Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Wednesday, July 21, 2010

ABBY'S ACTION WHEN MEETS MAKE-UP


Hye Dan Salam Celoteh Dari 
Si Centil Manis Abby

Hye Hye apa kabar semua.. Wah rindu la nak menari atas keyboard ni.. Ups bukan menari macam Lady Gaga tauu, cuma menari ertinya menaip di papan kekunci yang tidak terkunci ni. Ye la buat apa nak kunci, bukan ada harta karun pun kan kan kan??haha. Anyway semalam birthday my mom tawww, tapi i rasa, nak tangguhkan dulu pasal entry story about my beloved mom tu. Ye la bukan apa, kalau nak cerita sesuatu yang penting i tak suka mengambil waktu
yang singkat macam keadaan harini, mestila kena kasi sepenuh perhatian atas penulisan tersebut kan. 


Ok seperti yang korang semua tengok, kat bawah ni ada beberapa keping gambar. seperti biasalah, hari ini i nak ceritakan telatah abby yang pasti menggamit jiwa semua orang . Cewah, haha, tapi seriously, budak kecik ni memang lucu, selain mulutnya pot pet pot pet, dia juga genit bergaya, dan yang paling penting pandai menyesuaikan diri dengan keadaan samada dengan orang tua ataupun muda, So o wonderlah dia diminati ramai. Jelous jelous i taww=_=.. haha


Cerita punya cerita, ni tadi teletahnya. Dia memang dari kecik lagi diminta beli make-up. So dia memang dah ada alat solek sendiri. Yang paling lucunya pandai pulak dia bermakeup..Memang dari dulu lagi dia suka mencuba. Orang kata tak padan dengan umur. Err, rasanya I waktu kecik lebih pendiam kot, tu kata mama, then dah besar panjang ni mulut pot pet terus timbul. Adakah terbalik dengan sifat abby yang mana telatah waktu kecil lebih genit dan apabila dewasa akan diam??? Just wait and see la.haha.



Abby depan cermin pakai blusher. Pink nye mak oii..




Tak cukup pink ni..tambah sikit lagi la..(jangan jadi macam badut sudaa abby ye:)




Amboi, mulut bila makeup wajib senget eh abby?haha,,ade2 je adik nii:p




Eyeshadow pelengkap hiasan mata..nanti nak suruh mama belikan contact lense ye??warna apa abby??biru ye?adess,macam omputeh/bullet nnt:ptak payah la, mata abby dah coklat:p





 Inilah hasilnya...hehe...cantek kn cantek:p sekali sekale bagi chance adik abby puji diri sendiri..wah, pandai abby make up..nanti tlg make-up kan kak piiee ye biar lawa cam abby..muah muaahhh muahh abby!!




 
Inilah alat solek abby. Banyak kaler macam pelangi. Dia paling suka warnaa pink. Kata dia nanti besar nak make-up macam kak putri produk mac (dalam ati aku berkata:adesss, budak-budak zaman sekarang cerdik mengalahkan orang tua, minum dan makan apa adik jadi bijak ni??=_6..huft...over sudaa tu:p)




Sekali lagi, sekali lagi posing, tak puas tadi..haha..wah, puas tengok hasil make up sendri..:p




OK ok jangan salah sangka.. Yang sebelah abby tu, bukan FLM taww... she's exactly look alike me, but we are not twin.. We are siblings..she was my younger sister, puteri arisha, 14 years old. so, i beza dengan dia 3 tahun, but she's taller than me. How sad i am. :( Please Please God bagi chance untuk FLM rasa tinggi..(but not with the way of using high heels ok)



Wah, badan FLM sehari dua ni memang rasa tak enak. So no wonder saya rasa malas sangat nak menaip dan berblogging( walhal hari2 online  fb) haha:D.. but seriously babe, i really not in mood. Cuma tengok muka2 lucu dua adikku ini, membuatkan semangat FLM membuak-buak untuk menerbitkan entry ini. Seperti yang FLM cakap sebelum ni, kalau tak ada urusan penting mahupun entry yang FLM rasa menarik untuk diterbitkan di sini, FLM akan berdiam diri. Haha. Anyway last but not least i wanna wish to my mom "HAPPY 44th BELATED BRTHDAY". Nanti FLM buat entry khas ok tentang beliau yang kini sudah menginjak usia 44 tahun. Doaku yang baik akan sentiasa mengirimu mama..Wah, tak boleh berceloteh panjang lebar lagi sebab nanti kalau nak buat entry lain no point sudaa. 


Setakat ini sahaja celoteh FLM untuk posting kali ini.Harap anda semua terhibur membacanya. Sebarang komen tentang entry boleh dibuat dengan click butang comment lalu, menulislah comment, lalu setelah FLM approve maka akan terbitlah komen-komen anda yang mungkin membuat FLM ketawa:) Terima kasih atas kesudian anda membaca entry FLM pada kali ini.
Kerjasaama anda amatlah FLM hargai. Doakan supaya FLM sihat walafiat di samping keluarga tercinta eeh.. Nanti kalau badan tak segar, fikiran pun meruum, jadi tak boleh laa nak share stories dengan u guys (walaupun tak ramai sudi membaca all my entries) haha..Like i told u before, i write for myself, to express, to share about mine, so, bg yang sudi baca, alhamdulillah, at least u all dapat kenal FLM dan secara automatik FLM dapat mengenali rakan-rakan blogger yang lain juga (for ur information, i love to make friends, who u are, where u are, i don't mind!), bagi yang rasa tak mau bca, its up to u..i'm just happy with my writing.:D
Keep in touch! Insyaallah dari sehari ke sehari FLM akan menjejaki follower-follower yang lain untuk lebih mengenali kalian semua. Terima kasih.



P/S untuk semua: maaf kali ini tidak dipaparkan foto FLM kerana FLM lagi tidak sihat dan mukanya kalau tak sihat akan cememen..kalau nak tahu apa maksud  cememen tanyalah abby.haha..memang takde dalam kamus dewan edisi ke4 sekalipun, tak payah susah-susah buka biji mata untuk cari.. Buang masa je. Baik gi makan eh..hahaAnyway pesanan sekali lagi, doakan supaya FLM sihat! Terima kasih. Doa anda amat FLM hargai.


SALAM CELOTEH ABBY,


29 comments:

akmalhilmi said...

fewwwiittt
klh u t taw
adeq lagik lawa dri akk
:p

muke same jewh
mane satu anda nieh??wargghhh

kalo xsehat 2
jge2 la kshtn anda 2 ye
sbb awak masih byk bde nk dlakukn
:)
okeyh babe
tc yaw

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@akmal:haha..tu la pasal..jeles jels..hah..=_= haha..

i takde dlm pic ni..the last picture tu both my sisters..

sudaa istirahat td...dah mulaii ok.:) terima kasih ats nasihatnya.;)

AiN Z said...

comelnya korang2 ni.. adik beradik eh..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@kak ain z: well, we are all siblings..tp i takde dlm gambar:)both my sisters..thnks for leaving a comment here..nice to know u sis..

Khairunnisa' said...

Aww, even myself pon tak reti nak bersolek macam your little sister. She's gorgeous, tho. Kirim salam pada seluruh keluarga ya? =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@kk nisa: she loves to be gorgeous..haha..kecil kecil cili padi..budak2 skrg..but she's talkative too, mulut klo bercakap, mmg petah..klh pemidato..haha..well, nnt disampaikan slmnya buat seluruh kaum keraba di sni..hehe

Khairunnisa' said...

Haha biasalah tu, tengoklah kakak-kakak dia siapa *winks*

And also wish your Mom a belated birthday (lupa untuk dimasukkan on my previous comment)! Muda lagi rupanya =) Anak yang paling sulung umurnya berapa? =O

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@kak nisa:kakak dia ada 3 org, kak putri, me, n arisha..haha^_^

wee, yhnks for reading smpai hbis;) sgt2 dihargai..haha..well, my mom msih muda..ank sulong my sister laa..24 years old..kawen msa belajar di universiti..haha...

Parkcheek Chun Li said...

very2 cute =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@parkcheek@uncle:haha..mekaceh mekaceh (mewakili adik2^_^)

Aidi-Safuan said...

dah mekap comel2, pastu baring2 atas tilam plak. abes rosak mekap tuh. :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@aidi:haha..nope nope..dia suka guling guling..nyway itu bukan ats tilam..ats karpet^_^

akmalhilmi said...

hheeee
xpe2
bg i u comeyh jewh
xpe2
luaran bkn penentu sglanyewh
tp hati adalah sglenyewh :)

gewd2
dgr nsht i ek??
bgs2
t i bg u gule2
:))

Che Armster said...

Pengakuan peribadi: terpaksa baca curi-curi entry ini sebab takut colleague kat ofis nampak n salah sangka saya seorang peminat "loli"..

Fuhh.. *kesat peluh*

Tapi ur sis mmg pandai mekap :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@akmal:haha..ado ado sajoo:p
terima kasih^_^

@che amster:anda memang lucu..haha..buat apa nk tkut??pergh...haawattt smpaii berpeluuh na?haha..nyway mekaceh mekaceh..(mewakili adik^_^)

AngahSayang2314 said...

fewwiittttt fuiiyooo baru berapa tahun dah pandai make-up fuhh dasyat sungguh ye fifi tapi angah nak ucapkan happy belated birthday pada mom yer...

AngahSayang2314 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AngahSayang2314 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@kak angah:haha...mestilaa.abby mmg mcmtu..:)telatah die lucu ssgt..:D
nyway,terima kasih..nnti disampaikan..

bARdbOO said...

wow!! adik u pandai mekap?? hebatnya..sy yg dah besar ni pon x brani nak mekap dr sendiri..huhuhu..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@barDboo: yes she is..haha..
dia mmg suka mcmtu..
for me, naturality is better laa^_^

elmo blurb said...

alahai comelnye die !:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@almoblurb:haha..mekaceh mekaceh;)
wakil dia eeh..haha...thnks for leaving ur comment here..

MOMMAHOLICSURI said...

dua-dua comel gitu!!! :)

sweetie2010.blogspot said...

Salam FLM,

moga segera sembuh ya.

Wah adik Abby makin genit ya...hmm cuba-cuba makeup. hasilnya menawan sekali. Ini mesti sepupunya yang ajar ya. teknik make up.

sweetie2010.blogspot said...

lupa pula, kak Sweetie wish ' Happy belated birthday buat mama FLM, moga sentiasa ceria dan bertambah murah rezeki, sihat selalu ya.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@MOMMAHOLICSURI: terima kasig teramat sgt..hikhik..^_^

@Kak sweetie: terima kasih atas doanya sekali lagi..wahh, sepupu??saudara di indonesia mmg pndai make up..haha..berjangkit...well, abby mmg genit;) dan telatahnya lucu..
terima kasih juga atas ucapan ulangtahunnya bunda..nnt fifiey tunjuk semua ucapan2nnya melalui blog ini..:) sekali lg amin ya rabb ats oa ikhlasnya..moga semua dirahmati Allah S.W.T...

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

waa..
comel sungguh abby tu..
geram plak..
rase mcm nk cubit pp dia y gebu tu..
hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

@qaseh:haha,nnt cubiit je pp dia tuu<3<3<3..hahahahha

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails