Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Friday, July 9, 2010

kami gembira sepetang riadah bersama....

Hye dan Salam Selepas Riadah

Hye semua. Eh sudah bosan ke? Sabar sabar. Fifiey Lychee Maration ingin berkongsi cerita lagi dengan kalian semua para blogger dan juga pengikut setia dan tidak setia laman blog ini^_^..credits untuk para-para follower:) well, apa yang kalian lakukan pada setiap petang? Adakah melakukan sedikit senaman ringan, makan petang(tea-time) atau mungkin anda melakukan kerja rumah dan ada juga di antara anda yang hanya terperap di rumah tanpa mendapatkan oksigen alami di luar rumah. Ini harus bagi mengelakkan diri anda berasa terkurungsekaligus minda anda hanya tertumpu kepaa keadaan di persekitaran rumah sahaja. Oleh itu, ambillah beebrapa minit daripada masa terluang anda berehat daripada kesibukan duniawi semata-mata dengan melakukan sesuatu yang berfaedah di petang yang indah. Mungkin anda boleh ambil peluang ini untuk merapatkan hubungan di antara kehidupan keluarga.


KENAPA PERLU RIADAH:

  • -Sekiranya anda beriadah dalam bertuk aktiviti sukan, maka dengan itu, badan anda akan bertambah sihat dan segar secara semulajadi. engan aktiviti sukan juga, anda dapat memahirkan diri anda dalam sukan yang anda mainkan tersebut.
  • -Menghindar diri anda dari terperap di dalam rumah yang mana tanpa kegiatan langsung yang boleh menyepitkan ruang gelap anda
  • -Fikiran anda akan terbuka dengan berampingnya anda dengan alam setiap kali aktiviti riadah
  • -Jikaulau ana melibatkan diri dalam riadah renang, maka anda dapat mengekalkan kelansingan tubuh dan bagi anda yang agak berisi ini satu kredit bagi anda untuk menurunkan berat badan selain bagi menghindarkan penyakit asma.
  • -Dengan riadah juga, ikatan keluarga akan bertambah erat dengan berkumpulnya ahli keluarga beramai-ramai untuk beriadah.
  • -Komunikasi dengan alam juga sangat penting bagi memastikan anda sorang yang cintakan alam.
  • -Oksigen semulajadi dari pohon2 dan sumber-sumber alam yang lain juga dpaat membentuk akal yang sihat serta secara alami. begitu juga dengan kehadiran cahaya matahari yang amat indah turut boleh ilihat pada waktu senja selesainya aktiviti riadah.


aksi dan gaya Fififey dan juga abby^_^


Abby, r u ready to be captured? or takde mood ni?hey honey come on, laiin kali klo tangkap gambar senyum wookey? supaya anda kelihatan lebiih comel:)


Oh no, kotor laa baju putihh i. ushh...haha..i sendiri yang tdur ats rumput so tanggung je la kan akibatnya kotor baju. Naseb bek kulit tak gatai sbb tidur kena jangitan bakteria..haha..nak rase cam artis punye pasal, so tanggung je la:) Lol:D


 
Oh Fifiey. Ni i. Makin gemuk? oh no, Bagii la semangat sikit, biar I diet or what, ahaha..Tapi seriously la babe, I look so chubby here. In this pic. Nak buang tak nak ye? ahh,simpan je la.. Gambar kenangan ni.haha..


Abby r u dancing or what n caca too..gaya yang tak jelas.. nyway smart pic. well i yang capture, tentulah nmpak smart n sweet kn?haha.. puji diri sendiri sekali sekala..:)


Kamu pandang langit , lalu langit kata, pandang la akuu, pandanglah sampai kau jemu menatapku. haha..pandang jauh ke langit mimpi nampak?ciew ciewwww..:))


Aduyai. tengok tu, Fifiiey ter'posing' tanpa sengaja. eh, semua ayat 'ter' abis yang mana yang tak guna 'ter' eh? haha..korang perasan tak, setiap kali new entry, setiap kali tu jugak Fifiey akan sebut 'ter'.haha..penyakit berjangkit betoi...


Abby what did u wanna take hah???? haha...nak curi buah ye? hikhik..shhhhh


zzz..letiih sudaaa..rasa nak patah pinggang main dengan adik2 yang bandel@degil.haha.joking, korang semua the great sisters la:D


Caca sudah letih. We can notice it babe. Go and take ur drink.!!


gagagaggagagagagga..pakai speck lady gaga mestii bagus capture time niih. tapi sayang tak pakai pun:( tape tape, next time k!!


Err..rumput oh rumput kenapa engkau hijau dan lantas rumpun menjawab sebab Cik Fifiey kan suka hijau jadi saya warna hijau la.:)) uiks..klo i suka biru, rumput boleh bertukar macam birunya laut?? ich ich ich, tak mungkin tak mungkin.:(


Wah,sudah lihat dan baca kesemua isi yang Fifiey type letih2 di atas? Amboi, ni mesti tengok foto je ni. Amboi, letih la menaip camni. Haha, anyway thanks to those yang sudah sudi baca an berkunjung ke blog Fifiey yang tak seberapa ni. Well traffic pun rasanya dah up kalau Fififey tengok dari sehari . Sesiapa yang ingin berkomentar silakan bagi komen di entry-entry Fififey ye. Fififey akan balas komen anda. Dan kunjungan anda ke blog Fiffiey, Fifiey akan cuba balas kunjungan anda melallui tinggalan jejak anda di chatbox yang ada tergantung di sebelah:) Ok moga anda semua mengalami hari-hari ceria buat hari ini serta hari seterusnya. 
Till then guys..Waktu untuk makan telah tiba. Nantikan entry baru dari fifi ye.:)love all of u.Jangan lupa untuk bagi beberapa banyak komentar anda. Dan itu amatlah dihargai. Terima kasih.






Lots of love, 

10 comments:

@reltzsensei said...

wa..byknyer pic cumel2..hahaha..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terima kasih @reltzsensei:))thanks for visiting my page..nnt i berkunjung ke blog anda...

AiZ said...

happy aiz tengok photo-photo you.. ^__^ both cute ^__^




Aiz latest entry
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula
How to be profesional blogger

ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

AiZ said...

^_^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terima kasiih aiz:))i da follow u untuk more tutorial..follow me back ye:))

AiZ said...

sure lychee.. is that ur real name?



Aiz latest entry
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula
How to be profesional blogger

ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@aiz:haha..tak la..my real name tgk kat badge fb tu..that was my name..n ade pic kitorg 1 family..kat bwh tu nama masing2:)) have a nice day aiz..

AiZ said...

ic.. ^_^ u too.. hv a nice day..

shiyda said...

cumelnya korang . jelesnyee . hikhik =_=

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@shiyda:mekacehh..hikhik..takpe laa..meh cni nak poto jugakk bbiar canteekk..jum laa..:))

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails