Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Sunday, October 10, 2010

BBQ PARTY SEPTEMBER 2010


CERITA BBQ DI AKHIR SEPTEMBER DIUNGKIT KEMBALI:D  CERITA MENJADI SEJARAH BERKALA,  HANYA GAMBAR MENGEKSPRESI IA.
video

Let's watch this video;D


Jum kita cocok-cocok semua nuggets melalui batang lidi bersama Cik Fifiey Lychee. Confuse pada masa ini tergelak gara-gara apakah. Inilah Cik Fifiey Lychee yang memang suka senyum.


Para tamu yang hadir menikmati juadah resepi tradisi melayu. Antara yang dijamukan adalah Nasi kerabu, roti canai, roti jala, dan pelbagai lagi kuih tradisional yang lain. Ayam bakar adalah menu paling spesial pada malam itu.


Para tamu dan wakil-wakil dari Kerabat Long Ghafar sedang menikmati hidangan yang disediakan.

Kak Putri Anis sememangnya tidak putus-putus dikunjungi dan melayani para tamu. Mengenakan blouse dari Dolce & Gabbana hitam putih menampakkannya lebih elegent pada malam itu.


"Thanks aunties for coming, and do coming again for the next parties ya"!


Ayahanda Raja Sazali yang sentiasa awet muda sedang sibuk melayan para tamu. Kacak bergaya mengenakan batik berwarna hitam.

The gorgeous uncle and auties;)) Thanks for coming. anda semua sangat-sangat memeriahkan majlis dan suasana:)

Buah-buah kegemaran tradisi nenek moyang zaman berzaman.. i'm so attracted with buah delima.. the red one.. its really unique fruits.. i really love it.. and also the bananas..;) it tasted so good and give us source of vitamins.

the great and happy family ever after.. hoping so.

Seriously kek coklat ni sangat best;DD thumbs up!!!

3 angels are eating;DD jum semua kita makan-makan.

Abby Ebot, Bro Faizal and me eksis di dean camera.. so love the camera!! peace..

Disuap. Wah thanks lots too Bro Eedy yang menyediakan resepi yang sangat mantabbb.. bakar jangan tak bakar..ayam bakar madu, jangan bermadu durja sudah.. haha.

Kompak bergaya di hadapan camera.. Dua sahabat dan saudara. berjuang untuk keamanan. haha.

Saya mahu, saya mahu..!!!!

Jum kita cuba bagaimana cara untuk bakar ayam;DD sekarang anda bersama Chef Fifiey Lychee Maration dan teman-teman chef cilik yang lain.


Kami bersama bergembira bersenang lara dengan adik Maya yang cantik dan pandai bercakap. This mix chinesse and Malay girl is really intelligent!


Bersama Bro Remy dan juga kakak aisya.


Raja Tengku Putri Anis dan saudara kami dari Jogjakarta, Indonesia, Bapak Mahyuddin Al-Mubra dari Balai Kajian Dan Perkembangan Budaya Melayu Yogyakarta sedang diwawancara oleh wartawan UTUSAN MALAYSIA dan wakil KOSMO.

Sis Putri Anis bersama temannya, Bro Izzat Hashim.

Berfoto kenang-kenangan bersama Bapak Mahyuddin dan juga seorang jurtulis tempatan dari Kelantan.


Salam Oktober,




16 comments:

Hairil Rizal said...

Meriah, meriah!

Teringat kenanganku kat PD last week...

miszlullaby said...

u r so cute!i love to see ur smile=D.u must really enjoyed the party isn't it?=)

ASaDa RyutaRo said...

wollah~ meriah seyh..

cam nak buat bbq lagi.. ngee =P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@mr.hairi rizal:
meria ye? lain waktu, fifiey jemput rakan blogger pula ye. tunggu kalau ada di kelantan dulu.

@sis lullaby:
we really enjoyed the party.. maybe next time klu sis blik ke malaysia dan fifiey pun ada d sna, bolehlah, join my party.

@mr.asada:
walawehh, bru nmpak muka. haha. ke mna sja?jum jum, buat bbq lagi... best tau... meriah.

a's said...

sedapnya makan!!

nice blog you have
keep in touch :)

Aliesya♥Amani said...

yeah...blog kamu warna hitam dan menawan...tp sy just x ske tudung hitam je..hehe..yang lain2 tetap suke...

btw, u la yg muke mcm my kazen tue...hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

betul betul heppi ...terasa lapo la pulak aku

Nurulbadiah Lai said...

fifii

meriahhhh
btw..
u r si pretty dear

HaNTwO said...

wowww happening giler....

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

seronoknya ! :) next time jemput zama :D btw, fifiey suke delime sbb red in colour kn? :P

masshie mastura said...

i jusr finish my open house. sgt gembire kan bile jmpe our old friends.

p/s : ur party sgt happening :D

sebelas said...

tak ajak pun bbq erk :D



http://nomborsebelas.blogspot.com/

AngahSayang2314 said...

fifiy bestnye bakar2 tue nak..nak.. hehehe.. terliur tengok eh angah lupa nak tanya nie kat mana yee????

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@a's:
tq for visiting and reading my entries.. sgt2 dihargai. kunjungan bls akan menyusul anda.

@alisya amani:
haha, hitam itu menawan kn kn kn? btw, my face look alike ur kazen? haha, rasa nk jumpa je kembar2 sedunia.;DD

@brutal solo:
haiyyak, lapar? hrus makan laah.:))

@sis nurulbadiah:
mmg meriah. tu la lain kali sis kena hdr my party k.haha, kakak pun double triple chantekk laah!

@hantwo: nnt fifey jemput u sekeluarga..:) for the next party la.

@nur-za marlyna:
hehe, sis ni tau2 je.. mmg laah, delima dh la in red kaler thn rasanya pun mnis;) suka sgt. lain kali pasti diundang ke acara fifiey.

@mashie mastura:
hehe, mmg happening kn boleh jumpa semua klu di party ni. i loikee!^__^

@sebelas:
hehe.. haish, awk jauh, mcmna nk ajak. lain kali pasti diundang tp dgn syarat hrus dtg! hehe

@angah: ni kat pengkalan chepa, kelantan yg wktu kak putri ada buat bbq party tu.. kitorg ada blik since ada wartawan kn. hahahhaha.

sweetie2010.blogspot said...

meriah sekali eventnya. Walau kak Sweetie tiada dalam majlis, tapi melihat gambar seolah ada disana. Ramai yang hadir ya.

gambar disuap oleh abg..hmmm cantik

Khairunnisa' said...

Aww, suara sangat cute! :D And you have that accent I really like.

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails