Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Sunday, June 27, 2010

SI CENTIL YANG LUCU MANIS...

 Hye,Salam Sejahtera&Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.

kembali bertemu lagi kita di dunia blogger setelah 3 hari i tak menulis di laman ini. dengan beralasan MALAS=_=..hahahhahah.sebenarnya sudah tiada lagi alasan lain melainkan perkataan MALAS itu kerana apabila malas menguasai diri, maka diri ini akan berdiam diri sendiri-sendiri..(i main kata ri ri ri)..pertama-tama sekali dua kali tiga kali, u all hari ini apa kabar?semoga sihat2 sahaja, sihat walafiat bin sejahtera binti aman ami.. sebenarnya apa yang i mengarut ni?? apa-apa je la as long as korang paham yang tujuan i berkata sedemikian adalah untuk menanyakan kabar. harap korang semua sihat eh.. 

ok stret to the point i sebenar untuk menulis harini memandangkan harii ini tak busy sangat dan ada mood nak menulis:)) erm,boleh tak harii ni i tak menulis tentang perangai pelik an kreatif  adik i yang agak-agak ala muka omputih+arab tu=_6..nama dia RTP SOLFIE SALSABILLA atau nama glamour kat skolah solfie n nama cute2 kat umah abby ebot.."ebot" tu i je yang kasi gelar untuk dia sebab masa kecik until now perut dia buncit..haha



yang mana satu, idaman kalbu??hikhik...

 
hehe..memuji tak salah kan??lagiipun kenyataan..membetulkan kenyataan lebih baik membetulkan wayar yang putus.. maap,i mengarut lagi..ok ok..korang nampak tak gambar kat ats tu weh??yang gambar i dengan dia??ha,tentang budak cute tu laa i nak story sikit nii..:)gambar yang kat atas tu gambar adik i, (sebelah kanan k), yang sebelah kiri tu clone dia..haha..foto ni waktu dia jadi album  cover waktu dia umur 8 bulan(klo tak salah).so, kiranya tu foto lama la.nak tengok latest foto??nanti i tunjuk k..but sebelum tuu i nak story tentang sikap aneh dia..kenapa i cakap dia fikiran kreatif? sebab dia suka menanya soalan-soalan yang aneh berbentuk fakta dan ketuhanan yang mungkin korang pecah perut kalau dengar termasuklah i sendiri..

ANTARA SOALAN-SOALAN ANEH YANG DIKEMUKAKAN OLEH ABBY...(KEPADA PAKAR SEJARAH, AHLI SAINTIS, DOKTOR, PROFFESOR&PAKAR2 YANG SEANGKATAN DENGANNYA>SILA JAWAB:D

  • KENAPA MATA ADA MACAM-MACAM COLOUR (BUKAN CONTACT LENSE)???KAK PIE, KAK CA, MAMA, ABAH, ABG APIK, KAK PUTRI PUNYA MATA COKLAT, OMPUTIH PUNYA WARNA BIRU LA, HIJAU LA, OREN LA?
  • KENAPA KITA TAK PUNYA EMPAT KAKI DAN TIDAK MERANGKAK SEPERTI ANJING DAN KUCING?
  • KENAPA KITA TAK BOLEH TERBANG MACAM BURUNG? (SAMBIL MENUNJUKKAN AKSI BURUNG TERBANG)
  •  JAGUNG SAYUR ATAU BUAH-BUAHAN?(CONFUSE DIA SEBAB MAMA MASAK ITU SEBAGAI SAYUR JUGA DALAM RESEPINYA DAN BUAH APABILA MAKAN JAGUNG BAKAR.)
  • KENAPA GIGI BOLEH TUMBUH IKUT BELAKANG?(MAKSUDNYA BERLAPIS) 
  • KENAPA KITA TAK MACAM CARTOON?BOLEH REKA SEMUA BENDA
  •  APA ADA DALAM BULAN?
  •  KENAPA MUKA KITA LAIN-LAIN?
  • RUMAH ALLAH DI MANA?
     
sudah baca soalan-soalan tersebut?ha, apa jawapan korang? kadang-kadang terpikir macamana dia boleh berfikir secerdik itu? mungkin kualiti susu sekarang lebih baik dari susu-susu yang dulu.haha .jawapannya, "ni kan zudah zaman moden, so adik pun pandai la".
dia membuat i terkaku=_=

ANTARA MUKA-MUKA CUTE &
ELEGANT ABBY:









to join her fan club on facebook,click this link:

http://www.facebook.com/pages/SOLFIE-SALSABILLA/1115103...

ok guys, until then with another story ok.bubye...thanks for reading my entry.
selamat malam dan selamat beristirahat:))
enjoy ur day:)

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails