Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, July 14, 2010

SWIMMING POOL TIME!!!


Hye Dan Selamat Malam

Apa kabar kalian di luar sana? Adakah baik-baik shaaja macam dalam lagu Wali Band, Baik-Baik sayang atau macam dalam lagu bagus tapi tak baik? Ops maaf terlalut sebentar. Ok Ok.. First sekali nak tanya seperti biasa lah, soalan famous FLM mesti la apa khabar kalian semua hari ini, petang ini dan malam ini? Hope everything's fine dan ok. Well, FLM macam biasa, sihat walafiat bin sejahtera binti damai ingin memaklumkan bahawa kegiatan FLM hari ini. Flm shortcut je la. Haa, ni dia aktiviti petang-petang FLM. Salah satu hobi FLM adalah beriadah di waktu petang supaya tak jemu di rumah. Sekali sekala kena juga keluar ambil angin, makan angin, suap angin. Teringat pula masa tu cakap-cakap dengan orang Indonesia then diorang terkezut FLM sebut makan angin. Saya lupa di sini tak ada perkataan ataupun Word "makan angin" itu. Malah mereka bertanya kembali, "gimana yaah rasanya makan angin itu?mank angin bisa dimakan?" Haha, terkaku sebentar FLM nak jawab. Jadi dengan tergopoh gapah FLM cakap kat diorang yang itu salah satu simbol menerangkan kita keluar melancong atau pun ambil angin mula maksudnya, kita keluar santai-santai di luar. Hah, sekarang mereka mula menyebut "keluar ambil angin" yang merupakan trademark FLM sendiri. Tak kesah berkongsi bahasa dan ilmu memang tujuan utama FLM tambah-tambah lagi kita berada di antara dua negara:)


Ok bercakap pasal aktiviti yang ingin FLM ketengahkan pada hari ini ialah tentang aktiviti sukan renang. Tak kisah lah beredang di pulau ke, sungai ke, Swimming pool ke, atau kat mana-mana yang patut sekalipun tak pe. As long as u guys tahu apa kebaikan sesi riadah sukan ini di dalam hidup kita. Tanpa sukan, baan kita tidak cergas dan lemah. Oleh yang demikian, memandangkan FLM kaki bangku dan tidak boleh bermain bola, maka FLM ambil inisiatif ntuk menukar aktiviti riadah FLM kepada aktiviti renang. Amacam? Nak join? Sila Sila pakat ramai-ramai join ye. Buat setakat ini, FLM tahu akan faedah ataupun kebaikan aktiviti renang ini. Antaranya adalah, mengikut kajian pakar:



  • Merangkumi peningkatan kekuatan dan fleksibiliti, meningkatkan stamina dan keseimbangan otot, jantung kuat, dan fizikal yang lebih baik atau tokoh. Selain itu, kolam juga pernah bekerja sebagai pantas dan berkesan ubat untuk penyembuhan otot.
  • Kolam juga membantu mengendalikan berat badan dan boleh meringankan fikiran anda daripada stres dan ketegangan, Fueling tahap tenaga anda untuk sebahagian besar. Hal ini akan membuat anda tetap dalam bentuk yang sempurna, fizikal mahupun mental. Bisa Berenang sangat bermanfaat bagi jantung anda, paru-paru, dan otot. Regular renang membina kekuatan otot dan stamina, Dan Juga Meningkatkan sikap dan fleksibiliti.
  • Kolam Dapat Khususnya cukup membantu untuk Individu Siapa Obesiti, atau Individu Penderitaan dari belakang bawah atau kaki masalah. Tawaran Kegiatan ini seperti beberapa manfaat aerobik dan program latihan berat lain, berenang tidak meletakkan beban pada rangkaian ikat.
  • Kolam Dapat kegiatan rekreasi yang indah bagi individu dan keluarga. Kegiatan ini secara berperingkat dapat Meningkatkan denyut jantung dan aktiviti Merangsang otot anda. Selain itu, kolam Meningkatkan sirkulasi darah melalui otot-otot anda untuk membantu Mereka pulih, dan membantu anda rileks apabila anda meluncur di air.
  • Kolam membakar 3 kalori satu batu per pon berat badan. Misalnya jika anda mempertimbangkan £ 150 dan membawa anda sekitar sekitar 30 minit untuk berenang pertama batu, maka anda boleh berharap untuk kehilangan 900 kalori dalam satu jam. Kolam untuk kecergasan adalah cepat mendapatkan banyak populariti, kerana boleh menjadi aktiviti yang sempurna untuk hampir semua orang. Ini termasuk atlet yang paling kompetitif kepada individu yang kurang upaya.
  • Kajian menunjukkan bahawa wanita hamil keuntungan lebih besar dari renang. Ini membuat otot-otot perut mereka yang kuat, yang paling penting ketika membawa bayi. Selain itu, kembali dan menguatkan otot-otot yang membantu wanita pasca mastektomi membawa berat badan mereka dengan lebih mudah. Menurut para ahli, bersenam di dalam air hanya dapat mengurangkan simpulan sendi, tekanan darah tinggi, dan tidak nyaman, yang sering dikaitkan dengan kehamilan.
  • Setelah seorang wanita baru saja menjalani operasi payudara, doktor sering menyarankan berenang sebagai sebahagian daripada proses pemulihan. Ini dianggap sebagai cara yang menguntungkan dari latihan semua kumpulan otot utama. Sangat disarankan agar anda berunding dengan doktor sebelum memulakan program latihan. Hal ini sangat penting untuk berbicara dengan para ahli kerana mereka dapat memastikan yang stroke renang yang moderat dan yang dapat berat.




    abby ebot bersama FLM:))



    FLM sayang abby!!!




    ahh, sukanya saya..ala-ala duyung tak? haha



    perghh, abby r u gana dance in water? wahh,memang duyung sejati:p




    Sudah mau mengundurkan diri. bye bye semua:))


    LAST BUT NOT LEAST

    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :

    Well, ini foto penghabisan, setelah penat berendam dalam air:) zebra girls come out !!!




    Memandangkan hari sudah larut malam,
    Wlaupun ada yang masih kata, ala,malam masih muda,
    Namun, FLM rasa ini adalah jadual,
    Jadual yang mana,
    Bila mata FLM sudah mengantuk,
    FLM akan masuk tidur,
    Bila FLM dah tidur,
    FLM akan mimpi,
    Kalau FLM mimpi itu tandanya FLM tak basuh kaki sbelum tidur,
    Kalau FLM mimpi,
    Harap-harap FLM mimpi FLM sekarang berada di TURKI.
    Wah bestnya,
    Dan di TURKI FLM akan rehat sepenuhnya, dan yang penting FLM nak jejak MASJID BIRU!!!
    Doakan biar FLM mimpi kat sana eh!!
    Selamat tidur semua. 



    TUNGGU NEXT ENTRY DARI FLM OK???
      THANKS FOR READING MY ENTRY.
    AMBIL PEDOMAN DARI AMANAT FLM TENTANG KEBAIKAN DAN FAEDAH BERENANG OK!!
    SEBELUM U ALL UCAP TERIMA KASIH SEBAB FLM TELAH BERI TIPS TU, FLM TERLEBIH AWAL UCAP SESAMA:))
    KAN SHARING IS CARING.
    TU TRADEMARK FLM TAU.


    OK OK,
    DAH NAK TIDUR.
    SELAMAT MALAM:)






         Lots Of Love,






    21 comments:

    AiZ said...

    happynye today... aiz selalu tengok fifiey ngan abby.. cute lah due due.. ^__^





    Aiz latest entry
    Aiz suka anonymous macam ni
    Blogger sekarang masak tak sedap tapi paksa orang makan?
    Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?



    ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    haha..as usual aiz:) we r always being together..the whole family:)
    nyway thanks for the praise:) aiz sihat hrini??fifiey dah ziarah blog aiz hrini..its about mr.frost..haha..kemas n padat ceritanya:)

    AiZ said...

    ^_^ takpelah.. aiz tak kisah sangat mr frost.. ^__^ baguslah die tanya..

    actually, family fifiey nampak macam ade kacukan ek.? rupa macam campuran lain.. betul ke?



    Aiz latest entry
    Aiz suka anonymous macam ni
    Blogger sekarang masak tak sedap tapi paksa orang makan?
    Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?



    ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

    AkuChumel said...

    eeeiiii best nye mandis mandes... hahah kalian sgt comel.geram la kat budak kecuk tu,eeeiii..
    eh..lain kali jgn ckp makan angin.huhu

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    @aiz:wahhaahha..manyak campur..campur lolipop n coklat..haa..mix indonesian n malaysia laa..actually lots tapii ini yang jelas lg nyata:))
    salam buat mr.frost eeh:))

    @iqa:geram kat budak abby>>>meh nk tlg cubit pipinya wakil iqa eeh:) haha..nyway jum jumm, join kitorg...
    well,tape daa..ckp je mkn angin..diorg pun terikut-ikut sudaaa:D jadi trademark bru!!

    AiZ said...

    ouh.. no wonder lah.. ^__^ sebab u all cute tak macam muka melayu sangat.. there something cute yg susah nak cakap.. gagaga ^__^





    Aiz latest entry
    Aiz suka anonymous macam ni
    Blogger sekarang masak tak sedap tapi paksa orang makan?
    Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?



    ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    ggagaga..jangan lady gaga sudaa..tak sggup eden...haha..aiz..just wanna wish u goodnight..haha..nyway thanks for the comments on my entry tonite..:)

    AiZ said...

    ok fifey ^_^ gud nite

    ~AmyLiana8886~ said...

    comelnya..

    Oo╬«ey™ said...

    wah..so cutenye..abby.
    hehehe kimslm sama abby..jatuh hati dah nie..

    AngahSayang2314 said...

    wah best2 angah suka tengok muka fifiey nampak swam jer.. tenang jer jiwa angah kalau ngandung nak kenan muka fifiey leh hehehe

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    @kak amy:haha..thnks ye kk:) u pun cute laaa..

    @ooney:haha...jatuh hatii??jangan jatuh ke sungaii sudaa..nyway nnt fifiey smpaikan slm untuk abby eh:)

    @kak angah:hikhik..terima kasih:)
    amin,moga doa dimakbulkan.doa yang baik semoga diterima:) nyway,klo dah bersalin nnt jgn lupa amik gmbr baby tuu fifiey nk tgk:)

    KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

    heeee.. stalk u kejap.. comel laa u!

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    KKDBCK:sorry..singkatkan nama u..haha..too long i think..
    well,thanks yeah for ur visiting on my page:)

    Shiela Latif said...

    cantinyer fifiey ngan abby...selalu post n3 macam nie...sis suker baca :)

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    @sis shiela:hye sis shiela..
    hehe..thanks for continuing follow my story..hehe
    i'll appreciate it:)

    firahadifa said...

    omg! u so preety! u r followed!

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    @sis fira:hehe.thnks..nnt fifiey ziarah blog akak ye:)

    dunspeak♥ said...

    wah seronoknya berenang,tapi saya tak pandai berenang..hekhekk

    FIFIEY LYCHEE MARATION said...

    @dunspeak..u boley belajar la:)
    anyway,have a nice day :)

    pilotHans said...

    hi gorgeous ^_^

    swimming is really good exercise.. I also swim..i try do it at least once a week..good for your body n health..keep it up...n thanks on the facts too..some i've just come across..

    p/s me mix too..haha..nice to stumble into ur lovely blog here..keep in touch

    HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

    Related Posts with Thumbnails