Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, September 16, 2010

1ST SYAWAL 2010 BY FIFIEY LYCHEE MARATION







Syawal hari kemenangan,
Syawal hari untuk meraikan, 
Syawal meraikan dalam perjuangan,
Syawal tibasetelah berpuasa selama sebelum,
Syawal mengikut sunnah yang diamalkan,
Syawal bulan yang menenangkan,
SyawalMenggembirakan kanak-kanak riang,
Syawal disambut girang penuh kesyukuran,
Tidak kira bagi yang senang dan miskin,
Semuanya memafkan zahir dan bathin.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1431 HIJRAH!


Keluarga besar Mr. & Mrs. Raja Sazali yang sangat bahagia. Harap iaanya berkekalan sehingga ke anak cucu.


Keluarga Besar befoto di hari pertama syawal bersama kaum kerabat yang lain. Semua kelihatan begitu manis berbaju kurung dan bagi lelaki segak berbusana baju melayu yang merupakan adat dan tradisi orang Melayu zaman berzaman berzaman.

Manis sungguh si cilik abby mengenakan baju kurung berwarna coklat. Alhamdulillah, tahan dia melengkapkan diri dengan berpakaian baju kurung sampai ke petang pada tahun ini, tidak seperti kebiasaannya, masuk sahaja tengahari dia akan meminta untuk digantikan dengan baju biasa.

Award untuk pasangan serba pink ini, iaitu pasangan paling bahagia di abad ke-21 ini:D Perhatian buat keluarga besar Sri Ratu Saadong VII, silalah  korek lubuk emas beli gold medal asli buat Mr. & Mrs Sazali.:D

Kata kak putri: ok anak-anak, sila buat barisan kalau nak duit raya. Nak tahu berapa dalam sampul tu?Cuba teka sendiri lah.:D Itulah antara masyarakat dan golongan anak-anak yang hidup di sekeliling kawasan taman ini. Balik jarang-jarang sekali, bertatap muka dan bertegur sapa, sungguh mesra alam, bukan sahaja anak-anak, malah orang tua mereka sendiri. semuanya meriah menyambut raya.

Abby bersama kakaknda Putra eedy Mega yang serba biru. Abby oh abby yang semakin boroi di depan. haha. Gara-gara makan banyak di bulan puasa kemarin:D

Ehem ehem... Apabila 3 dara pingitan bergaya:D Sila bagi laluan sila bagi laluan.

Saya bersama my dearest arisha:*

4 dara kepada pasangan Mr. & Mrs. Raja Sazali:D manis tak??? wink wink* (tapi kenapa kepalaku ibarat berjumpa askar atau polis je tegaknya? haha)

Mohon dan maaf dipinta, dari seorang anak kepada ibu dan bapanya. Diharap lembaran aidilfitri pada tahun ini membawa seribu erti kejayaan dunia akhirat buat saya sendiri serta seluruh keluarga besar Sri Ratu Saadong VII yang tidak kenal erti jemu dalam sesuatu perjuangan.

 Keluarga besar bersama kaum kerabat. Sungguh meriah meraikan aidilfitri pada tahun ini. Kalau tahun lepas, beraya di Bandung, dan sedikit perbezaan dengan sambutan di Malaysia, namun, negara Indonesia dan Malaysia tetap ada kemeriahannya dengan cara tersendiri.

 
 Giliran saya untuk memberi foto terbaik kepada mereka!

 Bersama keluarga:) Jangan terkejut, memang sudah diperjelaskan, saya punya keluarga dari keturunan 1 Malaysia! :D malah 1 Nusantara. Pelbagai etnik, pelbagai budaya.

 
 Jendela yang memukau hati, sesiapa yang menyandar pasti terubat memori kenangan silam. Cuba la kalau nak cuba menyandar, ini jendela milik saya!



Iklan ini milik saya. Berhenti iklan buat seketika. lol:D


 Kebetulan, sedondon pakaiannya, lengkap serba hitam.


  Abang, kakak dan adik-adik, saya sayang kamu semua!!!


Salam Lebaran,

P/S: Nantikan post berikutnya apa yang berlaku dan bagaimana hari raya kedua berlangsung.

6 comments:

naz said...

sakan nampak:) siap ada photo shoot lagi haha nice family

~AmyLiana8886~ said...

selamat hari raya dik fifi...

Puteri Dyla Qistina said...

suka sangat cara penceritaan blog ni :)

Sis, happy hari raya maaf zahir batin ya :)

cumilll abby :) , dan semoga famili sentiasa bahagia hendaknya.. Amin..

Syariniey Amran said...

selamat hari raya
lawa fifiey ^_^

hamzah ian said...

wa.. mcm model la plk gua tngk.. haha..

btw ade yg tak kawin lg kenalkan la kat gua.. hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@naz: haha, photoshoot memang wajib kan raya!! haha..nnt fifiey nk tgk ur raya pics plak ye!

@kak amy: selamat hari raya sis amy!!!

@kak dyla: cerita fifiey biasa2 shaja sis!! u punya ayat lg power:))

ye, selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan bathin ye sis..

amin, ats doanya:) terima kasih..

kak syariniey: selamat hari raya sis...nyway,tengkiyuu:))

@hamzah ian: haha, ramai yg belom cukup umur, kalau yg dh tua tuu, blom smpai waktu nikah lg..lol;DD

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails