Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, December 15, 2010

GIRLS' DAY OUT 11122010 :D

Hello people! The day have gone so well so far, enjoying the holidays with so many activities around. Yes, i hope i can tell u guys everything here, but the time is alway ssuck me as well to fultime blogging adn searching for ur blogs. So sad-.-  Seriously i tak snobbish or arrogant or whatever yang sengkatan dengannya, tapi masa tu nah, jelous sangat kalau i visit u all semua. So, day by day, i akan ambil masa untuk jenguk u all oke=)



Okay, now i gotta show all my lovely photos on the girls' dating on 11122010. It's not far lah, we altogether had been in kb mall, for dating, hang out somewhere, looking for the great stuffs, maybe there was, the gilak-gilak sale and the most important intend was "jalan-jalan cari makan" sit, talk, jokes, and makan je kerja, with  Miss ADIBAH VIOLET and sister.



Babe, why kb mall? Its really tak sehebat Pavilion, Pvj,ala-ala Paris, Harrods as u already know (with sigh) there is no other places or great shopping complexes to hang out. Alik-alik pantai, gunung,sawah, but still i love this situation. Coping depression with nature;)




Rock bebeh, oh yes, i don't know how to start from, bermula di awal pagi, i wake up, not really feel to over dress up, so, just put on the body the blue jeans kemeja and satu set dengan jeans di kaki. Kaki? Ok, quite weird, but i don't know what sentence should i used for this part. Lol;D She's pick me up at my bro's boutique since i'd been there for a few days along the holidays here and we sampai kb mall. I said, wah, this is kb mall now?  Tak ada apa yang berubah dengan Kelantan, cuma tesco je dah wujud dalam tahun ini (if i'm not mistaken) and some others part ada lah sikit perubahan.:) Yes, sudah lama saya tak jejak ke kb mall, tak ada tujuan, i come back to kelantan nak rehat or loose some stresses di rumah, and gathering dengan family segala, ni baru sempat everything buat meet up dengan my bestie:) Tq Adibah Violet for making my day. Terharu, kita boleh jumpa lagi:')



Peace bebeh... berfotu itu wajib, before we started the day with the gossip girls and the table talk everything:) Eh, the young girl, Abby pun ada tauu! She ask my permission to follow me since she said she was so bored at home. Omaigoshh! And you know what? That little girl dah pandai ajak shopping segala tau. Anak zaman millenium memang lain kan geliganya? It so called urbanisation effect!



Yes, we both nak jadi model iklan sebentar. Ok tak? Because of gilak-gilak punya sale, so why not we take this advantage to be the model to the billboard for a while to promote our product to the tourists! Oh no, its not what u think. "our" here means, our national product originally from Malaysia! Oyeah go go go untuk kemajuan bersama:)



Posing abby memang aneh and so different than usual! U look like a preggy weman abby. Yang penting, tetap dia nak masuk in the picture. As she said, alik-alik kak pie je snap gambar here and there, adik pun nak jugak! Once i said she's look like a preggy woman, dia marah sangat, sempat merajuk lol;D And i alih topik and said, Abby memang cantik, barulah senyum balik. Jum, skodeng apa lagi ada apa lagi!



Tayam tayam comeyy, meh sini nak suap-suap meh. :) Perempuan-perempuan , lelaki-lelaki di luar sana, saya bukan lesbian, ini suapan sebagai tanda sejatinya seorang sahabat oke!:D  haha. oh, seriously, biasanya choc iceream je Fififey suka tau, last-last, taste a bit strawberry icecream ni, memang best sangat!!!:D Boleh pi makan lagi ni. Siapa nak belanja kali ini?


Ok, pizza time!!! Memang syok tengok abby gives a big hands pizzanya sudah sampai. Kali ni, Fifiey makan cheese baked rice. Alah, yang tak syoknya, komen i makan pizza kali ini, kenapa roti dia sedikit keras ehh? Spoil my mood betol, baru nak rasa betul-betul kelazatan pizza tersebut. Overall, everybody memang enjoy the meal with chit chat tentang diri masing-masing yang ah changed lots!


Merah itu Cinta. Coverline laah. dinding itu yang merah bukan anda-anda berbaju merah oke!:D hee=) Oh baby baby baby, i love red. and i love to see adibah's smile.. Manis bertudung sangat!






"Jika teringat tentang dikau
Jauh di mata dekat di hati
Sempat terpikir tuk kembali
Walau beda akan kujalani
Tak ada niat untuk selamanya pergi

Jika teringat tentang dikau

Jauh di mata dekat di hati
Apakah sama yang kurasa
Ingin jumpa walau ada segan
Tak ada niat untuk berpisah denganmu

Jika memang masih bisa mulut ku berbicara

Santun kata yang ingin terucap
Kan ku dengar caci dan puji dirimu padaku
Kita masih muda dalam mencari keputusan
Maafkan daku ingin kembali
Seumpama ada jalan tuk kembali

Jika teringat tentang dikau

Jauh di mata dekat di hati
Tak ada niat untuk selamanya pergi

Jika teringat tentang dikau

Jauh di mata dekat di hati
Tak ada niat untuk berpisah denganmu"



I bet u'll say, omaigoshh fifiey damn romantic. Yes i am,-evillaugh- as abby said, eh kak pie ni mesra dengan adik. Tetibe. Mata berpinar-pinar lepas karoeke dengan dia lagu di atas. Siap duet lagi tau! Bodek lah tu. Sekali lagi, dia pulak evil laugh. Dia sedang melihat cara-cara Fifiey update blog tau! haha:D




Eh tuan tuan dan puan puan yang cantik jelita, yang segak bergaya, (memang dah trademark Fififey kan cakap macamtu) so cliche;) Meh nak promote saloon. Sesiapa yang nak dapatkan style rambut baru, meh meh sini jum pakat-pakat ke tingkat atas kb Mall. Tak jumpa? tanya pak guard, confirm dia tahu dan tunjukkan. Sesungguhnya budi bahasa budaya kita. :D



Oh babe, this is levi's part! So the one yang menggilai fashion levi's akan tetap membeli walaupun semahal manapun harganya. Itu yang middle ori, kalau yg ori mcm di harrods, waa guarantee beratusan sampaikan beribuan k babe! So, kalau di Malaysia ni, jangan mempertikaikan ori ke tak, kompem ala-ala ori je. Even europe dan Arab sendiri ada barang China, apatah lagi di Malaysia kan? Tapi tetap cool bebeh bila pakai. Pilih yang berpatutan dan berkualiti ok!




Si rock and sisters sudah mahu pulang. Mau ikut ga?? hee, ga usahlah, diam sahaja kalian di sana. Ntar ada jodoh kita ketemu! Jangan salah paham. memang cara indonesia cakap ada jodoh tu, panjang umur maksudnya, bukan jodoh nak kawen! lol;D



U know what, it was late at night already, and i'm still tekan-tekan the keyboard until all the people wake up because of the finger's typing! Eh, yang lain belom tidur too lah! Mereka sedang bergumbira. Goodbye guys. Until then. Muahhhh to all of u yang sudi singgah, follow and baca my stories from the beginning until the end. Eh, wait, not  the end yet. Masih belom habis ceritera hidup, sampai ke anak cucu pun masih akan ada blog ni kalau Fifiey dipanjangkan umur dan tidak ada apa-apa perubahan terhadap te! Insyallah:) Bangga dan sangat appreciate too all those yang selalu follow up about myself punya life. Tq so much! Again, sampai jodoh kita jumpa! Ups, Keep in touch! Wileujeng wengi atuhh! (sundanesse mod)




Lots of love,

30 comments:

miya said...

hahaha. there you are!

miss effarina said...

Woww seronoknya dapat hang dengan bestfriend :)

syAzAnA said...

hye gurl. hehe. bila lah nak jmpe minah niee. grrr

Sophie Al-yahya said...

sweet friendship =)

E.d.Y said...

nk suap jugak..hehe

AngahSayang2314 said...

bestnyerrrrrrr bila lak nak jumpa angah nie adikkkk ku fifi miss uuu muahhhhh

YanaMIB said...

hang out dgn girlfriends mmg sgt fun! btw nice pics =)

nora said...

kirim salam kat budak kecik Abby, her posing kalahkan model hehehe

NUR HIDAYAH said...

Hi fifiey, salam perkenalan, and TQ blogwalking my blog inibelognonor and comment...wow..bestnya dia ada BFF..saya mau ke jakarta, boleh ketemu ngak?hehehe

Ogy said...

pernah pi kb mall sekali je...tu pun tak pusing habes...rsnya kalo kt kelantan tu lah tempat yg 'paling mcm kl' kan...hik3

Hanisah Safian said...

sonoknyeeeee!! :)

soffya cik bulan said...

dear..btl tu..sbb URl lah yg mghbgkn kite dlm dunia it nihh..
kira tu alamat kite
means, klo slh alamt, tk smpai lah surat kite kan...?

ASaDa RyutaRo said...

tak dapat tengok gambar. tak tau napa. isk.. isk..

dari cerita ni, semacam hapening giler jumpa orang yang dah lama x jumpa. semoga berkekalan persahabatan tu ;)

ASaDa RyutaRo said...

kirim salam kat adibah yer.. hihi ;P

AngahSayang2314 said...

macam mana dah fix appoiment ngan angah ke?

Megadiwarna Tntertrade (Tnternational Trading) said...

nnt kita pergi main bowling pulak dengan abg edy, adik abby, cha and semua yg nak ikut. ok tak?

soffya cik bulan said...

tag awk....okeh
http://empayarcikbulan.blogspot.com/2010/12/peace-contest-yo-wasssupp-wasssuppp-bro.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, thnks all for comments.. nnt bolehlah yg komen ni kita buat blogger meet up, yg penting tentukan tarikh dan tempat ok:D nnt sy set waktuu ad d mesia atapun tak!

Jazzy E (hivennn) said...

lovely x hivennn.

Hairil Rizal said...

Suka lagu Melly Goeslow itu...

Tak kira dimanapun, tak semestinya tempatnya kena grand atau hebat, yang penting momen itu happy dan hangat dengan keikhlasan.

misz beauty said...

thanx deary coz sudi melawat ke blog puan beauty yang biasa2 tuh... hehehee... u r cute too... even more cute then me...;-)

aibaks said...

klu aibaks nak join outing ne mesti tak leh.. huhu.. nak gak piza tu

Skydrugz said...

pizzanya keliuhatan enak

miszlullaby said...

Bestttnyeee fifiey kuar ngan kawan.Si comel tu pon ikot sekali.Hehe..Budak2 sekarang memang pandai fifiey.My niece yang baru 2 tahun tu,kalau nampak make up,ML kene make up die dulu.Kalau part baju,setiap 2 jam tuka baju.Kekeke...U look so suweett..=)

syamin ariffin said...

Syiokknyeeeeeeeeeeee...
n u r so adoreable..
Anyway, anda di tag ke untuk bloglarian..
Sila ke entry saya
http://syaminariffin.blogspot.com/2010/12/bloglarian.html

Ladfe Amir said...

baru semalam dapat makan pizza bersama anak

syafiQakarim said...

fifiey..
bila nak keluar sama sama lak.
hahah.geram tgk abby tu.

Fxysche Nas said...

serius comelnyew adik u
ikut genetik akak rupenye.
hehe
1st time terjah sini.
nice to meet u =p

miszlullaby said...

darling mane menghilang?lame tak update blog?

ML tag fifiey utk join bloglarian.Kalau free join la ye=)

http://miszlullaby.blogspot.com/2010/12/bloglarian.html

aLya said...

bestnye dapat lepak n bukak cite lame ngan bff.. :)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails