Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Monday, July 12, 2010

SPAIN OH YEAH SPAIN



HYE DAN SALAM PENGHUJUNG WORLD CUP DENGAN KEMENANGAN SPAIN



Hye dan salam buat semua bloggers. Well hari ini cuaca amat baik, panas terik sehingga dapat mengeringkan baju-baju yang dijemur. Namun itu bukan tujuan FLM ingin bercerita, hanya sekadar cerita tambahan apabila FLM memulakan jari-jemari menaip di atas papan kekunci. Hari ini seperti yang sudah dijanjikan di entry yang sebelumnya, FLM ingin sekali merungkai kembali episod WORLD CUP edisi 2010 yang telah berakhir dengan jayanya pada pagi semalam,. Buat peminat Belanda janganlah marah, janganlah emo, janganlah kutuk0mengutuk malah terimalah seadanya akan kekalahan pasukan Belanda. Dan sekalung ucapan tahniah diucapkan kepada pasukan Spain yang telah menjuarai keseluruhan World Cup 2010. Wah, ucapan FLM ini, sememngnya tidak didengari oleh pasukan Spain sendiri, namun, itu sekadar ucapan yang mungkin menghangatkan sesuatu penulisan:D 




FLM menonton bola di sebalik lychee. trademark sudah lychee itu.Lychee oh lychee:p



Berbalik kepada cerita asal, 
Hangat dan bahangnya FIFA WORL CUP 2010 tahun ini,
Telah menjadi sesuatu yang sangat luarbiasa,
Di mana seluruh negara,
Termasuklah,
Anak Ck Kiah, Cik Minah, Pak Mat, Pak Leh, Pak Samad Serte Cik Jenab,
Semua tahan untuk berjaga malam,
Semata-mata untuk menonton si pasukan dari negara luar 
Duk bertendang satu bola yang sama.
 Itulah demam WORLD CUP





Ada juga yang sanggup,
Berjaga di kedai kopi, 
Lepak di warung awal-awal maghrib,
Pas keje terus muncullah dia,
Padahal Bola tak start pun lagi,
Sampai tak ingat ghumah, tak  ingat dunia.
Duduk melepak cam takde kerja,
Anak bini duk umah,
Tup Tap tengok jam wah 6 Subuh baru balik
Itulah demam WORL CUP






Bila sudah mula games,
Makin ramai lah yang duk ternganga depan tv,
Segala kerja ditangguhkan,
Tak kira tua mahupun budak, mahupun remaja,mahupun dewasa
Semuanya sama,
Mempunyai penyakit ketularan dari virus 
Demam Bola yang tiada penawarnya
Oh tidak..
apa sudah berlaku,
virus makin menyebar ibarat pelbagai cloning telah dibuat,
bukan sahaja di negara ini,
Malah di seluruh dunia,
Bagi yang minat mahupun tiak,
Pati akan terimbas juga,
Inilah demam WORLD CUP



Mula-mula tengok,
Berdebar,
Pasukan mana yang menang,
Tak kira perempuan lelaki,
Pasti tercongok depan tb,
Bukan FLM(cuma tengok melalui newspaper or online news,
Tu pun supaya orang tak kata ketinggalan zaman atau informasi,
Sekadar mengikut arus katakan:D
Inilah demam WORLD CUP.



Mula-mula kaki terangkat,
Tangan mula mengetuk meja,mahupun kerusi,
Atau apa jua benda,
bagi menyatakan hangatnya permainan yang dilangsungkan,
Mata mula melilau,
sorakan mula bertakbir,
Lebih dari takbir raya,
Lantas mulut langsung menyebut,
ohhhhhhhhh gggggggggoooooooollllllll!!!!!
Penangan hebat si penyumbat gol.
Dengan muka penuh innocent,
Orang yang tidur pun boleh terjaga tawww~
Inilah demam WORLD CUP.




Keji-mengkeji,
Kutuk mengutuk,
Apahal pula peminat yang kecoh-kecoh,
Padahal pasukan masing-masing bersusah payah duk main di tengah padang,
Mulalah,ada sesetengah pihak tak berpuas hati,
Bertindak di alam nyata,
Mahupun alam maya,
Melemparkan kata-kata,
Yang tak enak didengar mahupun diucap,
Sampai membuat FLM rasa terbakar,
Nak yang terbaik?
Pi sana,mohon diri untuk maiin mewakili German,England, Brazil, Argentina yee taun depan!!!
Inilah demam WORLD CUP.




Dah tiba masa di penghujung,
Bahangnya semakin memuncak,
Ada yang taruh energi untuk berjaga malam,
Tak kira budak sekolah mahupun orang tua bekerja,
Diungkapkan sekali lagi(BUKAN TERMASUK FLM):D
Semata-mata nak tengok final WORLD CUP,
Sambil-sambil tuu mungkin ada yang lepak dengan kengkawan, awek masing-masing,keluarga,atau sape2 je la.
Sambil nonton,sambil makan,
barangkali...........
Inilah demam WORLD CUP.




Kini semuanya telah berakhr,
Dengan termayshurnya kemenangan Spain,
Mengalahkan Belanda dengan mata 4-1
Suatu kegembiraan buat semua penyokong setia Spain,
Ramalan si gurita yang sangat tepat,
Sotong yang sangat genius telah menghebahkan dunia,
Dengan sifatnya yang suka menilik kejuaraan WORLD CUP milik siapa,
Ala-ala paranormal,
Begitu hebat sehingga ramai yang terpedaya,
Mungkin ramai orang-orang pengaruh dunia bakal "membeli" si sotong ini.
Apapun juga,
Penyokong Belanda ada yang masih yidak berpuas hati,
Sudah-sudahlah,
Semuanya telah berakhir,
Lakukan aktiviti kalian semua,
Seperti masa lalu,
Demi memajukan diri sendiri,
Bukan bola semata-mata,
Sekadar mengikut arus dunia tidak mengapa.
Inilah demam WORLD CUP
Kini virusnya mulai tidak menyebar,
Dalam arti bakal menjadi sejarah yang tidak terlupakan,
Virus tersebut bakal menyerang lagi,
Pada tahun 2014,
Bersiap-sedialah dengan ramalan si gurita yang sangat luar biasa:))











PASUKAN SPAIN YANG TELAH BERJAYA MERANGKUL JUARA WORLD CUP 2010



















Penyokong setia Spain



Animatur cartoon menunjukkan juaranya Spain:)







Lots Of Love,
















































































12 comments:

AkuChumel said...

haha peh...semangat nye fifi.
huhu..naseb baik dekat hostel tade tv..kalo x..abes ah sume patient tersalah inject esok nye.haha
eh..nati 2014 kite lawan ok..!huhu

AiZ said...

aiz tak minat bola.. tpi semalam best gile tengok bola.. gagaga.. holland bnyak peluang nk gol.. siot tul..



Aiz latest entry
Negara millionaire yang miskin
Trik iklan mangga Ad yang aiz guna
Kenapa blogger nak bersaing? haishh
Bahaya di tempat yang ade WiFi



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

guys..fifi tak minat bolaa laa..
saje je nii
ikut arus..
hahahha:)
wah,iqa nk lawan bolaa??hhu,mestiila iqa menang..fifi kaki bangku:)) kihkih
aiz..minat holland keee??wink wink+_=

Khairunnisa' said...

Salam, Fifiey! =)

♥♥♥ this entry. & I can't wait to see what bright future awaits for all the teams in 2014.

AiZ said...

aiz tk minat sape pun.. tapi nk gak sokong holland.. haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@kak khairunnisa:
omg..r u eagerly waiting for 2014??hahaha..tu ;la psl..
pasukan2 besar like england n brazil this year kalah awl..
so tak hot sgt la gmaes..hikhik..fifiey tak ikut sgt,cuma tau laa tru newspaper n online news..well..thanks for love this entry..tgu for the next entry k:)thnks for the comment..:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@aiz:haha..sma laa..
cam fifi smlm tersokong spain r awl.
so naseb la.
but i'm quite curious to know about paul.
who was him??hahahahaha...nice guesssing from him..haha

AiZ said...

niat nak buat gulai sotong pun dah cancel.. tak jadi kenduri.. ^__^ paul memang hebat..



Aiz latest entry
Negara millionaire yang miskin
Trik iklan mangga Ad yang aiz guna
Kenapa blogger nak bersaing? haishh
Bahaya di tempat yang ade WiFi



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Khairunnisa' said...

Fifiey dear,

Just call me Kak Nisa or Nisa je. Khairunnisa macam panjang sangat and can become pain in the ass bila nak tulis, haha.

Yuhp, yuhp! Akak tunggu for your next entry ;D

~AmyLiana8886~ said...

amboi dik..panjang lebar citer pasal bola ek..akak xminat bola tp akak suka brazil..tp brazil dh kalah trus xambik port pasal bola nie..hihi..

apepun truskan waka - waka..hihi

FyZa said...

huhu x mnat bola..so x terasa sgt la..ngeh3..;p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@aiz:haha..sy suka sotong:))

@kak nisa:haha..ok ok..start from now i call u kak nia:) thank for the comments..hope we can stay keeping in touch..

@kak amy:haha..fifi mau bca kak punya entry d putrajaya yeahhh:)

@kak fyza:hehe..sama la..tak minat bola:)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails