Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Monday, July 5, 2010

GENIUS.....

Hye dan Selamat Malam Semua
 ( jam menunjukkan pukul 11.29 malam)


Hye semua para pembaca blogger yang follow I mahupun tidak, hye dan sekali lagi hye. Apa kabar U all hari ni? I harap U all semua dalam keadaan yang segar-bugar. Bagi yang sakit, cepat-cepatlah ke klinik. Walaupun mata sudah layu, namun I masih tidak boleh tidur. Kenapa? Sebab memang i ada suatu jenis penyakit aiatu tak boleh tidur awal malam. Secara saintifiknya nama penyakit tersebut adalah Insomnia yang mana I telah mengkaji dan menyelidik serta mengupasnya di entry yang lampau. Berniat mengetahui lebih lanjut sila klik ini: INSOMNIA & ME .


Apa tujuan I ber'blogging' malam-malam buta ni? Cuz this is the place where i'm going to show my expression to the surrounding and to whaever happened in my life:) This is not a blog of wanna be but this is want to be. So, tak kiralah hari apa, jam berapa, tarikh berapa, it's not our plan and i will write based on my mood. Seperti I cakap sebelum ni, jika tak ber'mood' ok maka hasil tulisannya juga akan memberi efek tak ok. Maaf terbebel banyak sikit:D Well entry ini tiada lagi kaitan dengan hal FIFA WORLD CUP 2010, namun berkaitan dengan Genius. I tengah Yotubing an i suka klik tengok video-vedio yang boleh buat i kagum dan I rasa yang kita patut tahu like something scientifical dan dapat memberi impak positif di sebalik apa yang kita lihat dan tonton tersebut. Well, masa tu I click for a video yang mungkin anda juga mahu tahu apakah video tersebut. It's about young little boys and girls yang punya daya fikiran luar biasa yang mungkin tak tercapai dek akal orang dewasa sekalipun. Fifiey tidak mau cerita panjang, anda saksikan sendiri antara vieo-video yang telah Fififey sediakan di sini ye.






Si genius yang suka buku. Adakah Fifiey kategori genius? Jawapan ikhlas dari Sang Stupid Idiot iya..haha..Siapa nak belanja Fifiey beli buku keluaran baru sila angkat tangan atau buzz di chatbox.haha





Video-video pilihan Fifiey Lychee Maration:






How great at the young age of 5 years old, he can talk like that..bravoo..keep it up for ur religion dear!!










Wow..this really make me stuck like a stone to be stepped on.:)Adi Putra a math genius boy can also be a motivator for YHKing? keep it up..






You Are much much better than me lilly:) love to see her face while showing the countries on the map!!






Super intelligent and cute little baby can read? so, amazing...



Sudah lihat dan tonton video yang Fifiey sediakan di atas? Pasti anda kagum dan terpegun dengan kelebihan luarbiasa yang mungkin tiada pada manusia biasa, maksudnya pada orang yang lebih dewasa sekalipun. Apa yang menyebabkan mereka ini mempunyai kelebihan tersebut sedangkan bukan semua anak-anak seusia mereka mapu untuk bertindak sedemikian sama apa yang mereka memperoleh. Adakah mungkin faktor pemakanan waktu para ibu mengandung atau mungkin faktor genetik dan keturunan yang mempengaruhi sifat, sikap dan kelebihan-kelebihan yang diciptakan Tuhan kepada anak tersebut. Kalau kita bercakap dari sudut Saintifik jawapannya adalah  ya. Faktor pemakanan semasa ibu mengandung adalah amat penting bagi mengekalkan janin yang dikandung itu terpelihara jufga kandungan khasiat dan proteinnya. Ini memberi efek yang amat mendalam di saat kelahiran an pertumbuhan sang anak tersebut sekaligus meningkatkan daya fikir anak sekiranya mendapat makanan yang berkhasiat di waktu kandungan. Cuba bayangkan bagaimana nasib orang Somalia yang mana mengambil makanan  bukan sahaja tidak sihat namun tidak pantas langsung dimakan dan mereka juga tiada jadual makan seperti mana manusia normal lakukan. How i'm pity them!! Sesungguhnya daya pertumbuhan mereka amatlah kasihan.





Sekali lagi muka budak genius dipaparkan. Pasangan yang memberi unsur-unsur genetik luarbiasa menghasilkan anak yang superpower jugak dan Fifiey lah contohnya. Haha:D




Ok guys, until then. I'm too sleepy already and have to sleep early for tomorrow morning. May God bless all of u!! bye bye..salam.





~ CURRENT ISSUE DARI KAWAN MALAYSIA YANG BER'BLOGGING':- JUARA MENTOR MUSIM 4 IALAH PROTEGE  ZIANA ZAIN-MOHD. TAHNIAH YANG SETINGGI-TINGGINYA.



Lots of love, 



3 comments:

HonEyBuNNy said...

salam ziarah....budak2 sekarang semakin genius kan...;-) nice blog dear...;-)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terima kasih ats ziarahnya..:)
ha'ah...memang da byk sebenarnya yg mkin genius n petah bercakap:)
mungkin pelbagai faktor mempengaruhi akal mereka yang sedemikian :) kagum...

HonEyBuNNy said...

ya betul..ila pun kagum....zaman kn dah canggih..budak2 pn dah cangginh..hehehhe...umo 7 8 tahun pn dah ada FB..kita dlu tgktn baru ada semua tu....mereka byk terdedah dgn teknologi..membuatkn pemikirn mereka matang untk berfikir..ada kebaikn dan keburukn jugak la..ehhe..just ilanya pndapat...;-)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails