Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, July 8, 2010

Breakfast Oh Breakfast Dengan Kemenangan Spain.....


 Hye dan Selamat Bersarapan di Pagi nan Indah.


Hye dan selamat pagi semua. Wah, bangun pagi adalah waktu yang amat segar untuk kita memulakan sebarang aktiviti sebelum ke sekolah mahpun ke tempat kerja. Namun, sebelum memulakan aktiviti berat, anda perlulah mengambil sedikit suapan  iaiatu sarapan pagi. Tidak kiralah roti, nasi goreng , mahupun sekadar hot tea. 



Sebenarnya mahu mrungkapkan kegembiraan ini di pagi yang hening lagi, namun keadaan tidak mengizinkan. Walaupun penat masih terasa di tubuh kerana baru pulang dari class, namun semangat untuk ber'blogging' membuak-buak sehingga makan tengahari juga ditangguhkan buat sementara waktu. Bukan apa sekadar mahu bercerita di ruangan laman blog saya ini tentang suatu perkara. Terlebih dahulu, teringin pula mahu menanyakan apa kabar peminat dan penyokong setia German? Sudah dapat menerima kekalahan German? Ataupun masih dalam keadaan tidak puas hati serta beremosi? Sabar, mungkin anda boleh menyokong German pada lain waktu, tidak semestinya pada FIFA WORLD CUP 2010 sahaja. 



Berbahagi cerita tentang semalam, seperti biasa, saya menghabiskan kegiatan lapang dengan berkongsi beberapa idea di laman Facebook. Banyak yang mengatakan bahawa:
Spain bakal kalah,
 Spain bermain macam sotong sebab kena paul powww dengan sii sotong,

Spain boleh kalah dengan senangnya di tangan German, 

dan tak habis-habis mengutuk Spain. 

 Lantas jari jemari tergerak, dan mengatakan di status teman Facebook Fififey yang mana Fifiey menyokong Spain malam ini. Punyalah mengejek mereka terhadap saya kerana memilih Spain untuk disokong.grrrrr=_=



Biarkan yang berlalu tetap berlalu. Namun ada juga Fififey terbaca di beberapa laman website yang mana Paul The Octopus peramal FIFA WORLD CUP 2010 terbaik yang mana setiap apa yang dikatakannya benar-benar terbukti . Contohnya kemarin, antara pasukan German kalah dengan Spain, begitu juga yang telah lepas, German kalah dengan Serbia dan menang dengan Argentina. Wah, seorang paranormal bola yang begitu hebat Fifiey fikir. Tahniah kepada Paul dan sama-samalah kita menunggu jawapan Paul atas pasukan yang bakal berlawan seterusnya.



 

 The Paul Octopus, paranormal FIFA WORLD CUP 2010.


 
 Pasukan Spain yang menang di tangan German


Memang benar, saya tidak mengetahui begitu mendalam apa kelebihan dan kekurangan sesebuah pasukan terbabit, Namun, hanya sekadar mengikut arus perkembangan jadi tidak salah rasanya saya menyokong mana-mana pihak yang ingin saya sokong. Mungkin anda-anda yang telah begitu fanatik lantas memberi kata-kata buruk terhadap pasukan Spain kini hanya boleh berdiam diri dan tunduk malu atas bahasa yang telah dilontarkan. Setakat itu sahaja laporan terkini tentang FIFA WORLD CUP 2010.




Ms. Fifiey Lychee Maration & Abg keduanya (Bro Putra Hussin) sedang menjamu selera di pagi nan indah.







Ha, ni pun Bro Hussin yang pakai baju pink yang chumel chumel tuu tentulah adik abby , adik bongsu kami..chanteqq tak?haha




Jum sama-sama breakfast bukan untuk menyambut kekalahan German, tapi untuk menjaga kesihatan serta menyambut kemenangan Spain...hikhik^_^...The next yang menang i teka belandaaaaa kot..haha,macam ayam belandaa plak sebut camtu.tekaan Fifiey takde la se'bravo' Paul, tapi naluri untuk meneka tetap ada:)
oOk,setakat ini dulu laporan dari Fifiey. Nanti kita ketemu lagi di lain punya entry.
Salam rindu dari Fifiey buat anda semua..



Lots of love, 

4 comments:

sweetie2010.blogspot said...

Salam kenal Fifiey,

Suka tengok wajah fifiey dan adik beradik yang lain.cute jer.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terima kasih kak sweetie..:) syukurlah....

Asis Sugianto said...

selamat dehc,,,,,,

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

masama asis..:)hikhik^_^

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails