Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, September 21, 2010

6TH SYAWAL BY FIFIEY LYCHEE MARATION PART 1- WITH MISS ADIBAH VIOLET PART 2- IKLAN BERSAMA TANGO PART 3- TOPI PAPUA

PART 1- SHAWWAL WITH MISS ADIBAH VIOLET


With Miss Adibah Violet or the real name of her was Miss Adibah Dollah. haiyyak, rindu beliau sangat-sangat dan dapat bertemu beliau pada raya keenam. Memang syiookkk!!! bercakap-cakap, bercerita-celoteh, bersenyum-sengih, berketawa lucu, macam-macam ada tauuu;DD Kenal beliau waktuu di kem pmr 2008 dulu, sebelum saya di mrsm kuala berang. n now semakin jauh dari beliau since i move far and far away, from besut, to qber, from qber to sydney, and from sydney to jakarta. walau jauh di mata, tapi dekat di hati tau, dan teknologi yang serba canggih lah yang selalu menghubungkan kita. terima kasih terima kasih sebab masih ingat fifiey lychee.haha .haishhh, sangat-sangat merindui beliau dan teman-teman lain. Rindu nak bercerita-bercerita lagi, nak belajar sekali, nak tengok movie sekali, nak bergelak tawa sekali, nak menangis sekali, nak makan sekali, nak tidur sekali, nak semuanya sekali la, once in a while.  Ada tauu lagu yang paling sesuai untuk beliau;)) ni diaa, saya copy and paste ye..


Lagu Rindu: Kerispatih

Bintang malam katakan (sampaikan) padanya
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
Embun pagi katakan padanya
Biar ku dekap erat waktu dingin membelenggunya

Tahukah engkau wahai langit
Aku ingin bertemu membelai wajahnya
Kan ku pasang hiasan angkasa yang terindah
Hanya untuk dirinya
Lagu rindu ini kuciptakan
Hanya untuk bidadari hatiku tercinta
Walau hanya nada sederhana
Ijinkan ku ungkap segenap rasa dan kerinduan



"A friend in need is a friend indeed"


 A true friend never last,
Trust never frust,
It is not ended with one of you hold another,
but it last with the single soul dwelling two bodies,
with peace, joy, and happiness ever after.



Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me, being my truly friends and fight for success together!



PART 2- IKLAN BERSAMA TANGO


DAY : WEDNESDAY 
DATE : 15 SEPTEMBER 2010/ 6TH SHAWWAL 1431 HIJRAH
TITLE : TANGO COMMERCIAL BREAK WITH FIFIEY LYCHEE MARATION AND SIBLINGS'S EDITION
MODELS : RTP ANIS, RTP FARHANIS SHAFIFI, RTP FARRA ARISHA, RTP SOLFIE SALSABILLA




















PART 3- TOPI PAPUA

Papua. Tahukan anda apa itu Papua? Adakah itu sejenis makanan? Minuman? atau buah-buahan atau mungkin nama orang atau binatang? Segolongan daripada anda pasti tahu akan wujudnya daerah ataupun penempatan yang dikenali sebagai papua. Jangan tertukar, sebenarnya ada dua papua yang mungkin anda tahu iaitu satunya adalah Papua New Guinea dan satu lagi adalah Papua Irian Jaya yang terkenal akan sejarahnya yang unik dan kaya akan hasil alam yang belum diterokai. Papua adalah sebuah provinsi terluas Indonesia yang terletak di bagian tengah Pulau Papua atau bagian paling timur West New Guinea (Irian Jaya). Belahan timurnya merupakan negara Papua Nugini atau East New Guinea.

Relevannya saya menceritakan sedikit tentang provinsi papua yang berada di hujung bumi Indonesia dan sudah hampir dengan kepulauan Australia adalah berkaitan foto di atas yang menunjukkan saya memakai sebuah topi dan adakah anda tahu topi itu diimport khas dari Kepulauan Papua? Itu adalah antara cendaramata yang diberi oleh Bunda Ratu Papua yang sangat baik hati sewaktu beliau turut hadir ke Kelantan di acara Pelancaran Buku " Sri Ratu Saadong VII" pada Jun kemaren. Cantek dan unik bukan? Nak tahu yang mana satu bunda Ratu? ok, cuba tengok pic kat bawah ni then u'll know!!!


Bonda Ratu Papua dua dari kiri dalam gambar, berbuasana kuning keemasan adalah gelaran kaum kerabat buat beliau atau nama sebenarnya adalah Hj. DrRustuty Rumagesan of Sekar(Papua)Putri Raja Al Alam Ugar Pik-Pik Sekar yang merupakan keturunan terdekat melalui Daeng Umar. (foto kenangan di acara pelancaran buku "SRI RATU SAADONG VII" pada 7 Jun 2010)




Salam Lebaran,

12 comments:

Pernak - Pernik said...

nice pic... mkaseh kunjungan n comelnya... klau mau sharing foto masa kecil juga boleh...hehee n salam kenal

AngahSayang2314 said...

kadang2 tue memang kita teringan & rindu nak jumpa balik kawan2 kita kan fifiy????
wah2 komain sakan yer bergambar tapi tetap cute

shark said...

mmg suka tgk blog org ni..
pnuh ngan gambo
pnuh ngan happy
follow ler untk jd happy gak:)

NICK IRFAN said...

alamak! pic x kluar plak? dpt baca cerita je sbb intenet sy lambat sikit...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@pernak-pernik:
salam, terima kasih ats kunjungan shabat.foto sy msa kecil? haha, blom di scan lho;))

@kak angah:
haiyya, memang kangen berat sma temen2 dlu2. well, haha, fifiey dan camera tak boleh dipisahkan:)

@shark:
haha, happy ke?/ wh, bahagianya klu semua pembaca happy!!!;)) mekaceh shark.

@nick irfan:
alala, siannya, slow ye internet di sna? haiiya, takpe2 lain kali ziarah lg:)) terima kasih.

Oh Malaysia said...

byk gambar raya... hehe.
selamat hari raya

sweetie2010.blogspot said...

Salam Fifiey,

jumpa teman lama ya. seronok bersembang tu..lupa hari sudah petang. gitulah walau jauh dimata tetap dihati, nah..sekali2 dapat berjumpa kembali.

Iklan Tango...yer nampaknya model yang mempromosikan tango lebih kehadapan dari produk itu sendiri. hehehe.

topi papua..ada keunikan tersendiri. dan tentunya bertambah cantik kerana faktor pemakainya. tak gitu Fifiey.

Bungakopi said...

puas cari kotak komen akhirnye jumpa juga. fifi, u are very matured and biutifull. hmm.:)

iQaChumel said...

fifiey : best nye dengan kawan2 na..
mcm x ingat dunia.yup..kerana it yg terpisah jauh pun bole berhubung.

eh...bole jd duta tango.hahah. sedap tak..?abby ni...comel betul la.

topi tu cute...awww...

miez areyou said...

hye! wah...lagu hindustan!! kita suke!! nice pic... :))

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@Oh Malaysia:
haha, raya perlu dikenangkan, kalau bukan melalui peristiwa, haruslah melalui foto-foto. bukti untuk anak cucu nanti. selamat hari raya kembali.

@kak sweetie:
ye, bertemu dengan teman dekat adalah suatu peristiwa manis, apatah lagi setelah lama tidak berjumpa:)

iklan tango itu kenangan yang tak dapat dilupakan, memang itu saat2 photoshoot yang sngt maniss.

dan topi tersebut, adalah hadiah berharga dari seberang kepualauan papua. memang unik.

@bungakopi:
hye dear sis..salam..terima kasih sudi ziarah fifiey ye..thanks juga sbb tinggalkan komen di sini:))
selamat hari raya.

@iqa chumell:
wah wah wah..kuatnya puji..haha, then, u too, cute imut..best niih klu makan chocolate lg cam arituu..haish..

miez areyou:
hye dear..nice dropping here..:) thanks yeahh for the comments..:)) u too, cute jugakk:)

Nur Amalina Razali said...

hey hey..1st time here
btw nice blog and u're so cute :)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails