Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Thursday, May 13, 2010

“This is my wish for you: Comfort on difficult days, smiles when sadness intrudes, rainbows to follow the clouds, laughter to kiss your lips, sunsets to warm your heart, hugs when spirits sag, beauty for your eyes to see, friendships to brighten your being, faith so that you can believe, confidence for when you doubt, courage to know yourself, patience to accept the truth, Love to complete your life.”



 
fatin,fifiey&adibah:)


to the world you may be just a person,
but to one person you may be the world..


          



siapa 
ADIBAH dan 
FATIN NABIHA dalam hidup saya??? 


bertemu lagi kita dengan topik yang baru..memori lama diungkap kembali agar teman seia tetap berpaut di hati..sejujurnya aku memang ramah dengan semua orang..i'm kinda friendly girl..so no wonder i have lots of friends..tapi aku susah sangat dalam bab mencari teman sejati,teman yang boleh share something tentang aku ataupun dia..tapi its different happened once i met both of these names...FATIN NABIHA & ADIBAH itu lah dua nama yang tersemat di hati walapun aku telah berada jauh dari mereka..aku rindu kalian!!!

ok now aku ceritakan tentang fatin nabiha dulu ye..fatin ni aku kenal masa tahun 2008..die classmate aku.dia datang masa aku form 3.masa tu kitorang dook struggle for pmr.first time dia datang aku je yang brani tegur die..haha;)terasa nak tegur,cam ada 'chemistry' dah..then kitorang makin rapat & makin rapat.sering study sama2..hah,1 hal lagi..kawan2 kat skolah tu panggil dia 'budak moscow'.almaklumlah die baru pindah dr moscow,russia..oh ye,kitorang skolah d tema2..dulu la..now tinggal die je kat sne skunk.aku da chow..haha..cerita punya cerita,lama-lama aku dikenalkanlah dengan keluarga fatin ni.ummi..itulah gelaran untuk mak fatin,tp aku panggil aunt intan je..orangnye baik,suka masak..aku da anggap die mcm mak aku sendri..nnt klo aku balik,aku nk makan masakan dia puas2..:D..ayah die uncle pidrus.baik gak,but agak pendiam..sama dengan abah aku la.haha.ha..dari fatin ni lah aku kenal dengan cheerful girl, sara namanya..peace sara..i put ur name..haha..atau lebih dikenali sebagai mysara newrie dalam dunia maya..hahay..fatin dan sara nih berjiran..aku kenal sara sekejap je..then sara pun pindah cuz family die pindah kota kinabalu


apabila kami berposing sambil,makan inilah jadinya..miss nye time ni..hehe;)




fifi dan fatin memang suka makan..haha
 



p/s for sara:tunggu i datang sana ya sara..hehe;)kita jalan2 pusing2,pening2 sabah;)

ok sambung story..ni 2008 masih punya story ok.oleh kerana kami terlalu rapat,dan jalan ke mana2 pun skali,sampai orang panggil kitorang 'kembar'...haha..memang ada part yang dia iras ngn aku..tp aku taktau part mana..haha.dia satu kepala dan satu jiwa ngan aku..tu aku boleh 'kamcing' dengan die..dalam hubungan persahabatan,aku memang cerewet..cuz aku tau klo aku da sahabat tu aku takkan akan anggap orang tu cam saudara sendiri..jadi hargailah itu:)sebagaimana aku pun hargai korang..walaupun waktu dimamah usia,tapi kitorang tak kena mamah.i mean kitorang masih bercontact antara satu sama lain..either trough hp atau fb..hehe.fatin ni die 3 bersaudra..dia ank sulog..ade 2 orang adik pompuan.aku dah anggap mcm adik sendri..diorang adalah anna n biela..aku sayang diorang;)semalam aku ber'chatting dengan die.new story pasal fatin.aku terkezut perut dengar.she's already got steady bf..hahay..btw,congratulation dear..biar kekal smpai ke anak cucu eh..haha:D aku bile lg???biarlah rahsia~hehe..


now masanya aku bercerita tentang adibah.seorang gadis bertubuh kecil dan suaranya menarik perhatian apabila memulakan perbicaraan..sangat cute..hehe..jangan perasan dibah ye..tapi pujian ni memang ikhlas koq.hehe.memulakan bicara tentang die,aku nak korang teka dari mana aku jumpa sosok seorang ADIBAH ni???

ok lah..korang mesti tak boleh nak guess..aku jumpe dibah ni di camp ..aku da banyak kali jumpe die di camp tapi kitorang makin rapat masa aku join kem kecemerlangan pmr di kuala terengganu.kebetulan die boleh jadi roomate aku.aku suka berkawan dengan die.tak sombong dan boleh buat aku tertawa riang walaupun aku tesion siot..haha..die ni orangnya manis..tak tinggi sangat dan banyak cakap jugak la..dulu waktu aku buat reunion dengan kawan2 sekolah rendah,sk amer,aku ajak die sakli..n fatin skali..haha..mmg best la..aku dapat hadiah bear dr die.comey cam tuan yang bg la..hehe..gambar2 nanti aku masukan bukti bahawa aku masih simpan barang pemberiannya;)





fifiey & adibah

p/s untuk fatin & dibah:
::aku sayang korang.so harap korang takkan lupakan aku;)  
::study leklok..study smart don't ever study hard.tu tagline aku ::klo bab2 study nih.
::good luck for spm.mase jwb tu ingat aku.confirm dapat jawab..
::jaga diri leklok..
::jaga kesihatan jugak,nnt jagan waktu spm jawab soalan sambil    sakit lak
::kem slm kat keluarga masing2;)
::nnt share2 photo yang ade dgn aku..boleh aku masukkan kat blog nih...
::klo makan ingat aku,klo tidur ingat aku,klo balajar ingat aku..
::fatin,my place in class tu bayang2kanlah ade fifi ek..







lots of love
;


1 comment:

Fatin Pidrus said...

fifiiiiiiiiiiiiiii.. sje jek korek2 entri.. haha..

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails