Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Friday, July 2, 2010

CLONE@CLONING@FAKER@AWESOME

  Hye Dan Assalamulaikum Semua.....

Pertama-pertama sekali i nak tanya kabar u all..apa kabar? harap-harap korang baik sebab harini mood i tak beberapa baik semenjak petang tadi. So kalau dah takde mood mesti la malas nak berstory-story. Bukan begitu Cik KIah-Cik Kiah semua dan Cik Mamat- Cik Mamat semua. Ups, adakah semua di antara anda bernama mamat ataupun kiah? Wah, itu sekadar nama glamour di kampung sahaja. Boleh lagi i melawak dalam keadaan moody cenggini..haha.Kenapa??? Nak tahu ke kenapa? Sebab Cik Kiah kat kampung habaq tak boleh stress siot sebab nanti putus urat wayar semua..hikhik..^_^ tapi kuyakin semua yang berlaku adalah hikmah. Maaf terlebih ceramah sudah..


Orang kata kalau moody harus ada part humourist nye kalau tak mesti sakit jiwa jadinya. Gelak jangan tak gelak. Gambar ni tetap jadi penenangku apabila ku tatap wajahnya.hikhik=_6 just wanna out of this tensed and make a little jokes:) cheers blogger!!!:D

 

Cakap pasal laku-berlaku, Teka apa yang yang berlaku disebalik yang berlaku di suatu petang yang berlaku petang tadi bertanggal tepat 1 Julai 2010 bersamaan hari khamis kalendar omputih.. Tanggal islam sesape yang rajin tolong cek sekalii eh. Uishh, I kena lekat stamp kalendar hijrah juga rasanya. Senang ye, klo nak ber'blog' lagi rujuk ke situ je.hikhik=_6


I bengang dan terlalu bengang sampai tak terungkap bengangnya. Kenapa lagi? Kenapa hang-hang semua nii banyak tanya haa?? Ops, I tak marah, Cuma I nak mengungkap emosi betapa bengangnya diri i ni. Ok stret to the point la. Mudah cerita. Follow dan teliti hal-hal berkaitan DI BAWAH INI sebelum menanyakan saya kenapa, menagapa dan apa kecoh sangat-sangat sampai ke blog nih. haha..Ting Tong BUZZZZZZZZ tanda sms baru masuk dari YAHOO then i tengok it was from Syafika Erika Sharin shared a link to my wall.  difikirkan it was a song or whatever else, rupanya betapa terkejutnya I mak oii terbeliak bijik2 mata coklat nii..Ok Ok Tak aci cakap sekarang. Follow je story-story kat bawah ni ye...

 

 

"Syafika Erika Sharin Babe, check this out, http://www.facebook.com/thasyad. Kak ika rase die gune pic fifi laa."









NI la foto I (telah diperbesarkan ukurannya-agak kabur) yang Facebooker yang dikenali bernama Thasya Damia Daela guna sebagai profile picture nya. Bengang tak, bengang tak kalau korang pun diperlakukan sedemikian? Ha, sudah pasti jawapannya bakallah "ia Saya teramat bengang", "eshh ape ni faker ni", "aik,foto akuu mak oii.sape ni?", malah ada yang mengeluarkan kata-kata kesat. Contohnya tak perlulah disebutkan di sini kerana ia amatlah buruk sekali untuk ditulis dan dipelajari di ruangan Blogger yang suci lagi murni ini:) Tapi apalah gamaknya si pemegang nama di atas ya menggunakan foto i yang mana i ni bukanlah artis.haha.Kalaulah i ni Siti Nurhaliza ke, Ziana Zain ke, Agnes Monica ke, Taylor Swift ke, takpe lah jugak, berbaloi lah sangat dia meng"copy & paste". Tapi I rasa I nak kasi hadiah buat orang ni. Lagu. Hey kau FAKER FB USER!!! This song is dedicated for u. Amatlah sesuai.


Lirik Lagu Project Pop – Bukan Superstar

Andai aku Pasha Ungu
semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
kau yakin ngefans karena gua keren

*courtesy of LirikLaguIndonesia.net

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Sexy badannya.. Mulan Jameela
cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
dekat denganku.. dialah aku..
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya
Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya
Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~
Jadi… semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah… masya ya iya dong
duren aja dibelah bukan dibedong
Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Kamu bukan super, kamu bukan setar
Kalo digabungin kamu bukan supersetarr..
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Haa haa haaa… Haa haa haaa…




Sambil nyanyi, tengok vieo sekali naa..KIra untung dah tu, buat salah melanggar hak asasi orang, tapi dapat hadiah...


Ni La antara Dialog yang tersambung daripada kata-kata Kak Ika (SENIOR I WAKTU DI SMKT2 DULU) yang berbunyi:


"Syafika Erika Sharin Babe, check this out, http://www.facebook.com/thasyad. Kak ika rase die gune pic fifi laa."





Rtp Farhanis Shafifi
thanks kak ika for the info..i didn't know it yet...but who's all the dalang??sbb fifi punya profile private..then i didn't upload such this photos..omg..damn...btw thanks kak ika..again..



Syafika Erika Sharin
No biggie :) Sbb dye nk add kt ika , tp nmpk gmbr cam fifi , so tak approve fakers ni .



Johnny Stanfet
report this profile laa



Rtp Farhanis Shafifi
owh ok..
kak ika approve je then kasihtau foto ape yg ada lagii??
then bru remove lagii..
i'm soo worries laa..
pdhl fifi set it private profile.....
so only my friends who can see my pics..nk report la..



Syafika Erika Sharin
Ok, nnti kak ika approve dye . Tp skg ni xleh nk app dye lg, sbb frenlist kak ika dah penuh , skg lam proses duk delete unwanted contact . once k ika dh app dye , k ika bgtaw fifi eh .



Rtp Farhanis Shafifi
ok kak ika..thanks sgt2..i tak tau laa ape nk jd dgn org2 skrg ni..why not ther r just being theirselve!!hmm..thnks sgt2:))


Secara tidak langsung timbullah perdebatan antara kami. Uiks, untuk makluman semua, Encik Johnny Stanfet pun turutlah meng "add" si Thasya Damia Daela ni atas arahan Cik Fifiey Lychee Maration. Namun almalangnya belum-belum di "approve" lagi. Ye la kan, bukan apa suruh encik add tu, untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi, manalah tahu dapat hints or clues siapa dalang di sebalik  semua ini. Btw, thanks sesangat kepada Encik Johnny Stanfet atas turutan tersebut. Nanti dia approve kasi tau inpo ye. Untuk Kak Ika Juga anda adalah orang yang menyelamatkan saya dari bala bencana hari ini. Bukan ape dikatakan bala bencana, ye la, setidaknya boleh jugak kita semua ambil iktibar dari apa yang berlaku naa. Buat ENCIK GOND FARHAN & CIK ADIBAH VIOLET



Kenapa?kerana Encik Gond Farhan ataupun pemes dipanggik Cik Fifiey Lychee Maration sebagai Uncle Aan, ingin "melepuks/menggode" FB FAKER yang menggunakan foto I tu. ups bukan menggode berarti menggoda ye tapi menggode bahasa kelantan ini berarti "poke" secara kasar. ups sebut poke ni bahsa kelantan banyak jugak di"omputih"kan ye yang membawa maksud menggode juga..Auchh, banyaknye bahasa-bahasa yang tak masuk exam i ajar kalian..Takpe buat sekadar pengetahuan je ok!! JANGAN SESEKALI GUNA WAKTU MEMBUAT EXAM TAU bahasa-basa sedemikian. Begitu juga dengan Cik Adibah Violet(nama galamour semata-mata dalam pacebook) @ nama sebenar Cik Adibah jugak:). Apa komen beliau? Biasa la nama pun cam artis komen pun cam artis jugak la..ni dia kata-kata hikmah beliau:


"huhu sabo je laaa sygg. ape je yg dia dpt klu stakat gne pic org len. memalukan je"


haha..amacam??macam artis tak??haha.btw thanks sangat-sangat kepada sesiapa yang sudi menjadi fbi tak rasmi i untuk menyiasat kes ni:) kalah polis tau.korang lagi great, tak rugi i berkawan dengan u all semua ni:) Untuk Si Faker ni plak, berubah la. Ayat keramat i dalam Facebook ada menyatakan,


"Jika Yang Merasa Melakukan Sesuatu Yang Palsu, Harap Berhenti Melakukan Sedemikian. Please Be Professional. I'm Not An Artist. So Don't Copy Anyright Of mine!!!"


OK guys. Until then. Daku mau melaksanakan tugas lain lagi.Bye bye..Tengkyu for reading this emo entry:))



with emo mood,




HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails