Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, July 6, 2010

"LENSA BURUK, THE CONTEST"


Hye Dan Salam Mood Lensa Kamera...

Salam sejahtera buat semua rakyat tak kira di mana anda berada. Well, tadi I did do some blogwalking. Then terjumpa satu page and the story its a bout the contest yang ia joined. Then i click to the pic then the another blog comes out quickly. Ok pendekkan cerita I rasa I begitu berminat untuk share my pic dgn u all semua. So why not I deliver a pic and joining this contest which dateline until 1st August 2010. Wah, maaf atas keterlambatan informasi. Seperti yang Fifiey pernah cakap, I aktifkan balik blog ini since i think blog is the place to express out the ideas and the way of our thinking.




Berikut adalah syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest "

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.

2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.

3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.

4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com

5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.

6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P

7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali.

8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :

Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......


-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-

9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.

10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)


Hadiah bagi Pemenang bertuah : RM30. 00 akan di bank in kan trus ke akaun anda. :)
Sebenarnya aku nak bagi, dua keping tiket wayang, tapi tempat dan negerikan lain2, korang beli tiket wayang sendiri lah ek.. ;)


Berdasarkan kriteria-kriteria serta syarat-syarat di atas, Fifiey rasa saya telah memenuhi syarat. Di sini, Fifiey sertakan foto serta beberapa lagi isi-isi lain yang perlu dilengkapkan seperti contoh yang tertera di laman syarat-syarat terbabit. Untuk pengetahuan semua, Fifiey telah memilih satu foto yang tanpa hasil editan langsung kerana mahu mempertontonkan kepada anda semua hasil yang Fifiey buat yang sanga natural. Diperkenalkan ini adik bongsu Fifiey yang sangat suka bergaya di depan lensa tak kira buruk atau baru:) U guys can call her Solfie atau Abby. Tentang dia pernah Fifiey postkan sebelum ini. Lokasi Adik Solfie kita ni alam foto i bawah ni adalah di Monas, Jakarta. Memang itu tempat favorit kami untuk beriadah. Tempatnya ala2 park di London tau. Mahu tahu lebih lanjut anda boleh berkunjung sendiri ke Jakarta.










Tajuk Foto : Si Centil Comel Manis
Model Telefon Bimbit: : Nokia E70
Slogan: Saya suka Blog Lensa Buruk kerana ia menjana kekreatifan saya untuk berblog di samping mendapat ilmu tentang bangganya berhadapan dengan lensa buruk mahupun baru:)







Tag Kepada 5 teman: 

Lots of love, 

2 comments:

PUPUT said...

wahhhhhhhh....comelnye....awak masa kecik ke ni?comel sgt2...^_^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@puput:dear..itu bukan fifi..itu adik bongsu fifi.:)umur dia 8 taon..:)nyway thanks..

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails