan kulit anda, sentiasalah mengunjungi kolam air panas yang terdekat!:D Rawatan semulajadi adalah lebih berkhasiat dari rawatan yang dicipta bersama bahan kimia!


Abby nak buat muka cute, tapi tak menjadi,. Nak kata menggigil kesejukan tapi itu kolam suam-suam hangat khas untuk kanak-kanak tapi mungkin anda menggunakan ekspresi yang salah abby. Ehem, dan dua kakaknya membuat muka bajet cute^__^ apapun, santai je lah, yang penting memori redah hujan macam dalam Filem Hindustan pasti terimbau nanti kita tua-tua besok!


Last but not least, posing sebelum pulang. Ok, kelihatan sangat capek sudah untuk bermain-main dan melayan kerenah anak-anak yang hyperactive semuanya. haha:D Jum pulang semua anak-anak! Nanti kita main lagi oke? Bye bye semua, bye bye La Hot Spring.



P/s: Teman-teman, rakan-rakan maaf kerana saya tidak berkesempatan untuk menjenguk anda buat sementara ini kerana saya lagi berada di luar kota. Cewah agak-agak busy kalah PM lah ni? tak, bukan begitu, tapi serius tidak punya banyak waktu untuk online dan juga blogwalking:( Nanti, kalau dah banyak masa, bertimbun masa, bertenggek masa, masa tu lah masanya blogwalking. Ok? Sampai jumpa lagi teman-teman. Daaaa~ (Sambil lambai tangan ala-ala Miss World-sometimes annoying doesn't mean it happens for the end of life, so just chill oke?)


Lots of love,



10 comments:

syAzAnA said...

ouchh. jelessss. nak souvenirrr! grrr

Syariniey Amran said...

kak sya pun pergi kolam air panas la minggu lepas! :)
best!

Afiq Din said...

wahh.. fifi dtg msia...
:)

E.d.Y said...

wow...bestnya berendam..nak join..huhu

Hairil Rizal said...

Seronok nampaknya tu!

Nak join!

miszlullaby said...

Bestnye fifiey!ML dah lama tak pergi tempat-tempat macam ni.LAst ML pergi 2 tahun lepas.Itupun sebab sepupu kesayangan ML cuti.So,ayah die bawak kitorg dua pergi mandi.Kitorg dua jek yang mandi sebab org len sume sekolah.Hahaha~Lepas tu,da kuar dari air sejuk-sejuk,makan pulut dengan ikan masin!Sedap gile ikan pekasam mak njang ML buat.Yummy! Fifiey penah denga ikan pekasam?=)

fathiah said...

penah datang cni :) best

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@syaz:
hye dear:) oh noo, no no no for jeless.haha, nnt kita pegi sesama ok!!!:D

@sis sya:
sis, jum lah pegi skalii lg! mmg best kn? rsa cool sgt berendam lam air panas... kaki jd merahh, tp best.

@afiq:
haha, the way u said, "fifiey dtg mesia" haha, mcm lah i ni artis luar blik kg:p cool sjalah .bila boleh jumpa broo? haha

@bro edy:
jum join..awk turun pantai timur bolehlah pegi.. tp not on this musim.. hujan laaH!

@mr.hairil rizal:
haha, sgt seronok. alhamdulillah., puas, walaupun dlm hujan:)jom, ajak family skali join.

@sis ML:
nt u blik msia n kebetulan klu i ada d sni, insyallah kita boleh pergi sma2 oke.. mesti fun giler.. best owhhh mkn pulut ikan masin:) yes, pernah dgr ikan pekasam... sy kn org melayu.. hehe:D cepat2lah blik mesiaaa!!!!

@fathiah:
org besutt? wahh, selamat dtg ke sna..haha

@

Syida Shukor said...

bestnyaaaa ! :D

pilotHans said...

wow, mandi kat mane tu? hot spring tue pun sy xpernah pergi lagi! pastu kaki putih melepak sume ea after rendam2? just wonder :p haha..jgn mara...

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails