Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, December 23, 2010

PASIR PUTIH TEPI PANTAI, OMBAK SALING BERKEJARAN (SILA SAMBUNG LAGU INI)

Hye kawan-kawan semua, eh pelik dan aneh? Jangan pelik-pelik,. Oh yes, Fifiey update lagi, sebab tangan kalau tak click keyboard ni, memang tak sah, kalau ada peluang lah, kalau tak, diri akan sibuk sangat dengan aktiviti kemasyarakatan. Cewahh, kalah PM kan kan kan? Hari tu kan, awak kan, saya kan, pergi dekat suatu tempat tau, tempat dia memang saya dah pernah pergi, tapi dah lama sangat tak pergi, iaitu PANTAI! Di mana? Dekat Besut je awak. Saya sekarang di sebuah pedalaman, eh not la, pinggir bandar Besut, so, the things i see exactly alam sekitar yang kurang pertumbuhan bangunan pencakar langit. Tapi memang puas hati lah, lepas ke wisata rekreasi di kolam air panas, pergi pulak ke pantai-pantai terdekat, iaitu Pantai Bukit Kluang and Pantai Air Tawar.  Sampai je di pantai, saya berlari-lari macam Amalina Ah Ah nyanyi lagu dangdut tu. Percaya tak? Saya masa kecik-kecik dulu suka sangat dengar lagu dangdut dari Amalina tu tau, kat mna ye dia sekarang? Dah tak dengar namanya. Tapi saya banyak cd dia woo, time karaoke je, mesti dengar ayat, "ah, ah" dia tu. huahuahua... Alah malu lah nak menari , berlari di pinggir pantai dan besar-besar ni, cukup posing sudah:D P{osing ala-ala rambut terbang tu, cun tak? Ok, did u see what's the thing on my palm? Bukan palm plantation tu tauu. ceh, palm tapak tangan lah! Ok, that is the crab. The small crab. Suka sangat pegang itu, sebab dia kecik sangat, cute!



OK, antara beberapa kanak-kanak ribena, adik-adik yang sangatlah hyperactive, membuatkan keadaan lebih meriah di pantai. Ingat nak main volleyball di pantai, tapi tak syok lah, angin kuat sangat! Apa lagi, posing lagi, posing lagi, sampai muntah! Meh sini nak nyanyi boleh? Jap, baiki suara dulu..Ehem, ehem, testing 1,2,3......



Abis je tahap ngetest-ngetest tadi, suara i jauh tak bagus berbanding abby, ok, now, kita dengar suara si neng geulis Abby nyanyi oke:D Fuyooo, mantabbb bah!



Pasir putih tepi pantai
Ombak saling berkejaran
Kau lari aku mengejar
Di antara deru rindu... kita berdua

Basah-basahnya rambutmu
Sebasah asmara kita
Siapa dulu yang empunya
Kalau bukan ku seorang...
Kekasih hati

Ku... ku... ku... punya cinta
Ku... ku... ku... punya rindu
Abadaikan cinta kita
Ku... ku... ku... punya cinta
Ku... ku... ku... punya rindu
Kita bina selamanya

Asyik... asyik... asyik
Asyik... asyiknya bercinta
Seakan dunia milik kita berdua
Satukan rasa
Asyik... asyik... asyik
Asyik... asyiknya bercinta
Saling melepas rindu didada, antara kita

Asyik... asyik... asyik

Manis-manisnya senyummu
Semanis asmara kita
Ikan laut pun menari
Nyiur dipantai bernyanyi
Sungguh asyiknya




Adik Mohd Fikrie berusia 14 tahun dah nak masuk 15 ni, yang bajet ala-ala Joey Ramones. Selalu kena membebel oleh ibunya dan suka buli. Waa, gua juga pernah dibulinya. Damn, and i called him jojongggggggggg dan kadang-kadang puji sikit-sikit budak ni, cair ahh. Haha, ok fine, tu dia punya hal. He's crazy to be like that punk rock singer yang sangat-sangat popular giler era 70-an kalau Fififey tak silap lah. Memang semua lagu band The Sex Pistols dihafalnyaSampai pagi-pagi memang yang lain tak boleh tidur, asyik-asyik diputarkan lagu My way dan banyak lagi lah! Nak tahu kena tanya dia, kompem semua soalan berkenaan The Sex Pistols boleh dijawabnya dengan betul. Tabik spring laah!



Weihh semua, kenapa rambut mencacak macam duri landak? tak suka laah. nak gerbag manis macam Jennifer Lopez ke, Christina Aguilera ke, dan semua yang cun cun tu laah kn. haha. Eh ombak tu mengerikan la. Oh no, tak boleh pegi Pulau Perhentian tau! Takut gelombang, haishhh saya pun tak kena pilih waktu la nak bercuti! haha. Chill sajaulah walau di mana berada. Last but not least, lupa nak kenalkan, yang di tengah tu, abang kepada Joey Ramones versi melayu, iaitu Asmawi Ani, eh eh silap laah,  Panggil Awie Spring je:) ok? Chill! Kitorang semai dah memang brothers and sisters, masing-masing pandai membuli sesama sendiri.:D


Omaigosshh, Abby yang semakin buncit, tengok dia pakai baju moew-meow padahal kitorg semua takut dengan kucing tauu. Tu lah sebab ada tulisan "BEWARE" haha. mana tak nya nak tergelak sepanjang masa tengok Abby.  main-main, makan-makan, bergurau-senda dan juga yang penting malam-malam tetap mintak KFC:) 

And...

Her sisters tetap posing tak terkalahkan oleh adik:D


Fascinated with the happy family !
Thanks for making the day:')
Bubye guys, Until then with the next stories!
Thousands thanks for reading this!





Lots of love,


20 comments:

ummiarissa said...

lamanya kami sekeluarga tak ke pantai...kena tunggu cuti sekolah tahun depan pula..seronok tengok gambar2 fifiey tu..

Anisa Hang Tuah said...

cantiknye gambar..

(:

YanaMIB said...

angin pantai memang best..menenangkan..hehe =)

sue. said...

happy family.....=.)

firahadifa said...

so sweet all the pictures...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@ummiarissa:
salambuat aunty and family:)
yes, kena tunggu waktu holiday yg tepat untuk pergi ke mna2. mcm area pantai timur skrg asyik hujan, so tak boleh bejalan ke mna.. tq for reading this and have time for it!:D

@sis anisa:
hye sis, so tq for the praising!

@sis yana:
angin pantai kalau kena mood mmg best!:D sgt menenngkn. as what u said. totally right.

@sue:
yes, i;m so happy to have family angkat yg begitu baik.. mcm saudara kandung sudah!!!:D

@firahadifa:
so tq girl for reading this! hehe...

x0x0 said...

i love ur first big pic.. so sweet~ *wink*

Syafiq Rosli said...

wow..layan dgdut eh..hehe

miwwa J said...

wah bestnye!

Lyaa Suriany said...

pantai!

syok nya
lama tak b berjimba kt pantai...

siap ada lagu lagi tu
hehe
sis sht je fy

Pendekar Berkuda said...

eh? Tuan Puteri dah balik Malaysia ke? tak tahu cerita pun...siap bergoyang dangdut lagi...huhu...

..nasihat pendekar, daripada hafal lagu The Sex Pistol tu, lebih baik kalau hafal buku yang berfaedah... huhu...

...paksa saja dia baca....(^_^)...

p/s : pendekar sendiri pun tak pernah dengar lagu punk2 ni... lagu rancak suka la juga...(^_^)..

Hairil Rizal said...

Seronok bila rambut disapa sang bayu laut kan Fifiey.

There's that special feeling always when that happens :)

sky said...

senanganya...bs rame2 bareng keluarga

Fxysche Nas said...

happy family ^_____^
aaaaa..comel2 abby... =p hihi

Bob Merley said...

wassup dowg!

pilotHans said...

hello fifiey..wah, seronoknye...mmg ske update ngan picture2 besar2...huhuhu..besut pun jadik laa...tp tak mandi2 ke? posing2 jer ea? hehe...

always feels good to see another happy family ^_^

aLya said...

fifi kene datang umah alya plak..bawu leh fie pantai hari2..hehe :)

alexa yussida said...

i love pantai..wah,happy family dear:)

miszlullaby said...

hihi..meriah carrey!

selamat tahun baru !!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@princess:
hye dear...u too lah! u have so lotss nice piccas!:D

@syafiq rosli:
haha, sometimes tru mp3 je laah..haha jgn yg terlalu rancak sdh...

@miwwa J:
jum join next time!

@sis lyaa suriyani:
hehe... sgt lucu laah lagu dangdut kn kn kn? lain kali meh kita pulak berdating kat pantaiii!

@pendekar berkuda:
haha, sy dh agak lama lah blik.. sebulan lebih dh pun.. nnt dh nk balik kembali ke jakarta!


haha budak2 zaman moden, begitulah... sdh dibeelkan tetap sahaj begitu.

pendekar apa kabar?

@mr.hairil rizal:
wahh, sungguh best di pantai!:D angin bayu laut mmg dri lain lari yag lain.

@sky:
iya, seneng bgdd!:D

@Fxysche Nas:
aby memang suka bergaya walaupun berat baan dh bertambah:D

@pilot hans:
hope we can hang out someday:D either d jakarta, kl, or anywhere!

@sis alya:
really?? nnt fifiey pergii ziarah tempat sis plak!:D suka sgtt melawat tempat org. haha

@sis alexa:
hye sis... suka?? meh sini balik mesiaaa kita pegi sma2..klu d jakarta ada pantai ancol je yg glamourrr.. haha

@sis ML:
selamat tahun baru sis! nnt balik kita jumpa okeh:D

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails